Ékszerkirály BLOG

Az örök klasszikusok valószínűleg sosem mennek ki a divatból, így, ha az alkalomhoz nem illenek hivalkodóbb darabok vagy, ha komfortosabban érzed magad a letisztult ékszereket viselve, akkor sem kell félned attól, hogy nem lesz lehetőséged válogatni.

Ezüst fülbevaló, szív alakú

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-fulbevalo-sziv-alaku

 

2021.10.18 18:13

Ahogy telnek az őszi hetek és hónapok, egyre nehezebbé válik jól gazdálkodni az időnkkel. Hosszabbá válnak az éjszakák, rövidülnek a nappalok, épp ezért könnyen meg tud minket tréfálni az időérzékünk... 

Női karkötőóra tripla bőrszíjjal, rózsaszín

https://www.ekszerkiraly.hu/Noi-karkotoora-tripla-borszijjal-rozsaszin

2021.10.14 17:00

A mérleg az egyik legnyugodtabb csillagjegy valamennyi társa közül. Képes teljes kiegyensúlyozott életmódot élni. Nem tart fenn haragot és nem is idézi elő a negatív energiákat. Kissé a föld felett jár a túlzó álmodoásával. Ennek hatására sokszor kell csalódnia az emberekben, mert ő mindenkiben csak a jót látja... A kapcsolatait óvja, ezért könnyen lehet, hogy a mérlegnek évekre visszanyúló barátságai, esetleg párkapcsolata van. 

2021.10.12 17:51

Az opál egy gyönyörű ásvány, melynek színe a ráeső fény irányától függően változik a szivárvány különböző színeiben pompázva. Sokak szerint az opál az ártatlanságot, a kreativitást és a reményt jelképezi.

Többen hisznek abban, hogy bizonyos ásványoknak különböző gyógyhatásai vannak, ezen hiedelmek alapján az opál kiváló választás lehet a szorongás és a félelem ellen, segíthet azoknak, akik a kommunikációjukat szeretnék fejleszteni, illetve olyanoknak is, akik szeretnék elűzni a rossz gondolatokat.

Ebből a kőből gyakran készítenek ékszereket is, karkötőkhöz, fülbevalókhoz és nyakláncokhoz is előszeretettel használják. Lássuk, milyen típusúak kaphatók webáruházunkban:

Ezüst fülbevaló, opál

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-fulbevalo-opal

2021.10.06 17:43

Az utóbbi években egyre elterjedtebbé váltak a páros kiegészítők is. A kínálatban megtalálhatóak különböző pulcsik, pólók és cipők, bögrék és kulcstartók, de még telefontokok is. 

Mindezeken felül, biztosan láttatok már páros karkötőket is, a gyöngyből készült darabok kifejezetten népszerűek, azonban mi most mégis néhány különleges gyűrűt szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani. 

Férfi karikagyűrű, nemesacél, fekete, 8-as méret

https://www.ekszerkiraly.hu/Ferfi-jegygyuru-karikagyuru-rozsdamentes-acel-feke

 

Az állatok, jelenlétükkel boldogabbá teszik a mindennapjainkat, hűséges társként élnek mellettünk jóban és rosszban. Azzal, hogy az állatok jelenlététől gazdagabb és színesebb életet élhetünk még az is egyetérthet, aki esetleg jelenleg nem akar, vagy nem teheti meg, hogy kis kedvencekkel osztozzon az otthonán.

Ezüst charm, szív macskával

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-charm-sziv-macskaval

2021.09.30 18:49

Az ékszerek méretben csupán rendkívül apró részét teszik ki az öltözködésünknek. Ennek ellenére, mégsem szabad elfeledkeznünk arról, hogy ezeket az éppen viselt ruhadarabjainkkal is kombinálhatjuk, illetve szinkronba hozhatjuk. Ismerjük a mondást, hogy az ördög a részletekben rejlik, ez ebben az esetben is teljes mértékben így van.

Egy sötét színű, akár fekete ruhakombinációval az alábbi charm a megjelenésünk éke lehet, hiszen a két szín remekül kiegészíti egymást.

Ezüst charm, őrangyal

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-charm-orangyal

 

2021.09.27 16:07

Szeptember végéhez közeledve hajlamosak vagyunk a nyári ruhadarabjainkat a gardróbszekrény aljába süllyeszteni. Előtérbe kerülnek a gyönyörű barna, fekete, bordó és sárga színkombinációk, öltözködésünkben is elkezdünk közeledni a természethez.

Ezüst nyaklánc, juharlevél medállal, bordó

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-nyaklanc-juharlevel-medallal-bordo

 

2021.09.23 16:02

Az ezüst ékszerek általában az egyszerűségüknek és letisztultságuknak köszönhetik a szépségüket. Ezeket gyakran egymással is sokkal könnyebben lehet kombinálni, mint az arany kiegészítőket és bár a visszafogottabb darabokon valószínű kevésbé akad meg egy-egy kíváncsi szempár, abban egyetérthetünk, hogy mindenképpen egyfajta visszafogott eleganciát fognak kölcsönözni a viselőjüknek.

Női gyűrű, ezüst, dupla, 7-es méret

https://www.ekszerkiraly.hu/Noi-gyuru-ezust-dupla-7-es-meret

 

A gyűrűk talán valamivel rövidebb múlttal rendelkeznek az ékszerek között, azonban már az ősi Egyiptomban is ismert és szeretett ékszernek számítottak. Legtöbbször aranyból és ezüstből készültek, gyakran kifejezetten nagyméretűek voltak, előszeretettel ábrázoltak rajtuk embereket is a hieroglifák mellett.

Cirkónia köves gyűrű, 8,5

https://www.ekszerkiraly.hu/Cirkonia-koves-gyuru-85

 

Valószínűleg senkit nem fog meglepni, ha azt mondom, hogy a nyaklánc viselés története is nagyon régre nyúlik vissza. Kezdetekben ezen darabok is spirituális szereppel bírtak, ezen felül pedig egyes csoportokon belül státusszimbólumként szolgáltak.

Nyaklánc csepp alakú medállal, cseh kristállyal, kristály

https://www.ekszerkiraly.hu/Nyaklanc-csepp-alaku-medallal-cseh-kristallyal-kri

 

2021.09.17 17:57

Ha nyitott szemmel jársz az utcákon, vagy szeretsz webshopokat böngészni, már észrevehetted, hogy mekkora népszerűségnek örvendenek manapság a charmok. De mi is lehet ennek az oka?

Ezüst charm, virág

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-charm-virag

 

A fülbevalók már Ázsia, Afrika és Dél-Amerika ősi kultúrájában is jelen voltak, ezeket leginkább vallási és kulturális céllal viselték. Ezen ékszerek legtöbbször viselőik rangját voltak hivatottak mutatni, szorosan kapcsolódtak a vezérek és harcosok öltözékéhez, kezdeti időkben csontokból és különböző növényekből, termésekből készítették el őket.

Vintage stílusú ezüst fülbevaló

https://www.ekszerkiraly.hu/Vintage-stilusu-ezust-fulbevalo

 

Neked is akadt már gondod azzal, hogy egyszerűen nem sikerült neked tetsző módon összepárosítani a megfelelő ékszereket elindulás előtt? Megesik, hogy egyszerűen a nagy sietségben elillan a kreatív szemléletmód, nem stimmelnek az árnyalatok, eltérnek a minták és az ember olykor még azt is megbánja, hogy el akart indulni otthonról... Nem kell egyből drasztikus megoldásokhoz folyamodni és sutba dobni a péntek esti terveket A megoldás:

Csepp formájú ékszer szett, Padparadscha, Swarovski köves

https://www.ekszerkiraly.hu/Csepp-formaju-ekszer-szett-Padparadscha

 

Minden ékszertípusnak múltja és története van és habár meglehet, hogy mostanra már inkább csak a szépség, az elegancia és a stílus kifejezésére használjuk ezeket a darabokat, korábban ez nem volt mindig így.

Karperec Ausztria kristályokkal, ezüst színben, 19 cm

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-karperec-kristalyokkal-ezust-szinben-19-cm

 

2021.09.02 14:30

Habár tagadhatatlan, hogy a letisztult, klasszikus megjelenés egyszerűen soha nem megy ki a divatból, a sziporkázó színkavalkádnak még a szeptember közeledtével sem kell nemet mondanunk, különös tekintettel arra, hogy még akár hosszú hetekig is tombolhat tovább az indián nyár.

Nyaklánc áttört, csepp formájú medállal, cseh kristállyal, multikolor

https://www.ekszerkiraly.hu/Nyaklanc-attort-csepp-formaju-medallal-cseh-krista

 

2021.08.27 16:54

A szűz hónapja következik. Kevesen tudják, de a Szűz csillagjegyűek meghazudtolják a megnevezésüket, hiszen legtöbben tüzesek és energikusak. Szenvedélyesek, de hűségesek párjukhoz. Ami a munkamoráljukat jellemzi: egységes, szabálykövető, pontos és mindezek mellett mérhetően precízek. Az élet minden területén a maximalizmus jellemzi őket, ami egy részről pozitív, a másik részről pedig megkeserítheti szerettei életét, állandó rendszerszemléletével. 

Korábbi blogbejegyzésünkben összegyűjtöttünk néhány olyan kérdést, melyet nap, mint nap feltesztek nekünk, így gondoltuk folytatjuk ezt a láncot és megválaszolunk még pár alapvető kérdést a termékekkel, szállítással és fizetéssel kapcsolatban. 

Ezüst álomfogó charm színes cirkóniumkristállyal

Naponta többször találkozunk olyan kérdésekkel, melyeket a rendelés menetéről, illetve magáról az Ékszerkirályról szeretnétek tudni. Ezért bemutatjuk nektek a fontos kérdéseket tartalmazó összefoglalónkat, melyből minden általános kérdésre választ kaptok. 

Ezüst nyaklánc betű medállal, D

2021.08.19 15:37

A ródium egy fehér fém. A nem radioaktív fémek közül a legritkább a földön, és nem mellesleg a legdrágább. A ródium tagja a platina csoportnak, amely magában foglalja a platinát, a palládiumot, a ruténiumot, az irídiumot és az ozmiumot is. A ródium rendkívül ellenálló a korrózióval szemben. Emellett nem irritáló, tartós, kemény és fényvisszaverő. Illetve a ródium nem környezetszennyező.

Ródium bevonatú impozáns gyűrű

2021.08.13 09:55

A leárazásokat mind szeretjük. Ezért található az Ékszerkirály oldalán egy "Akciós ékszer" nevű menüpont, ahol az aktuális kedvezményeket tüntetjük fel hétről-hétre. Siess, el ne kapkodják előled!

A jelenlegi listánk:

Ezüst karperec cseresznyevirággal, 19 cm

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-karperec-cseresznyeviraggal-19-cm

 

2021.08.11 16:23

Ismered a Swarovski céget? Vagy csak az ékszereit követed? Mind a kettőt nagyon jól teszed, hiszen ez egy csodálatos eredetű vállalat, amiről már tudjuk, hogy akármit kínálnak, az csak is egy gyönyörűség lehet.

Szív medálos nyaklánc, Crystal HEL , Swarovski köves

https://www.ekszerkiraly.hu/Sziv-medalos-nyaklanc-Crystal-HEL

 

2021.08.08 16:14

Az Ékszerkirály oldalán kizárólag legálisan forgalmazott névjellel és fémjellel ellátott ezüst ékszereket vásárolhat. 

A névjel és a fémjel az alábbiakra ad garanciát:

 • A termék legálisan forgalmazott 
 • A termék valóban ezüst
 • A termék összetétele valóban megfelel a leírtaknak

Ezüst fülbevaló karika fehér kristállyal

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-fulbevalo-karika-feher-kristallyal

 

2021.08.06 15:54

A méretezésről már korábban írtunk egy bejegyzést. Pontosan azért, hogy teljes legyen a lista, most megírjuk, hogyan és mi alapján érdemes a nyaklánc és karkötőméretünket lemérni. Ezt nem szabad kihagyni, hiszen nem tudhatjuk pontosan, - kivétel, ha minden hónapban rendelünk - hogy milyen méretben áll jól a nyakunkban a nyaklánc, vagy a csuklónkon a karkötő. 

Nyaklánc méretek

A nyakláncok mérete természetesen különböző lehet. Az alábbi ábrán bemutatjuk, hogy átlagos testalkat esetén kölönböző hosszúságú nyakláncok meddig lógnak.

Az alábbiakban találja nyaklánc választékunkat:

2021.07.31 10:45

Tüzes, lobbanékony és szenvedélyes vagy. Sosem hagysz ki egy vitát és ennek ellenére a társaság középpontjában a helyed. Szereted aktívan élni az életed, mindig szervezel valami programot magadnak és, ha valakiről elmondható, hogy egy percig sem unatkozik, akkor az Te vagy!

Az Oroszlánok nagyon erős karakterek. A három legerősebb csillagjegy egyikébe tartozol, ugyanis erős akaratú, maximalista és rettentő magabiztos vagy. (Persze ezek mellett nem mondunk újat azzal, hogy makacs is, de ez a sok jó mellett már csak egy aprócska információ.)

2021.07.29 14:24

Számunkra fontos a vásárlóink véleménye, hiszen szeretünk megfelelni az elvárásoknak és az igényeknek, mert biztosak vagyunk benne, hogy ebből születnek a gyönyörűségek! Ezért gondoskodunk az ékszerekről és Rólad is egyaránt a vásárlás előtt. 

Hogyan? Mutatjuk:

Minden terméket csomagolás előtt ellenőrzünk szabad szemmel és mikroszkóppal is annak érdekében, hogy tökéletes minőségű ékszert szállítsunk ki.

A mikroszkópos ellenőrzés során különös figyelmet fordítunk a karcolásokra és a kristályok meglétére. A mikroszkópos ellenőrzést két géppel végezzük egy Motic és egy Carton sztereo-val.

Az ötvösművészet két leggyakoribb alapanyaga az arany és az ezüst. Ma az aranyé lesz a főszerep, hiszen számos ilyen ékszerünk érkezett az utóbbi időben, amit kénytelenek vagyunk bemutatni, mert imádjuk őket. Aki az aranyt szeretni, rossz ember nem lehet, ugye? 

Fogadjátok szeretettel:

Arany medál 14k, tacskó, kristályokkal

2021.07.24 18:32

Akár ajándékba, akár magunknak keresünk gyűrűt, mindig kérdéses, mi a méretünk. Egyes helyeken a méreteket ruhaméretben (S,M,L) adják meg, máshol centiméterben, így valóban nehéz kiigazodni a saját méretünkön, főleg, ha nem mindig ugyanarra az ujjra vásárolunk... Ezért hoztuk létre a főoldalunkon lévő "Gyűrű mérettáblázatot", hogy ennek segítségével könnyedén megbizonyosodjn róla a kedves vásárló, mely gyűrűt kell választania. 

Rozmiar pierścionka - Glam by Biżu ARTeria

2021.07.16 16:47

Időszakonként megesik, hogy megunjuk a ruhatárunkat és az ékszereinket. Ennek több oka is lehet; megváltozott a divat, változik az ízlésünk, túl sokat hordtuk a kedvenceinket... Egy új készletet beszerezni nagyon drága mulatság, így el is mehet az ember kedve a felfrissüléstől. És mi van, ha azt mondjuk, ajánlunk 3 olyan darabot, ami 10.000 forint alatti? (Természetesen sokkal több ilyen terméket találsz meg az oldalunkon, most csak egy kis ízelítővel készültünk.)

Ebben az időszakban bizonyára kevés ajándékkal lepheted meg magad. Nem furcsa, hogy már el is felejtetted, milyen érzés meglepni magad egy kis csecsebecsével? Attól még, hogy otthon dolgozol, nem kell, sőt nem szabad lemondani ilyen ajándékokról!

2021.07.14 16:38

A tavalyi év az esküvők világában igen sötétnek számított. Azonban ez a nyár már bizonyított: itt az idő, hogy megtartsátok a nagy család előtt a lagzit. Szokták mondani, hogy nem a létszám, vagy a méregdrága dekoráció számít, hanem az alkalom, a szerelmespár és a hangulat. Egy valami viszont még a kiemelt fontos listán szerepel, mégpedig a karikagyűrű, ami örökké emlékeztet a nagy napra és ez lesz a szerelmetek tárgyilagos záloga is.

2021.07.10 15:21

Az esküvő a vendégek számára is egy kiemelkedően fontos nap, hiszen tanúi lehetnek a szerelmes pár családdá válásának. Emiatt csinosan, az alkalomhoz illően kiöltöznek, elmennek szépségszalonokba, - már, ami a hölgyeket illeti - hogy a frizurájuk és a körmeik is csodálatosak legyenek. Ennek megfelelően a ruhának, a cipőnek és az ékszereknek is passzolniuk kell egymáshoz, hogy meglegyen a tökéletes összhatás. A mai blogbejegyzésünkben megmutatjuk, hogy mire gondolun, ha a kiváló esküvői szettekre gondolunk: 

2021.07.08 16:09

Nyár, azaz élénk, meleg színű ruhák és ékszerek: legyen akár nap sárga, zsálya zöld, mélykék vagy tűzpiros. A lényeg, hogy elrugaszkodjunk a megszokott színektől és formáktól, ebben pedig nagy segítségünkre lehetnek a kiegészítőink, melyeket bárhol, bármilyen összeállításban viselhetünk.

2021.07.04 11:22

Ismeritek a TLC műsorát: „Mondj igent a ruhára!”? Ez a műsor arról szól, hogy minden kétségbeesett menyasszonynak, akinek közeleg álmai esküvője, megvarrják/összeállítják az esküvői ruháját. Mi nagyon szeretjük, mert sok mindent meg lehet tudni egyes embertípusokról. Most pedig arra kérünk, hogy az esküvőszezonra való tekintettel, nézz szét a webáruházunkban és leginkább ebben a galériában és mondj IGEN-t az ékszerre! (Mert ezeket nem lehet elutasítani...)

Ezüst gyűrű fehér kristályokkal, 7-es méret

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-gyuru-feher-kristalyokkal-7-es-meret

 

2021.07.02 18:23

Olykor-olykor a részletek elkerülik a figyelmed, de addig nincs is ezzel baj, ameddig jó döntéseket hozol. Viszont arra mindenképp ügyelj, hogy ezzel a figyelmetlenségeddel ne haragítsd magadra a szeretteidet és ne generálj felesleges feszültséget a saját életedben. Ha valamit elrontottál, akkor az már a múltat illeti. Mindig előre nézz!

Szeretteid lehet nem értenek egyet az életstílusoddal, de makacsságod felül fog kerekedni ezen a kis nézeteltérésen. Koncentrálj arra, ami neked fontos, ne hagyd, hogy befolyásoljanak, mert az sosem vezet jóra egy Ráknál.

2021.06.24 15:55

A charm angol eredetű kifejezés, ami amulettet, más néven varázserejű vagy szerencsét hozó tárgyat jelent. Az Ékszerkirály kínálatában megtalálhatod a szívedhez legközelebb álló ezüst charmot, aminek ugyan varázsereje nincs, de egy csinos kiegészítőd lesz a mindennapokban, ami ráadásul tükrözi személyiséged és stílusod. 

Ezüst charm, fáraó

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-charm-farao

 

2021.06.22 16:44

Azt már megszokhattad az Ékszerkirálytól, hogy minden hónapban több új szettel is megjelenünk. Nincs is ez másképp most júniusban sem, hiszen most hoztunk egy könnyed, nyárias, de ugyanakkor stílusos kollekciót. A képgalériában megtalálható két letisztult fülbevalópáros, egy csodás nyaklánc, illetve néhány trendi gyűrű, amit mindenképp be kell szerezned a nyárra!

Ezüst fülbevaló, fekete-fehér

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-fulbevalo-fekete-feher

2021.06.17 13:48

A héten sokaknak véget ért és elkezdődött egy újabb szakasz az életében, ugyanis elbalagtak az általános iskolából, gimnáziumból, vagy véget értek az egyetemi tanulmányok.

Virág mellett sokszor nem tudjuk, milyen ajándék illene erre a nemes alkalomra. Mi tudjuk a megoldást: a lányoknak ékszer dukál!

2021.06.15 16:55

Minden időszaknak van egy kedvenc ékszere. Ugyan nehéz kiválasztani egyet, hiszen mind csodásak, de jelenleg van egy, ami abszolút a nyárt idézi fel bennünk: forró nappalok, víz illata, szezonális növények, tehát minden olyan jelenségre mutat, amit kedvelünk a nyárban.

Ezüst nyaklánc pálmafával és gyönggyel

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-nyaklanc-palmafaval-es-gyonggyel

 

2021.06.13 11:25

„A szerelem örök, az örökkévalóság része. Ha felnősz, és megismered a szerelmi élet művészetét, elfogadod a valóságát, napról napra növekszik benned. A házasság óriási lehetőség, hogy belenőj a szerelembe.”

Osho

女款|超亮眼的極簡削邊設計!情侶對戒就選這款,內圈刻字刻下我們的小故事

2021.06.11 19:12

Webáruházunkban káprázatos ásványi karkötők találhatóak, melyek között van csakra karkötő, vörös achátos, lávaköves, howlit ásvány, ametiszt, hegyikristály és tigrisszem is. Ezek a karkötők nemcsak szépek és divatosak, de erősítik a lelki és fizikai egyensúlyt is. Valamint pozitív energiával töltenek fel.

Meditációs karkötő, vörös achát

https://www.ekszerkiraly.hu/Meditacios-karkoto-voros-achat

 

2021.06.05 10:33

Nagy nehezen ugyan, de végre kijelenthetjük, hogy beköszöntött a nyár. Éljen, jön a VAKÁCIÓ! Ehhez azonban még be kell szerezni néhány elengedhetetlen kelléket: naptej, úszómatrac, friss üdítők és természetesen a nyári kiegészítők. A bokaláncon kívül több olyan ékszerrel is rendelkezünk, mely a nyári hangulathoz illik. Charmok, nyakláncok, kis kiegészítők. 

Mindegy, hogy az úticél külföld, vagy belföld, a lényeg, hogy a kánikulában is stílusos maradj!

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-nyaklanc-palmafaval-es-gyonggyel

 

2021.06.04 15:22

A rosé gold a mai napig hódít az ékszer piacon. Ez nem jelenthet mást, mint újabb és újabb gyönyörű darabok beszerzését, részünkről. Azonban vannak, akik nem egészen tudják, mit is jelent, ha azt mondjuk egy aranyra, hogy az rosé színű, így gondoltuk tisztázzuk a kérdéseket.

Ezüst gyűrű üveglencsével, cirkóniumkristállyal, rosegold, 7-es méret

 

Az arany, már évezredek óta jelen van életünkben. És csaknem ilyen régóta ékesítette a nők fülét, dekoltázsát, csuklóját is. Ez nem csupán az arany ékszerekre vonatkozik, hanem általánosságban az ékszer divatára. Azonban ez a nemesfém az előkelőséget és az eleganciát árasztja női tulajdonosáról.

14k arany medál kétszínű, szív alakú

https://www.ekszerkiraly.hu/14k-arany-medal-ketszinu-sziv-alaku

2021.05.27 15:11

A jóhiszeműséged miatt könnyen megeshet, hogy úgy érzed olyan emberek vernek át, akik igazán közel állnak hozzád. Pedig te úgy érzed, kellő képpen vagy fair, becsületes és tisztességes.

Most azonban a szavak embere lehetsz, vagyis, ha van merszed kimondani a gondolataidat, olyan pozícióba kerülhetsz, amiről mindig álmodtál (munkahelyen és párkapcsolat terén is). Használd a bíztató és hízelgő éned!

2021.05.20 15:24

23 éve indult el a nők által nagyon kedvelt és népszerű Szex és New York sorozat, ami nagyon sok trendet és stílust bemutatott nekünk. Ilyen például a névtáblás nyaklánc, melyet a mai napig viselünk, amit innen is köszönünk Carrie-nek, akin a legtöbbször láthattuk.

A névtáblás nyaklánc

2021.05.18 17:50

Az, hogy ékszerekkel foglalkozunk, együtt jár a kíváncsisággal és az ismeretterjesztéssel is – már, ami ezt a területet illeti. A minap találkoztunk egy olyan kutatással, amit feltétlen meg akartunk osztani a kedves Olvasókkal. A téma nem épp szokványos, ezért olyan érdekes és (morbid). Hiszen ma megtudtuk, hogy lehet ékszert készíteni anyatejből, köldökcsonkból, vagy épp elhunyt emberekből.

A digitalizált világunkban már nem divat képeket nyomtatni és lefűzni egy albumba, vagy videót előhívni, - egyáltalán ki az, aki videózik rendes videóval? – így már azon se lepődünk meg, ha az édesanyák nem teszik el gyermekeik tejfogait, vagy másképp örökítik meg az emlékeket, szeretteikhez fűződő „tárgyakat”. Arra gyanakszunk ez ihletett néhány embert arra, hogy ilyen ékszerkészítéshez folyamodjon.

2021.05.15 14:14

Aki szereti a fülbevalókat, biztosan sokat is tart otthon. Ebből következik, hogy egyre többet és többet akarunk egyszerre hordani. Nos, ez lehetséges csak van pár szabály, hogyan érdemes ezt stílusosan tenni.

A fülbevaló halmozás egy 2021-es trend, amit tinédzsertől az édesanyákig mindenki szeret. Ez egy tökéletes módszere annak, hogy hivalkodás nélkül magadra vond a figyelmet. Most pedig következzenek azok a tanácsok, amikkel feldobhatod az apró fülbevalóid viselését:

 

Kicsi ezüst szív fülbevaló, arany színben

Április 29-én töltötte Katalin hercegné és Vilmos herceg a tizedik házassági évfordulóját. És mit szoktunk mondani, mit kell ilyenkor ajándékozni? Ékszert! Pont ezt tette Vilmos herceg is, ráadásul nem akárhogyan!

Lélegzetelállító fotók készültek Katalin hercegnéről és Vilmos hercegről | Cosmopolitan.hu

2021.05.07 20:52

Hatalmas szenzációt keltett, amikor 2015-ben megjelentek az első okos órák: sokak számára már akkor ez jelentette a jövő karóráját. Rengeteg lehetőség, segítség, megoldás 1 kis apró helyen, ezt jelenti „egy szóban” az okos óra. A legtöbb okos órát két fele méretben kezdték el gyártani, hogy mindenki számára kényelmes legyen. Olyan alap funkciók jelentek meg benne, aminél mellőzhető volt a telefon használata - előre beállítható sms szövegek, zene lejátszás módosítás, üzenetek és értesítők jelzése.

Idővel jöttek az újabb generációk, melyek egyre több tudással bírtak, és egy nagyon fontos esztétikai újítást hoztak magukkal ezek az egyedi szíj kiválasztását és az „óralap” szíjról-szíjra való kicserélését jelentették.

Apple watch óraszí tokkalj, szilikon, 42 mm, M, L, sötétkék

Lóhere jelentése
2021.05.09 08:44

Kevesen tudják, hogy miért pont a négylevelű lóhere hoz szerencsét. Nos, kezdjük az elején, az egyel kevesebb, háromlevelű társával. A három levél a Szentháromságot jelenti. Így már végképp elveszíti az értelmét a négy levél szimbóluma. Hol van a négyes szám a történelemben, vagy a mesékben. Vannak a három királyok, a háromfejű sárkány, ismerjük a "három a magyar igazságot", de hol van mindebben a négyes szám? 

A négyes szám a kereszténység előtti pogány korszakra vezethető vissza. Ekkor a négylevelű lóherét kelta amulettekként használták. Ők tartották úgy, hogy a védelem mellett a négy levél még szerencsét is hoz. Innen ragadt ránk ez a babona.

És ha már hiszünk benne, miért ne viseljük? Ne csak a mezőn szedve találjunk rá a szerencsére, hanem legyen velünk minden nap!

Ezüst lóhere charm zöld cirkonkristállyal

Lóherés ékszereink:https://www.ekszerkiraly.hu/shop_search.php?search=l%C3%B3here

2021.04.30 20:14

„Az embernek lehet több felesége, több gyereke, több barátja is: de anyja csak egyetlenegy lehet, azt az egyet hát gyöngéden kell szeretnie, ameddig csak lehet.” Arthur Conen Doyle

 

Édesanyánknak, nagymamánknak leggyakrabban virágot ajándékozunk Anyák napjára. Most azonban, hogy újra kimozdulhatnak, élvezhetik a teraszokat és a kellemes sétákat, már lehet olyan ajándékkal is kedveskedni, mely tartós és mutatós. Mi az: kiegészíti a nyakat, megvillantja a bokát és megfiatalítja a kezet? Az É K S Z E R!

2021.04.27 12:50

Sokszor megesik veled, hogy kényszerhelyzetbe kerülsz és azt az ideológiát kell követned, amit a többiek is vallanak, még akkor is, ha ez akár eltér az etikai kódexedtől.

Szeretsz nosztalgiázni, de ezzel vigyáznod kell, mert hozzád közelálló embereket bánthatsz meg, ha túlzottan a múlt rabja vagy.

A kiadásaidat jól kezeled, viszont olykor több kiadással kell szembe nézned, ami az idegrendszeredre erős hatással lesz.

2021.04.25 13:51

A szívet a legtöbb kultúrában az élet, lélek és legfőképpen az érzelmek központjaként tartják számon. Saját magunk számára ez jelentheti a szerelmet, a családot, az erőt és a kitartást is. Ezek miatt a fontos fogalmak miatt készül oly sok termék és ékszer ilyen formában. A következő galériából kiderül, mennyi csodát rejtünk a webshopban szív alakban. 

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-nyaklanc-ket-osszekapcsolt-szivvel

 

2021.04.24 20:13

Ugyan nálunk, hétköznapi embereknél nem divat, de jó, ha tudjuk, hogy a tiara is a kiegészítők nagy csoportjába, azon belül is az ékszerekhez tartozik. Ebből a célból készültünk egy érdekességgel, amely a királyi család tiarájáról szól.

II. Erzsébet királynő burmai Ruby Tiara

2021.04.18 15:28

Kerestünk néhány olyan idézetet, amelyet a jegyespárok választhatnak, ha gyűrűgravírozásban gondolkoznak. Ne felejtsd, az alábbi oldalon, csodálatos gyűrűk közül válogathatsz a nagy napra!

Férfi karikagyűrű, nemesacél, aranyszínű, 10-es méret

Legyen szó az anyukádról, az unokatestvéred nem egészen ismert stílusáról, a friss kapcsolatodban élő barátnődről, vagy egy különleges meglepetésről, hisz mindig tudunk megoldást arra, ami valamennyi nő kedvence lesz. Ha a hatféle ékszertípus közül választasz, biztos lehetsz a meglepetés sikerében!

Ezüst fülbevaló fityegővel

2021.04.11 12:15

Május első vasárnapján, idén május 2.-án ünnepeljük az Édesanyákat, akikről már az ókori Görögországban is megemlékeztek. Ekkor azonban a hivatalos ünnep, az istenek anyjáról, Rhea-ról szólt, hisz ekkor az ő tiszteletére gyűltek össze, majd ezzel együtt a többi édesanyát is felköszöntötték.

 

2021.04.06 17:13

Annak érdekében, hogy 2021 a mi évünk legyen, érdemes megtenni mindent, hogy bevonzzuk ezt. Sokan úgy gondolják, hogy ezt a gondolataink befolyásolják és a tetteink, hogy mivel segítünk magunknak, vagy mivel támasztjuk alá a saját sikerünket. Azonban szokás az is, hogy olyan tárgyakkal, ékszerekkel vagy kövekkel vesszük körül magunkat, ami szerencsehozó erővel bír.

Időszakonként megesik, hogy megunjuk a ruhatárunkat és az ékszereinket. Ennek több oka is lehet; megváltozott a divat, változik az ízlésünk, túl sokat hordtuk a kedvenceinket... Egy új készletet beszerezni nagyon drága mulatság, így el is mehet az ember kedve a felfrissüléstől. És mi van, ha azt mondjuk, ajánlunk 3 olyan darabot, ami 10.000 forint alatti? (Természetesen sokkal több ilyen terméket találsz meg az oldalunkon, most csak egy kis ízelítővel készültünk.)

Ebben az időszakban bizonyára kevés ajándékkal lepheted meg magad. Nem furcsa, hogy már el is felejtetted, milyen érzés meglepni magad egy kis csecsebecsével? Attól még, hogy otthon dolgozol, nem kell, sőt nem szabad lemondani ilyen ajándékokról!

2021.04.01 17:53

Megérkezett a várva-várt tavasz! Ismét élvezhetük a csicsergő madarak hangját, csodálhatjuk a virágba borult növényeket és kellemes sétákat tehetünk a kizöldült erdőkben. A téli időszak után, mind a testünk, mind a lelkünk várja a tavasz erejét, ami a természet újjászületésével együtt kiegészül a levegő felmelegedésével és a hosszantartó nappalokkal egyaránt.

2021.03.23 17:54

A Kosokról tudni kell, hogy nagyon erős jegyűek. Ez megmutatkozik a jó kommunikációs készségükben és állásfoglalásuk védésekor is.

Igazán kitartó és következetes vagy a mindennapokban, ami a céljaid elérésében is segítségedre lesz. Hidd el, ezzel a képességeddel még rád mosolyog a szerencse és eléred azt, amilyért olyan erősen küzdöttél.

A sok pozitív jegyed mellett, negatívként felfedezhető a személyedben, hogy titokzatos vagy, mivel még olyan személyek felé sem nyílsz meg, akik igazán közel állnak hozzád. Ezen a jövőben érdemes változtatnod.

A 2020-as évünk nem volt eseménydús, azonban sokan dicsekedhetnek azzal, hogy a karantén alatt megtalálták önmagukat és a tökéletes harmóniát a párjukkal, így az eljegyzések száma is nőtt. Ezért készítettük el a 2021-es gyűrűtrendnek megfelelő gyűrűválogatást. Kellemes gyönyörködést!

 

A közösségi média kedvence a friss kávé és annak különböző változatai, így gondoltuk, ne csak a kávét, hanem a hozzá köthető kiegészítőket is örökítsétek meg. Igen, van kávés kiegészítőnk! előtte azonban bemutatnánk röviden a kávé történetét.

 

Ezüst charm, kávéscsésze

Március közepén, amikor egyik hosszúhétvégéből a másikba csöppenünk, már egyre közelebb érezzük a húsvét hangulatát és azt a sürgés-forgást, ami ezzel jár: sütés-főzés, tojás festés, lakás dekorálás... A sok teendő mellet, írjunk egy check list-et arról, amit mindenképp be akarunk szerezni az ünnepig. Erről a listáról az ékszerek sem maradhatnak le, ugye?

Ezüst nyuszi charm

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-nyuszi-charm

 

Veled is előfordult már, hogy a kiszemelt ékszert, amit meg akarnál venni, hamisnak tituláltad? Nem tudtad eldönteni, hogy valódi drágakő-e? Vagy netán a testeden is tapasztaltad, hogy a bizsu miatt begyulladt a füled? Most akkor megmutatjuk, hogyan tudod kiszúrni, ha egy drágakő hamisítvány.

2021.03.07 21:13

2021-ben sem maradt el a trendszín megállapítása a Pantone Intézet kutatásainak köszönhetően. Azonban a 2021-es év különlegessége az, hogy két szín is a trend színéihez fog tartozni; ezek pedig a „Ultimate Gray”, másnéven az alapszürke, illetve az „Illuminating”, tehát a világító sárga árnyalatai.

2021.03.04 19:13

Itt a tavasz, ébredeznek a virágok, csicseregnek a madarak és lassan beköszönt a meleg is. Ehhez a kellemes hangulathoz már csak egy ragyogó ékszerszettre van szükség, így ezzel teljessé válik a kedves és az outfit-ed is.

A zord tél után, amikor a legkedvesebb darabjaink szürkében és feketében teljesedtek ki, leváltható és most már választhatjuk a színeset, a púder árnyalatait és egyre inkább erőltethetjük a vad színeket is. Mindehhez tökéletesen mutatna néhány virágos kiegészítő. A következő képválogatásban bemutatjuk, melyekre gondoltunk:

Ezüst cseresznyevirág fülbevaló, rózsaszín

2021.02.27 11:43

A legelső rövid horoszkópos összefoglalónk sikere után, úgy döntöttünk, hogy elkezdünk egy újabb sorozatot, ahol havonta bemutatunk egy-egy csillagjegyet. Ez alapján pedig ajánlunk neki egy ékszert is.

2021.02.25 16:50

Február végén már kijelenthetjük, hogy egy-két hét és itt a nők egyik kedvenc ünnepe, ami csak róluk szól, ez pedig a Nőnap! A virág mellett, ha a kedvesünkre gondolunk, érdemes készülni egy kis ajándékkal, hogy érezze, mennyire szeretjük, tiszteljük és ezzel bizonyíthatjuk azt is, mennyire hálásak vagyunk nekik, amiért ápolnak, ha betegek vagyunk, ebédet főznek, hogy ne éhezzünk, megmasszíroznak, ha el vagyunk fáradva és türelmesek velünk, ha érzik, hogy nem vagyunk kaphatóak a házimunkára. Ebből az alkalomból kifolyólag állítottunk össze egy Nőnapi ajándékokból álló blogbejegyzést.

Tudtad, hogy a héten volt a macskák világnapja? És te mit vettél a cicusodnak? Na és magadnak?

Akkor mutatjuk, mivel lepheted meg magad, ami olyan cuki és gyönyörű, mint a kiskedvenced.

https://www.ekszerkiraly.hu/14k-arany-macska-medal

2021.02.16 12:30

Az ékszer, - állításunk szerint – a legszebb ajándék egy nőnek, hiszen ékszerből soha nem elég. Azonban nem mindegy, hogy ezt mibe csomagoljuk bele, miben tároljuk. A történelem folyamán ezeket a drágakövekkel ellátott szépségeket mindig ékszerdobozban tartották, ez okból gyártottunk mi is kifinomult csomagolásokat és dobozokat.

Ékszerdoboz selyembéléssel, fekete

A sokoldalú ezüstöt követtük le 5 érdekes szempont alapján, amelyekről biztosan nem hallottál még. A történelemben, tudományban, földrajzban, az orvoslásban és egyéb érdekes helyzetekben is megjelent az ezüst, nem is kevésszer.

2021.02.09 12:50

Az ékszerek már a kezdetek óta a szépségük és hatásuk miatt váltak fontossá az emberek számára. Kiemeli a testrészünk azon pontját, melyekre büszkék vagyunk és bemutatja milyen a stílusunk. Bámulatos formák, köves díszítés, minden egyes ékszerben megtalálható, azonban nem mindegy, hogy azt milyen anyaggal párosítjuk.

Egyes drágakövek hatással vannak az emberekre, pláne, ha hiszünk ezek erejében. Abban az esetben, ha biztosra akarunk menni, és olyan köves ékszert szeretnénk választani, ami valóban hozzánk és a természetünkhöz illik, vagy amelyik erősebb hatást bír a természetünkre. Így legközelebb, ha ajándékot választunk, érdemes az ékszer megcsodálása után ezt is figyelembe venni. Lássuk, hogy mit ajánlhatunk a Kosnak, az Oroszlánnak és a Szűznek.

2021.02.01 08:15

A charmok sokszínűségét a formájuk, a kivitelezésük és a színük adják. Ha tematikusan kombináljuk őket, olyan különleges változatokat viselhetünk a csuklónkon, amit máson nem láthatunk. Mivel a charm díszíti a karkötőt, fontos, hogy olyat válasszunk, ami nemcsak színében passzol a többi lógóhoz, hanem tematikájában is. Abban az esetben, ha ez nem tud megvalósulni, érdemes egy új karkötőt és hozzá egy új charm kollekciót választani.  

2021.01.31 17:30

2021-ben továbbra is hódít a visszafogott, klasszikus darab, legalábbis ami a gyűrűket illeti biztosan így van. Az Ékszerkirályon több olyan gyűrűt is kínálunk, amely a mindennapi viseletben tökéletes társunk lesz.

   

  2021.01.26 19:30

  Manapság nem egyszerű megszervezni az esküvőt, hiszen nem tudhatjuk, hogy alakul az életünk és milyen lehetőségek birtokában állunk majd fél-egy év múlva. Azonban érdemes előre gondolkodni és tervezni úgy, mintha menne tovább az eredeti életünk, hogy ne veszítsük szem elől az élet örömeit. Éljük úgy meg a pillanatokat, ahogy szeretnénk, ahogy kislány korunk óta terveztük. Emiatt hoztunk néhány olyan karikagyűrűt, melyet eddig még nem mutattunk meg, de most már kijelenthetjük, hogy nagyon büszkék vagyunk az új kollekciónkra!

   

  Előző cikkünkben már elemeztük, mit szeretnek a hölgyek ajándékba kapni, azonban ezt a listát tovább is bővítenénk olyan ékszerekkel, amelyek egy exkluzív Valentin nap megalapozásához szükséges.

  2021.01.21 22:05

  A filmvásznakon sok esetben, - főleg, ha nők a főszereplők – megjelennek drága ékszerek, drágakövek, smaragdok. Természetesen van, amikor erre épül a film története, de az is megesik, hogy ez csak egy kiegészítő elemként funkcionál, ami utána bennünk mély nyomot hagy.

  2021.01.17 15:31

  Lassan, de biztosan közeledik felénk a szerelmesek napja, vagyis a Valentin nap. Ugyan ez a párok ünnepe, mégis tekinthetjük kicsit a nők ünnepének is, hiszen ők azok, akik szeretik megtervezni és egy pontos szertartás szerint végig vinni a napot: legyen rózsa, romantikus vacsora és egy kis ajándék... Nos, ezeknek az elvárásoknak igen nehéz megfelelni, különösen ezekben az időkben, ezért készítettünk egy listát arról, milyen ajándéknak örülne egy nő.

  2021.01.14 18:57

  Ezen a héten a szavak mögé bújtunk és ebből kifolyólag elhatároztuk, hogy összegyűjtjük a legjobb ékszeres idézeteket. A legjobbak közé azokat választottuk, amik leginkább meghatározzák az Ékszerkirályt.

  Télen még nem sok napfénynek örvendhetünk, sőt az idei kifejezetten nyirkos és esős, ami bizony a kedvünket is szegheti. Hogy ne csak a munka és a feladatok vegyék el az időnket, míg a szórakozást háttérbe szorítjuk, válasszunk olyan ékszert, ami feldobja a hangulatunkat és természetesen a kisugárzásunkra is hatással lesz.

  A bezártság sok kreatív lépésre rávesz bennünket, például arra, hogy készítsünk valamit, jelen esetben ékszert. Most nem a gyerekeknek szánt gyöngyre gondoltunk, hanem használati tárgyból készült kevésbé tartós, vagy kényelmes kiegészítőre.

  2020.12.30 18:15

  2020 végéhez közeledve, elkezdhet furdalni a kíváncsiság, vajon mely színek lesznek a következő év trendjei? Voltaképpen ez azért is ilyen meghatározó kérdés, mert fel kell készíteni a ruhatárunkat és az ehhez tartozó ékszereinket is.

  2020.12.28 15:18

  Sokan csak az ékszer színét és anyagát látják az aranyban, pedig számos jótékony hatást bír a testünkre, ha rendszeresen viseljük ezeket a többkarátos csodákat. A cikket azért találjuk fontosnak, még azok számára is, akik már valamennyit hallottak az arany hatásairól, mert olyan információt is hoztunk, mely biztosan új lesz minden kedves olvasó számára.

  Lassan lezárjuk ezt a nem túl vidám kimenetű évet és emiatt úgy éreztük, fontos, hogy összegezzük az ékszerek jelentőségét, használatának feltételeit. Tehát lássuk, mi az, amit megtanultunk 2020-ban az Ékszerkirálynak köszönhetően:

  Sokat gondolkoztam, hogy vajon ki birtokolja a legdrágább ékszerek egyikét: az angol királyi család, vagy valamelyik sztár, netán a világ leggazdagabb emberének kedvese? Aztán végeztem egy rövid kutatást és kiderült, mit is jelent az, hogy a legdrágább ékszer… Csillogó, ragyogó, szemünknek kedves darabokról fog szólni a következő néhány sor.

  2020.12.16 21:40

  A protokoll és etikett szakkönyvei, jóformán mindenre kitérnek, viszont arról egy szó sem esik, mit illik és mit nem illik viselni az ékszerek terén. A részletek azonban igen fontosak ezen a területen is, hiszen honnan tudjuk, mit szabad egy orvosnak/tanárnak/irodai dolgozónak/eladónak… Lessük le, hogy a kollégák mit viselnek és mi is csak annyit engedjünk meg magunknak? De mi van akkor, ha nekünk teljesen másfajta ékszereink vannak: kérdezzük meg a HR-est, hogy melyik az elfogadott? Így már bizony nehéz a kérdés.

  2020.12.12 16:25

  Közel két héttel Karácsony előtt, már bizonyára mindenki beszerezte a giccses szobrokat, az illatgyertyákat, égőket, a sütnivaló hozzávalóit. Ennél az ünnepnél különösen fontosnak tartjuk, hogy minden pontosan legyen összeválogatva, szín, minta és illat szerint, - már ha ételről beszélünk. Így nem is lehet kérdés, hogy az ünnepi outfitünknek is passzolnia kell a dekorációhoz és a párunk öltözékéhez, ezért összegyűjtöttünk néhány olyan színt és formát, mellyel biztos összeegyeztethető lesz a Karácsonyi idill.

  1977-ben a magyar történelem ötvösművészetében nem mindennapi esemény lépett fel, ugyanis előkerültek a nagyszentmiklósi aranykincsek. Ezek az aranyból készült csodák az avar korban készülhettek, - stílusukat tekintve. Azonban az ötvösművészet korán sem itt kezdődött…

  A gyémántoknak egytől-egyig különleges vonzereje van, hiszen a fényességével nincs olyan személy, akit ne babonázna meg. Ugye jól mondom, hogy ezt a ragyogást, bizony egyik kőnél sem láthatjuk viszont? Ami még különlegessé teheti a fényes felület varázsát, az pedig nem más, mint a formája, amivel megkülönböztethetjük őket egymástól.

  Az öt legnépszerűbb forma, - melyet megtalálunk az ékszerboltokban, a hölgyeken és a listák élén – a kerek, cushion, ovális, négyzet és végül, de nem utolsó sorban a smaragd.

  2020.11.26 16:44

  Minden szín jelentéssel bír, ami kihatással van a hangulatunkra, a személyiségünkre, sőt az öltözködésben kifejezi a stílusunkat. Nem hiába részesítik sokan előnyben a szín és stílustanácsadók segítségét, mivel egy jól kiválasztott árnyalat, megváltoztathatja az életünket. Noha, ezáltal nem kapunk új munkát és még a lottón sem nyerünk, de a kisugárzásunkat mindenképp megváltoztatja, ami által szert tehetünk néhány bókra, vagy akár egy új párkapcsolatra.

  Az ékszer kultúra kialakulását évezredekre vezethetjük vissza, ennek története pedig érdekes részleteket rejt. Ezeket gyűjtöttük össze egy rövid összefoglalóba, hogy minden ékszert kedvelő hölgy tudja, hogyan, minek köszönhetjük ezt a viseletet.

  Magyarország történetében meghatározó és ismert név az Eszterházy. Talán először, amikor meghalljuk ezt a főnemesi nevet, a süteményük jut eszünkbe, de ezen kívül még számos jellegzetességet hordoz a család a neve. Mi azonban az őket megillető ékszerekről fogunk mesélni a cikkünkben.

  Házasságban, de még tartós párkapcsolatban is meg szokás lepni egymást: általában valami olyannal, ami emlékeztet a párunkra, vagy aminek igazán örülne ilyen alkalomból. Olykor ezzel az aprósággal könnyebb kifejeznünk az odaadásukat, szerelmüket a másik iránt. Évfordulót nem csak akkor ünneplik a párok, ha már összeházasodtak, hanem akkor is, amikor meg akarnak emlékezni a már együtt töltött éveikről.

  A szimbolikus ékszerekről szóló első bejegyzésben, már elhintettünk néhány igazán kedvelt motívumot, melyeket a jelentésük miatt kedvelik viselőik. Most nézzük meg, melyek azok a charmok, amelyeket egy különleges pillanat, emlék, személy vagy időszak miatt hordanak a charm rajongók.

  A férfiak először a 13. században ékeskedtek a mandzsettagombbal, mint alkalmi ékszer. Kezdetben lánccal készítették, majd a 17. században egyre elterjedtebb és népszerűbbé vált.  Innentől kezdve nem csak alkalmakra, hanem hétköznap célra is viselték. Kezdetben a láncos kialakítást részesítették előnyben, azonban idővel újabb, népszerűbb formák is vonzani kezdték az embereket.

  https://www.ekszerkiraly.hu/Mandzsettagomb-szogletes-Swarovski-kristallyal-tan

  2020.10.23 13:48

  Ugyan még csak október végét írjuk, mégis már most észrevehetjük, hogy a boltokat ellepték a karácsonyi mintájú édességek, illetve megjelentek a karácsonyi díszfigurák. Hogy miért kell minden évben egyre hamarabb kezdeni a karácsonyi kiárusítást? Azért, mert aki ki akarja hagyni a nagy tömeget, az most szemfülesen megvesz minden dekor kelléket, és ajándékot, így neki már nem kell stresszesen ajándékok után futnia.

  Az arany láncok már az ókori civilizáció idején is nagy szerepet kaptak a méret és forma megkülönböztetése miatt.

  Már ekkor kézzel készítették őket a mesterek saját ízlésük szerint. A kézimunka miatt a gyártási folyamat igen lassú volt, emiatt az árakat magasra kellett emelni, hogy a munkába fektetett idő megtérüljön a mestereknek, így csak a felsőosztály engedhette meg magának, hogy megvegye ezt a nemes ékszert.

  2020.10.16 08:00

  Az első karórák a 19. században jelentek meg a pilóták csuklóin. Hamar elterjedt, és idővel több óra gyártó is megjelent a piacon. A fejlődés és az újdonság utáni érdeklődés ennek az iparágnak sem szabott határt. A digitális órákat szinte egyből követték a különböző okos órák.

  Mikor egy pár életében eljön a nagy pillanat és felmerül bennük egy tömérdek kérdés: Milyen legyen a karikagyűrű?  Arany vagy Ezüst?  Köves vagy egyszínű? Hol érdemes megvenni? Akkor itt egy kis segítség, hogy a nagy nap tökéletessége az apróságokban se vesszen el.

  Az életfa napjaink egyik legdivatosabb motívuma. Kérünk ilyen tetoválást, a design bútorokat ékesíti, esküvőkön dekorációs elemként használjuk és természetesen egyre több ékszeren megjelenik, mint lógó medál, hiszen különleges jelentéssel bír.

  https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-nyaklanc-zold-eletfaval

  2020-ban nagy divatnak örvend az összes állatos kiegészítő; legyen az akár felnőtteknek való plüssfigura, táska, óra, telefontok és az ékszerek, de itt nem csak a charmokról beszélhetünk! Viseljük az állatkákat a fülben, ujjakon és a nyakunkban is. Milyen állatokat hordunk legszívesebben? Amelyeknek mondanivalójuk van számunkra: a saját kis kedvencünk típusát, madarat, mert az a szabadság és béke jelképe, illetve azokat az állatokat szeretjük még, melyekről megannyi videót nézünk, képeket mentünk róluk és azt szeretnénk, ha 5-6 várna minket otthon. Ezek pedig valójában a CICÁK!

  2020.10.01 15:15

  Fontos megemlíteni azokat a visszajelzéseket, melyek azt igazolják, miért jó online vásárolni és ez mára már mennyire egyszerű és megbízhatóvá vált. Igen ám, de mit szólnak maguk a termékek? Ki hordja őket és milyen véleménnyel vannak azokról az ékszerekről, melyeket vásároltak? Összegyűjtöttünk néhány olyan kedves vásárlói visszajelzést, amely megdobogtatta a szívünket!

  2020.09.24 19:15

  Rózsaarany, rozé arany, vagy hívjuk rose gold-nak is. Ez talán 2016-2020-as év valódi és állandó színe, amit a körmünkön, ruhánkon, telefontokunkon, és természetesen az ékszereink segítségével viselünk. De vajon ez lesz a 2021-es év színe is? Miért ennyire népszerű kiegészítő szín a rose gold?

   

  Érdekes lenne belegondolni, hogy vajon hány olyan személy, vagy szervezet működik a világban, akik egészen illegális módon ékszerrablással keresik a kenyerüket, sőt ezáltal híressé is váltak. Nézzünk meg néhány „ikonikus tolvajt”:

  Az arany, már évezredek óta jelen van életünkben. És csaknem ilyen régóta ékesítette a nők fülét, dekoltázsát, csuklóját is. Ez nem csupán az arany ékszerekre vonatkozik, hanem általánosságban az ékszer divatára. Azonban ez a nemesfém az előkelőséget és az eleganciát árasztja női tulajdonosáról.

  https://www.ekszerkiraly.hu/14k-arany-sziv-alaku-fuggo-medal-kristalyokkal

  Mindannyiunk nevében írhatom, hogy az egyszerű és gyors vásárlás hívei vagyunk. Ha már el kell menni a boltba, akkor az már nem egyszerű, - mert otthon hagytam a listám, bezárt már az üzlet, stb. – és gyorsnak sem mondanám. Azonban mennyire örülünk annak, ha webshopból rendelhetünk, hiszen a pontos leírásban megtaláljuk a termék részleteit, kiválaszthatjuk a színt, esetleg méretet és már csak meg kell rendelni, majd várni, hogy megérkezzen a várva várt ajándék. Igen ám, de nem minden esetben olyan egyszerű ez a rendelési folyamat, így van, amikor félbe hagyjuk a vásárlást, mert nem egyértelmű a folyamat menete. Más weboldallal, illetve webshoppal ellentétben azonban, az Ékszerkirály lehetővé tette, hogy a legkönnyebben és legátláthatóbban tudjunk vásárolni, szebbnél-szebb ékszereket.

  Senkinek nem idegen az az érzés, amikor elfelejtjük levenni az ékszerünket a gyógyfürdőben, majd az elszíneződik, bemattul. Ugyan a karcokat és a matt felületet szakember tudja csak orvosolni, de az elszíneződés ellen tudunk néhány otthoni technikát javasolna.

  Bizony, az ékszerekkel kapcsolatban is léteznek mítoszok, babonák, vagy téves elképzelések, melyben sokunk hisz és bízik az erejében. Az ékszerek mindig is nagy figyelmet kaptak, ezt már csak a mítoszok számából következtethetjük, melyek az ékszerekről, drágakövekről szólnak. Ezek azonban, igen rossz hatással vannak a 21. századi vásárlókra, hiszen van, hogy egy ilyen tévhit miatt nem hordunk olyan anyagú, formájú, színű ékszert, amilyet valójában szeretnénk.

  Az ötvösség a nemes- és félnemes (réz, ón) fémek ötvözeteik feldolgozását jelenti. Az ötvösművészet két leggyakoribb alapanyaga az arany és az ezüst. Az arany nem oxidálódik, azonban az olvadási foka igen magas: olvadáspont (1064,43 °C). A csekély keménysége pedig, a könnyű megmunkálást teszi lehetővé. Emellett az arany igen nagy nyújthatósággal rendelkezik.

  2020.09.02 18:28

  A hosszú nyár után, most beköszöntött az ősz, amit valamennyien nem kedvelünk, mert elkezdődik az iskola, rövidülnek a nappalok, kiszámíthatatlanná válik az időjárás és a lelkünkben egy szomorkásabb időszak veszi kezdetét. Pedig az ősz igazán gazdag évszak; ekkor költötték a legtöbb verset, a szőlészek készítik a jobbnál-jobb borokat, a divatban pedig megjelennek a vakmerő színek, mint a mustársárga, mélyzöld, bíbor és a föld színek  árnyalata. Pont ezért érdemes feldobni az ékszerkészletet is, hogy az otthoni dekoráció mellé, a ruhatárunkhoz is illjenek a kiegészítőink.

  Az ékszerviselet hosszú évezredek óta jelen van életünkben. Eredetileg a szexuális vonzerő miatt hordták, hiszen a színes, fényes tárgyak felhívták a férfiak, és a nők figyelmét is, ezzel pedig a szépség és a tetszeni vágyás szimbólumává emelték az ékszereket. Később pedig a gazdagságot szimbolizálta a sok arany ékszer.

  Ugyan testékszereket (fejdísz, fülbevaló, nyaklánc, karkötő) manapság a nők viselnek, de a történelmi korokban, más kultúrában ez a férfiak kedvenc kiegészítői voltak, melyek mára már nagy szerepet játszanak a divatban – leginkább a karkötő, karóra. Miben tud a férfiaknak kedvezni az Ékszerkirály? Számos karkötőt, óraszíjat, de még karikagyűrűt is tartogatunk a férfidivat számára.

  Nyáron, télen, évszaktól függetlenül szívesen magunkra öltjük a natúr köves karkötőket, mert a színes kövei, lógó amulettei igen mutatósak még egy borongós hétköznap is. Azonban sokan nem tudják, hogy milyen kincseket hordanak a csuklójukon, azaz a felfűzött gyöngynek milyen jótékony hatással bír.

  Manapság egyre gyakoribb olyan ékszert hordani, ami kapcsolódik az életünkhöz, emlékeinkhez, családunkhoz. Különösen a charmok azok, amelyeket akkor vásárolunk, amikor egy jellegzetes ponthoz értünk, legyen az a 18. születésnapunk, kiskutya vásárlás, a szerelmünk megpecsételése…

  Ősidők óta a férfi és a nő közötti szövetséget jelképezi a karikagyűrű. Ezzel fejezzük ki az egymás iránt érzett szerelmet, hűséget és az összetartozást.

  A karikagyűrű jelentése az örökkévalóságot, valamint a Napot és a holdat szimbolizálja. A formája a soha el nem múlást, vagyis az örök szerelmet fejezi ki.

  Az esküvői hagyományok szerint az esküvő napján a menyasszonynak viselnie kell valami új, régi, kék és kölcsönkapott kiegészítőt. Milyen kiegészítőket viselhetnek az arák? Lehet a kék árnyalataiból karkötőt, vagy akár teljes ékszer szettek közül is választhatnak a nagy napra.

  2020.08.10 14:39

  Nyár, azaz élénk, élettel teli, meleg színű, legyen akár nap sárga, zsálya zöld, mélykék vagy tűzpiros. A lényeg, hogy elrugaszkodjunk a megszokott színektől és formáktól, ebben pedig nagy segítségünkre lehetnek a kiegészítőink, melyeket bárhol, bármilyen összeállításban viselhetünk.

  A mandzsettagombokat hagyományosan a férfiak félig formális estélyi viseletével, a szmokinggal társíthatják, ám ezek az ékszerek meglepően sokféle felhasználási móddal rendelkeznek: bármilyen hosszú ujjú inggel használhatók, amiben megfelelő lyukak vannak.

   

  Mandzsettagomb, csíkos, kék

   

  Biztosan Te is találkoztál már az ősi Hamza vagy Fatima keze szimbólummal, amit gyakran
  láthatunk pólókon, ékszereken, dísztárgyakon. Olyan ábra ez, amelyet mindenki látott már,
  de alig tudják néhányan akár csak az elnevezését is. Ez a szimmetrikus, ötujjú kéz – közepén
  gyakran szemmel ábrázolva – sokak számára csupán egy divatos motívum, ami jól néz ki,
  csak kevesen tudják a valódi jelentését.

   

   

  A Pandora ékszerek professzionálisan ötvözik a modernt és a klasszikust. Ezek az ékszerek mindig is a kifinomultságot és az igazi nőiességet testesítették meg, nem hiába rajonganak nők ezrei a márka ékszereiért. Az eredeti Pandoráknak bizony borsos ára van, amit sajnos nem mindenki engedhet meg magának. Az Ékszerkirály webáruházban viszont rengeteg Pandora stílusú karkötőt, fülbevalót, gyűrűt, nyakláncot, és hozzájuk passzoló charmot találsz.

   

  A december jellemzően az ünneplés időszaka, amikor karácsony közeledtével az emberek kisebb-
  nagyobb ajándékokkal lepik meg családtagjaikat és barátaikat, esetleg kedves ismerőseiket,
  kollégáikat. Felmerülhet a kérdés, hogy mióta van ez így? Mikor kezdték az emberek megajándékozni
  szeretteiket decemberben? A kérdés bár egyszerűnek tűnhet, valójában meglehetősen összetett, és
  nincs rövid, egyértelmű válasz rá.

   

   

   

  Szinte biztos, hogy valahol, valamikor te is hallottad már a Swarovski nevet, és talán még a csillogó ékszerek képe is megjelenik lelki szemeid előtt. Azonban érdemes többet is megtudni róluk, mivel nem csak különleges szépségükről híresek, de történetük is igazán érdekes.

   

   

   

  Az ékszereket, drágaköveket és egyéb kincseket a történelem folyamán mindig is ékszerdobozokban tartották, azonban ezeknek nem csak a formája és anyaga mutat elképesztő változatosságot, de még a pontos funkciójuk is. Manapság egy ékszerdoboz legfőbb feladata, hogy az éppen nem hordott ékszereink ne kallódjanak el, és egy helyen tudjuk őket.

   

   

  Lépten-nyomon a rózsaarany színt látod? Ez nem véletlen! Az aktuális trendek egyik vezető
  színe a rozéarany, amely nem csupán az ékszerek és kiegészítők, hanem a smink,
  lakberendezés, mobiltelefonok és más területek színeibenis visszaköszön. Te is
  beleszerettél? Nem csodáljuk…

  Ha nyár, akkor fesztiválszezon, és ha fesztiválszezon, akkor igazi színkavalkád! A fesztiváloknak már-már saját dress-codejuk van, aminek alapvető ismérve, hogy minél izgalmasabb és színesebb, annál jobb. Egy fesztiválos outfit természetesen nem csupán ruhákat és cipőket jelent, hanem kiegészítőket is, többek között ékszereket. Persze több okból is körültekintően kell választanunk, például nem érdemes nagyon hosszú nyakláncokat viselni, ugyanis könnyedén beleakadhatnak valamibe; ajánlott inkább rövidebb darabokat a nyakunkba akasztani.

  Bár a charm első ránézésre akár a medál szinonímája is lehetne, azonban mégis kicsit mást jelent. A charm angol eredetű kifejezés, ami amulettet, bővebb értelemben varázserejű vagy szerencsét hozó tárgyat jelent.

   

  2019.08.27 14:42

  Miért az ezüst ékszer?

  Ha meghalljuk az ékszer kifejezést, a legtöbbünknek először aranyból vagy ezüstből készült ékszerek jelennek meg lelki szemei előtt, ami korántsem a véletlennek köszönhető. Ez a két fém volt, ami már az ősi időkben megragadta az emberek figyelmét egyedülálló fényével, csillogásával és könnyen formázhatóságával. Az ókor korai korszakában, amikor még csak elemi formában ismerték, az ezüst ára megegyezett az arannyal, majd amikor felfedezték, hogy az előbbi vegyületekből is előállítható, az aranyhoz viszonyított értéke folyamatosan csökkent. Háromezer évvel ezelőtt még két kilogramm ezüst értéke felelt meg egy kg arany értékének, viszont a középkorban ez az arány már 13 volt.
  Manapság 65 körül mozog a két fém árának aránya, azonban a 20. század első felében volt magasabb is a különbség.

  2019.08.06 12:12

  Ha fülbevalót keresel…

  A fülbevaló manapság a leginkább elterjedt ékszerek közé tartozik, a hölgyek döntő többségének fülében megtalálható ez a divatos kiegészítő. Azonban régen ez egészen máshogy volt, és nem csupán egy trendi dísz volt.

   

   

   

  Az eljegyzési- és karikagyűrű története

  A gyűrűk mindig is különlegesnek számítottak, ugyanis bármelyik ékszereknél jobban kifejezhetik két ember összetartozását.

  5 hasznos tipp az ezüst fülbevalók kiválasztására és beszerzésére egy webáruházból

   

  Az ezüst ékszerek régóta töretlen népszerűségnek örvendenek. A kiválóan társítható és kihasználható kiegészítők megfizethető áron beszerezhetőek, így bárki számára megfelelőek lehetnek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan nem kedvelik az arany feltűnő színvilágát, és éppen ezért teszik le a voksot az ezüst mellett fülbevaló beszerzése során is. Akár online is megrendelhetőek a kiszemelt darabok, ezzel kihasználva a webáruházak nyújtotta kényelmet. Lássuk, mire érdemes figyelni az ékszer fülbevaló választás alkalmával!

  Gyűrű kisokos – melyik ujjon milyen gyűrűt viseljünk?

  A gyűrűk viselésének története évezredes múltra tekint vissza. Sokan vannak, akik kifejezetten az ezüst gyűrű kínálta előnyöket szeretnék kihasználni, mások az aranyra szavaznak. A történelem során a gyűrűk gyakran a társadalmi hovatartozás és az anyagiak szimbólumaként szolgált, napjainkban inkább az önkifejezés egyik módja. De vajon miről árulkodik az, hogy melyik ujjon viseljük a választott darabot? Míg a szerelem és az összetartozás jelképének számító jegygyűrű nyilvánvaló jelentéstartalommal bír, addig a többi ujjon levők szimbolikája már kevésbé ismert. Ezeknek igyekszünk most utánajárni.

   

  Már az ókorban is úgy vélték az emberek, hogy az ujjak felelősek a személy bizonyos jellemvonásaiért, ezért korántsem mindegy, hogy melyiken viselünk gyűrűt.

  A karórák története és fejlődése napjainkig

   

  Míg napjainkban az időmérés eszközeként gyakran az okostelefonok szolgálnak, addig korábban már az is nagy szó volt, hogy feltalálták a hordozható órát. Bár a korszerű készülékek manapság igen nagy szeletet kiszakítanak a piacból, de a hagyományos karórák is bírnak még létjogosultsággal.

   

  A trendi, divatos darabokon túl sokféle klasszikus eleganciát képviselő óra is elérhető, s akár prémium kategória mellett is letehetjük a voksot. De vajon mikortól számítjuk a karórák történetét? Milyen fázisokon ment keresztül a karóra fejlődése? Cikkünkben ilyen kérdésekre is keressük a válaszokat.

  Hogyan válasszunk és vásároljunk ezüst ékszert?

   

  Az ékszerek viselése nem új keletű dolog, hiszen már évezredekkel ezelőtt is fontos szerep jutott nekik. Míg azonban egykoron a társadalmi hovatartozás vagy éppen az anyagiak fontos mércéjeként szolgáltak a kiegészítők, addig napjainkban már egyértelműen a vonzó megjelenést szolgálják. Egy eltalált nyaklánccal kihangsúlyozható a nyak kecsessége, a megfelelő karkötő pedig a csuklót varázsolja nőiessé. A gyűrűk szimbolikus jelentőséggel is bírhatnak, a fülbevalóval pedig az arcra irányíthatjuk a tekintetet.

   

  De vajon mi alapján érdemes kiválasztani a mindennapokban viselt ékszereket? Milyen típusok bizonyulnak a leginkább ideálisnak adottságainkhoz? Cikkünkben az ezüst ékszerek kiválasztásához igyekszünk néhány hasznos tanáccsal szolgálni.

  Az ezüst ékszerek megfelelő tisztítása

   

  Ha sorra vennénk a legnépszerűbb kiegészítő alapanyagokat, akkor az ezüst minden valószínűség szerint előkelő helyet foglalna el. Nem csak ára szól mellette, hanem a bőrbarát alapanyag és a ruházattal történő egyszerű variálhatóság is. Egyetlen hátulütője azonban akad az ezüstnek, ez pedig nem más, mint az, hogy idővel befeketedik.

  Ismerd meg a legnépszerűbb fülbevaló típusokat!

   

  Az ideális kiegészítőket keresed? Fontosnak tartod a minőséget, de az árak sem elhanyagolhatóak számodra? Ha sorra vennénk a napjainkban népszerű ékszer fajtákat, akkor a fülbevalók minden valószínűség szerint vezető helyet foglalnának el közöttük. Bármilyen alkalomra megtalálhatóak a megfelelő stílust képviselőek a kínálatban, és korosztálytól függetlenül szívesen viseli ezeket az ékszereket a gyengébbik nem.

  A bokalánc történelme és megfelelő viselése

   

  A kiegészítők piacán egyre nagyobb népszerűségnek örvend a bokalánc, amely főként tavaszi-nyári szezon kedvence. Ennek oka nyilvánvaló, hiszen rendszerint ezek a hónapok azok, amikor a szandálok, papucsok szabadon hagyják a lábfejet, ezzel láttatva a viselt darabot. A kínálat minden korábbinál szélesebb, és a természetes, gyöngyökből készült alapanyagok mellett a bizsuk, és természetesen az arany, valamint az ezüst is jelen van a piacon.

  Képtalálat a következőre: „sexy anklet”

  Sterling ezüst vagy tiszta ezüst: mi a különbség?

   

  Ékszervásárlás során gyakran esik a választás az ezüstre. Nem csak korrekt ára miatt van ez így, hanem diszkrét megjelenése és a belőle készült rendkívül sokféle kiegészítő apropóján is. A kínálatban nézelődve nem csak az ezüst, hanem a sterling ezüst kifejezéssel is találkozhatunk. De mégis mi a különbség a kettő között? Melyiket érdemes vásárolni akkor, ha valóban megbízható minőséget szeretnénk kapni a pénzünkért? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

  Swarovski kristályok vs. gyémántok

   

  Az ékszerek iránt érdeklődők körében gyakran találkozni azzal a kérdéssel, hogy tulajdonképpen mi a különbség a Swarovski kristályok és a gyémántok között. Honnan ered az árkülönbség, és mit kaphatunk a pénzünkért egyik vagy másik esetében? Cikkünkben most erre kívánunk választ adni.

  2018.07.13 21:07

  MI AZ A PANDORA ÉKSZER?

   

  A PANDORA kiváló minőségű anyagokból készült, kézzel készített és modern ékszereket tervez, gyárt és forgalmaz megfizethető áron. A PANDORA ékszereket több mint 100 országban értékesítik hat kontinensen, mintegy 7,700 értékesítési ponton, köztük több mint 2400 üzletben.

  Levél mintás ezüst gyűrű, 8Ezüst gyűrű kék kristállyal, 8-as méret

  Válassz ékszert a ruhádhoz!

   

  A viselt ékszerek kiválasztása során számos szempontot vehetünk figyelembe. Nézhetjük, hogy mennyire érezzük magunkénak a stílust, mennyire megy a hajunkhoz, szemünkhöz, bőrünkhöz az adott ékszer. Ez fontos is, mert az lesz az igazán jó választás, ami minden szempontból passzol hozzánk, és ebben fogjuk a legjobban is érezni magunkat, ami egyértelműen látható a kisugárzásunkon. De van egy fontos szempont, amiről nem szabad megfeledkezni: az ékszer az öltözékünkhöz is kell, hogy passzoljon.

  Szép és mindenkinek jól áll az ezüst

   

   

  Hagyományosan az arany ékszerek képviselnek komolyabb értéket, ennek ellenére vannak, akik nincsenek vele kibékülve. A klasszikus sárga arany nem mindenkinek tetszik, és ha őszinték akarunk lenni, nem is áll jól mindenkinek. Hiába értékes és elegáns, ha éppen nem tetszik, nem fogjuk viselni, és ha nem áll jól, el fogja rontani a megjelenésünket.

  2018.06.06 12:52

  Ékszert ajándékba? Csak ha ismered, akinek vennéd!

  Az ékszer a nőké – de ez nem mindig volt így!

   

   

   

  Mai kultúrákban főleg a nők viselnek ékszert, bár a férfiakon is lehet látni egy-egy darabot. Hagyományosan ugyanakkor az ékszer viselés szokását a nőknek tulajdonítjuk. Ennek fényében kicsit talán furcsa és meglepő lehet, hogy ez nem mindig volt így, sőt, voltak olyan korszakok a történelem során, amikor kifejezetten a férfiak kiváltsága volt az ékszer viselése. Persze ezekben az időkben nem csupán az volt az ékszerek célja, hogy viselőjük divatosabbá, feltűnőbbe tegye a megjelenését, az ékszer ekkor sokkal inkább státuszszimbólumot képviselt.

  2018.03.05 19:59

  Hangulatgyűrűk

   

  A hangulatgyűrűkben levő kristály színe megváltozik a viselője hangulatának hatására. De hogy is van ez pontosan?

   

  Képtalálat a következőre: „mood ring”

  Milyen jegygyűrűt viselnek a celebek?

   

  A jeggyűrű a szerelem jelképe. Két ember közti szerelmet, egymásra találást szimbolizálja. A jegygyűrű továbbá a házasság előtti elköteleződés, a házasságra való elígérkezés jele.

   

  Az alábbi cikkben bemutatjuk, hogy a celebek milyen jegygyűrűket hordanak.

   

  2018.01.19 19:42

  Mi az a ROSE GOLD?

   

  Képtalálat a következőre: „rose gold jewelry”

   

   

   

  2018.01.06 18:28

  Bokaláncok viselése

  Manapság, a bokaláncok a 2016-os tavaszi/nyári kiállításokon megfigyelhető fő ékszerek egyikét alakítják. De vajon vajon valóban divatos kiegészítőknek tekinthetők a bokaláncok?

   

  Képtalálat a következőre: „anklet on girl”

  2017.12.08 13:56

  Ékszer etikett

   Woman showing off colorful bangle bracelets

  Az emberek már évszázadok óta hordanak ékszereket, javítva ezzel általános megjelenésüket, illetve, hogy státuszukat szimbolizálják ezzel. Míg a trendek jönnek és mennek, van néhány alapvető elv, mely időtlen. Az egyik legfontosabb hogy törekedjünk az öltözékünknek megfelelő ékszereket válasszunk kiegészítőként.

  Az ezüst ékszerek viselésének egészségügyi előnyei

  Már az ókortól fogva az emberek úgy vélték, hogy a drágakövek és ásványi anyagok gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek. A hangulat gyűrűk szórakoztatási aspektusától kezdve egészen azon amulettekig, melyek elhárítanak bizonyos veszélyeket, nem túl nehéz olyan ékszert találni, mely misztikus hatalomra utal.

  7 szabály a hangsúlyos ékszerek viselésére

  (7 Rules for Wearing Statement Jewelry)

   Képtalálat a következőre: „wearing jewelry”

  Az ékszer tökéletes módja annak, hogy életet adjunk egy öltözéknek és fokozzuk a legjobb jellemzőit. Mi más lehetne a legjobb módja ennek, mint kiegészíteni kinézetünket egy merész, feltűnő és figyelemfelkeltő hangsúlyos ékszer darabbal?

  A hangsúlyos darabokat arra tervezték, hogy szórakoztassanak, de helytelen hangsúlyozást is létrehozhatunk, ha nem helyesen hordjuk őket.

  A hangsúlyos ékszerek szépsége abban rejlik, hogy csak egy darab használata is elegendő a teljes ruházatunk feltűnőségére. A legfontosabb, hogy egyszerű legyen, akár egy nagy szemet gyönyörködtető darab köré építjük ruházatunkat, akár jól kiegyensúlyozott hangsúlyos ékszerekkel hozzuk létre kinézetünk feltűnő egyensúlyát.

  A koktél gyűrűktől a mandzsetta karkötőkig és nyakláncokig, a hangsúlyos ékszerek mindenféle formában, tervezetben, színben és méretben léteznek. Csodát tehetnek egy egyszerű ruha elkápráztatásában, vagy segíthetnek figyelmet kelteni azon részeinkre, melyeket hangsúlyozni szeretnénk. Akárhogy is, győződjünk meg róla, hogy követjük a szabályokat abban, hogy az emberek csodálattal tekintsenek ránk döbbenet helyett.

  Több karkötő egyszerre? Simán!