Ékszerkirály BLOG

2021.01.17 15:31

Lassan, de biztosan közeledik felénk a szerelmesek napja, vagyis a Valentin nap. Ugyan ez a párok ünnepe, mégis tekinthetjük kicsit a nők ünnepének is, hiszen ők azok, akik szeretik megtervezni és egy pontos szertartás szerint végig vinni a napot: legyen rózsa, romantikus vacsora és egy kis ajándék... Nos, ezeknek az elvárásoknak igen nehéz megfelelni, különösen ezekben az időkben, ezért készítettünk egy listát arról, milyen ajándéknak örülne egy nő.

2021.01.14 18:57

Ezen a héten a szavak mögé bújtunk és ebből kifolyólag elhatároztuk, hogy összegyűjtjük a legjobb ékszeres idézeteket. A legjobbak közé azokat választottuk, amik leginkább meghatározzák az Ékszerkirályt.

Télen még nem sok napfénynek örvendhetünk, sőt az idei kifejezetten nyirkos és esős, ami bizony a kedvünket is szegheti. Hogy ne csak a munka és a feladatok vegyék el az időnket, míg a szórakozást háttérbe szorítjuk, válasszunk olyan ékszert, ami feldobja a hangulatunkat és természetesen a kisugárzásunkra is hatással lesz.

A bezártság sok kreatív lépésre rávesz bennünket, például arra, hogy készítsünk valamit, jelen esetben ékszert. Most nem a gyerekeknek szánt gyöngyre gondoltunk, hanem használati tárgyból készült kevésbé tartós, vagy kényelmes kiegészítőre.

2020.12.30 18:15

2020 végéhez közeledve, elkezdhet furdalni a kíváncsiság, vajon mely színek lesznek a következő év trendjei? Voltaképpen ez azért is ilyen meghatározó kérdés, mert fel kell készíteni a ruhatárunkat és az ehhez tartozó ékszereinket is.

2020.12.28 15:18

Sokan csak az ékszer színét és anyagát látják az aranyban, pedig számos jótékony hatást bír a testünkre, ha rendszeresen viseljük ezeket a többkarátos csodákat. A cikket azért találjuk fontosnak, még azok számára is, akik már valamennyit hallottak az arany hatásairól, mert olyan információt is hoztunk, mely biztosan új lesz minden kedves olvasó számára.

Lassan lezárjuk ezt a nem túl vidám kimenetű évet és emiatt úgy éreztük, fontos, hogy összegezzük az ékszerek jelentőségét, használatának feltételeit. Tehát lássuk, mi az, amit megtanultunk 2020-ban az Ékszerkirálynak köszönhetően:

Sokat gondolkoztam, hogy vajon ki birtokolja a legdrágább ékszerek egyikét: az angol királyi család, vagy valamelyik sztár, netán a világ leggazdagabb emberének kedvese? Aztán végeztem egy rövid kutatást és kiderült, mit is jelent az, hogy a legdrágább ékszer… Csillogó, ragyogó, szemünknek kedves darabokról fog szólni a következő néhány sor.

2020.12.16 21:40

A protokoll és etikett szakkönyvei, jóformán mindenre kitérnek, viszont arról egy szó sem esik, mit illik és mit nem illik viselni az ékszerek terén. A részletek azonban igen fontosak ezen a területen is, hiszen honnan tudjuk, mit szabad egy orvosnak/tanárnak/irodai dolgozónak/eladónak… Lessük le, hogy a kollégák mit viselnek és mi is csak annyit engedjünk meg magunknak? De mi van akkor, ha nekünk teljesen másfajta ékszereink vannak: kérdezzük meg a HR-est, hogy melyik az elfogadott? Így már bizony nehéz a kérdés.

2020.12.12 16:25

Közel két héttel Karácsony előtt, már bizonyára mindenki beszerezte a giccses szobrokat, az illatgyertyákat, égőket, a sütnivaló hozzávalóit. Ennél az ünnepnél különösen fontosnak tartjuk, hogy minden pontosan legyen összeválogatva, szín, minta és illat szerint, - már ha ételről beszélünk. Így nem is lehet kérdés, hogy az ünnepi outfitünknek is passzolnia kell a dekorációhoz és a párunk öltözékéhez, ezért összegyűjtöttünk néhány olyan színt és formát, mellyel biztos összeegyeztethető lesz a Karácsonyi idill.

1977-ben a magyar történelem ötvösművészetében nem mindennapi esemény lépett fel, ugyanis előkerültek a nagyszentmiklósi aranykincsek. Ezek az aranyból készült csodák az avar korban készülhettek, - stílusukat tekintve. Azonban az ötvösművészet korán sem itt kezdődött…

A gyémántoknak egytől-egyig különleges vonzereje van, hiszen a fényességével nincs olyan személy, akit ne babonázna meg. Ugye jól mondom, hogy ezt a ragyogást, bizony egyik kőnél sem láthatjuk viszont? Ami még különlegessé teheti a fényes felület varázsát, az pedig nem más, mint a formája, amivel megkülönböztethetjük őket egymástól.

Az öt legnépszerűbb forma, - melyet megtalálunk az ékszerboltokban, a hölgyeken és a listák élén – a kerek, cushion, ovális, négyzet és végül, de nem utolsó sorban a smaragd.

2020.11.26 16:44

Minden szín jelentéssel bír, ami kihatással van a hangulatunkra, a személyiségünkre, sőt az öltözködésben kifejezi a stílusunkat. Nem hiába részesítik sokan előnyben a szín és stílustanácsadók segítségét, mivel egy jól kiválasztott árnyalat, megváltoztathatja az életünket. Noha, ezáltal nem kapunk új munkát és még a lottón sem nyerünk, de a kisugárzásunkat mindenképp megváltoztatja, ami által szert tehetünk néhány bókra, vagy akár egy új párkapcsolatra.

Az ékszer kultúra kialakulását évezredekre vezethetjük vissza, ennek története pedig érdekes részleteket rejt. Ezeket gyűjtöttük össze egy rövid összefoglalóba, hogy minden ékszert kedvelő hölgy tudja, hogyan, minek köszönhetjük ezt a viseletet.

Magyarország történetében meghatározó és ismert név az Eszterházy. Talán először, amikor meghalljuk ezt a főnemesi nevet, a süteményük jut eszünkbe, de ezen kívül még számos jellegzetességet hordoz a család a neve. Mi azonban az őket megillető ékszerekről fogunk mesélni a cikkünkben.

Házasságban, de még tartós párkapcsolatban is meg szokás lepni egymást: általában valami olyannal, ami emlékeztet a párunkra, vagy aminek igazán örülne ilyen alkalomból. Olykor ezzel az aprósággal könnyebb kifejeznünk az odaadásukat, szerelmüket a másik iránt. Évfordulót nem csak akkor ünneplik a párok, ha már összeházasodtak, hanem akkor is, amikor meg akarnak emlékezni a már együtt töltött éveikről.

A szimbolikus ékszerekről szóló első bejegyzésben, már elhintettünk néhány igazán kedvelt motívumot, melyeket a jelentésük miatt kedvelik viselőik. Most nézzük meg, melyek azok a charmok, amelyeket egy különleges pillanat, emlék, személy vagy időszak miatt hordanak a charm rajongók.

A férfiak először a 13. században ékeskedtek a mandzsettagombbal, mint alkalmi ékszer. Kezdetben lánccal készítették, majd a 17. században egyre elterjedtebb és népszerűbbé vált.  Innentől kezdve nem csak alkalmakra, hanem hétköznap célra is viselték. Kezdetben a láncos kialakítást részesítették előnyben, azonban idővel újabb, népszerűbb formák is vonzani kezdték az embereket.

https://www.ekszerkiraly.hu/Mandzsettagomb-szogletes-Swarovski-kristallyal-tan

2020.10.23 13:48

Ugyan még csak október végét írjuk, mégis már most észrevehetjük, hogy a boltokat ellepték a karácsonyi mintájú édességek, illetve megjelentek a karácsonyi díszfigurák. Hogy miért kell minden évben egyre hamarabb kezdeni a karácsonyi kiárusítást? Azért, mert aki ki akarja hagyni a nagy tömeget, az most szemfülesen megvesz minden dekor kelléket, és ajándékot, így neki már nem kell stresszesen ajándékok után futnia.

Az arany láncok már az ókori civilizáció idején is nagy szerepet kaptak a méret és forma megkülönböztetése miatt.

Már ekkor kézzel készítették őket a mesterek saját ízlésük szerint. A kézimunka miatt a gyártási folyamat igen lassú volt, emiatt az árakat magasra kellett emelni, hogy a munkába fektetett idő megtérüljön a mestereknek, így csak a felsőosztály engedhette meg magának, hogy megvegye ezt a nemes ékszert.

2020.10.16 08:00

Az első karórák a 19. században jelentek meg a pilóták csuklóin. Hamar elterjedt, és idővel több óra gyártó is megjelent a piacon. A fejlődés és az újdonság utáni érdeklődés ennek az iparágnak sem szabott határt. A digitális órákat szinte egyből követték a különböző okos órák.

Mikor egy pár életében eljön a nagy pillanat és felmerül bennük egy tömérdek kérdés: Milyen legyen a karikagyűrű?  Arany vagy Ezüst?  Köves vagy egyszínű? Hol érdemes megvenni? Akkor itt egy kis segítség, hogy a nagy nap tökéletessége az apróságokban se vesszen el.

Az életfa napjaink egyik legdivatosabb motívuma. Kérünk ilyen tetoválást, a design bútorokat ékesíti, esküvőkön dekorációs elemként használjuk és természetesen egyre több ékszeren megjelenik, mint lógó medál, hiszen különleges jelentéssel bír.

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-nyaklanc-zold-eletfaval

2020-ban nagy divatnak örvend az összes állatos kiegészítő; legyen az akár felnőtteknek való plüssfigura, táska, óra, telefontok és az ékszerek, de itt nem csak a charmokról beszélhetünk! Viseljük az állatkákat a fülben, ujjakon és a nyakunkban is. Milyen állatokat hordunk legszívesebben? Amelyeknek mondanivalójuk van számunkra: a saját kis kedvencünk típusát, madarat, mert az a szabadság és béke jelképe, illetve azokat az állatokat szeretjük még, melyekről megannyi videót nézünk, képeket mentünk róluk és azt szeretnénk, ha 5-6 várna minket otthon. Ezek pedig valójában a CICÁK!

2020.10.01 15:15

Fontos megemlíteni azokat a visszajelzéseket, melyek azt igazolják, miért jó online vásárolni és ez mára már mennyire egyszerű és megbízhatóvá vált. Igen ám, de mit szólnak maguk a termékek? Ki hordja őket és milyen véleménnyel vannak azokról az ékszerekről, melyeket vásároltak? Összegyűjtöttünk néhány olyan kedves vásárlói visszajelzést, amely megdobogtatta a szívünket!

2020.09.24 19:15

Rózsaarany, rozé arany, vagy hívjuk rose gold-nak is. Ez talán 2016-2020-as év valódi és állandó színe, amit a körmünkön, ruhánkon, telefontokunkon, és természetesen az ékszereink segítségével viselünk. De vajon ez lesz a 2021-es év színe is? Miért ennyire népszerű kiegészítő szín a rose gold?

 

Érdekes lenne belegondolni, hogy vajon hány olyan személy, vagy szervezet működik a világban, akik egészen illegális módon ékszerrablással keresik a kenyerüket, sőt ezáltal híressé is váltak. Nézzünk meg néhány „ikonikus tolvajt”:

Az arany, már évezredek óta jelen van életünkben. És csaknem ilyen régóta ékesítette a nők fülét, dekoltázsát, csuklóját is. Ez nem csupán az arany ékszerekre vonatkozik, hanem általánosságban az ékszer divatára. Azonban ez a nemesfém az előkelőséget és az eleganciát árasztja női tulajdonosáról.

https://www.ekszerkiraly.hu/14k-arany-sziv-alaku-fuggo-medal-kristalyokkal

Mindannyiunk nevében írhatom, hogy az egyszerű és gyors vásárlás hívei vagyunk. Ha már el kell menni a boltba, akkor az már nem egyszerű, - mert otthon hagytam a listám, bezárt már az üzlet, stb. – és gyorsnak sem mondanám. Azonban mennyire örülünk annak, ha webshopból rendelhetünk, hiszen a pontos leírásban megtaláljuk a termék részleteit, kiválaszthatjuk a színt, esetleg méretet és már csak meg kell rendelni, majd várni, hogy megérkezzen a várva várt ajándék. Igen ám, de nem minden esetben olyan egyszerű ez a rendelési folyamat, így van, amikor félbe hagyjuk a vásárlást, mert nem egyértelmű a folyamat menete. Más weboldallal, illetve webshoppal ellentétben azonban, az Ékszerkirály lehetővé tette, hogy a legkönnyebben és legátláthatóbban tudjunk vásárolni, szebbnél-szebb ékszereket.

Senkinek nem idegen az az érzés, amikor elfelejtjük levenni az ékszerünket a gyógyfürdőben, majd az elszíneződik, bemattul. Ugyan a karcokat és a matt felületet szakember tudja csak orvosolni, de az elszíneződés ellen tudunk néhány otthoni technikát javasolna.

Bizony, az ékszerekkel kapcsolatban is léteznek mítoszok, babonák, vagy téves elképzelések, melyben sokunk hisz és bízik az erejében. Az ékszerek mindig is nagy figyelmet kaptak, ezt már csak a mítoszok számából következtethetjük, melyek az ékszerekről, drágakövekről szólnak. Ezek azonban, igen rossz hatással vannak a 21. századi vásárlókra, hiszen van, hogy egy ilyen tévhit miatt nem hordunk olyan anyagú, formájú, színű ékszert, amilyet valójában szeretnénk.

Az ötvösség a nemes- és félnemes (réz, ón) fémek ötvözeteik feldolgozását jelenti. Az ötvösművészet két leggyakoribb alapanyaga az arany és az ezüst. Az arany nem oxidálódik, azonban az olvadási foka igen magas: olvadáspont (1064,43 °C). A csekély keménysége pedig, a könnyű megmunkálást teszi lehetővé. Emellett az arany igen nagy nyújthatósággal rendelkezik.

2020.09.02 18:28

A hosszú nyár után, most beköszöntött az ősz, amit valamennyien nem kedvelünk, mert elkezdődik az iskola, rövidülnek a nappalok, kiszámíthatatlanná válik az időjárás és a lelkünkben egy szomorkásabb időszak veszi kezdetét. Pedig az ősz igazán gazdag évszak; ekkor költötték a legtöbb verset, a szőlészek készítik a jobbnál-jobb borokat, a divatban pedig megjelennek a vakmerő színek, mint a mustársárga, mélyzöld, bíbor és a föld színek  árnyalata. Pont ezért érdemes feldobni az ékszerkészletet is, hogy az otthoni dekoráció mellé, a ruhatárunkhoz is illjenek a kiegészítőink.

Az ékszerviselet hosszú évezredek óta jelen van életünkben. Eredetileg a szexuális vonzerő miatt hordták, hiszen a színes, fényes tárgyak felhívták a férfiak, és a nők figyelmét is, ezzel pedig a szépség és a tetszeni vágyás szimbólumává emelték az ékszereket. Később pedig a gazdagságot szimbolizálta a sok arany ékszer.

Ugyan testékszereket (fejdísz, fülbevaló, nyaklánc, karkötő) manapság a nők viselnek, de a történelmi korokban, más kultúrában ez a férfiak kedvenc kiegészítői voltak, melyek mára már nagy szerepet játszanak a divatban – leginkább a karkötő, karóra. Miben tud a férfiaknak kedvezni az Ékszerkirály? Számos karkötőt, óraszíjat, de még karikagyűrűt is tartogatunk a férfidivat számára.

Nyáron, télen, évszaktól függetlenül szívesen magunkra öltjük a natúr köves karkötőket, mert a színes kövei, lógó amulettei igen mutatósak még egy borongós hétköznap is. Azonban sokan nem tudják, hogy milyen kincseket hordanak a csuklójukon, azaz a felfűzött gyöngynek milyen jótékony hatással bír.

Manapság egyre gyakoribb olyan ékszert hordani, ami kapcsolódik az életünkhöz, emlékeinkhez, családunkhoz. Különösen a charmok azok, amelyeket akkor vásárolunk, amikor egy jellegzetes ponthoz értünk, legyen az a 18. születésnapunk, kiskutya vásárlás, a szerelmünk megpecsételése…

Ősidők óta a férfi és a nő közötti szövetséget jelképezi a karikagyűrű. Ezzel fejezzük ki az egymás iránt érzett szerelmet, hűséget és az összetartozást.

A karikagyűrű jelentése az örökkévalóságot, valamint a Napot és a holdat szimbolizálja. A formája a soha el nem múlást, vagyis az örök szerelmet fejezi ki.

Az esküvői hagyományok szerint az esküvő napján a menyasszonynak viselnie kell valami új, régi, kék és kölcsönkapott kiegészítőt. Milyen kiegészítőket viselhetnek az arák? Lehet a kék árnyalataiból karkötőt, vagy akár teljes ékszer szettek közül is választhatnak a nagy napra.

2020.08.10 14:39

Nyár, azaz élénk, élettel teli, meleg színű, legyen akár nap sárga, zsálya zöld, mélykék vagy tűzpiros. A lényeg, hogy elrugaszkodjunk a megszokott színektől és formáktól, ebben pedig nagy segítségünkre lehetnek a kiegészítőink, melyeket bárhol, bármilyen összeállításban viselhetünk.

A mandzsettagombokat hagyományosan a férfiak félig formális estélyi viseletével, a szmokinggal társíthatják, ám ezek az ékszerek meglepően sokféle felhasználási móddal rendelkeznek: bármilyen hosszú ujjú inggel használhatók, amiben megfelelő lyukak vannak.

 

Mandzsettagomb, csíkos, kék

 

Biztosan Te is találkoztál már az ősi Hamza vagy Fatima keze szimbólummal, amit gyakran
láthatunk pólókon, ékszereken, dísztárgyakon. Olyan ábra ez, amelyet mindenki látott már,
de alig tudják néhányan akár csak az elnevezését is. Ez a szimmetrikus, ötujjú kéz – közepén
gyakran szemmel ábrázolva – sokak számára csupán egy divatos motívum, ami jól néz ki,
csak kevesen tudják a valódi jelentését.

 

 

A Pandora ékszerek professzionálisan ötvözik a modernt és a klasszikust. Ezek az ékszerek mindig is a kifinomultságot és az igazi nőiességet testesítették meg, nem hiába rajonganak nők ezrei a márka ékszereiért. Az eredeti Pandoráknak bizony borsos ára van, amit sajnos nem mindenki engedhet meg magának. Az Ékszerkirály webáruházban viszont rengeteg Pandora stílusú karkötőt, fülbevalót, gyűrűt, nyakláncot, és hozzájuk passzoló charmot találsz.

 

A december jellemzően az ünneplés időszaka, amikor karácsony közeledtével az emberek kisebb-
nagyobb ajándékokkal lepik meg családtagjaikat és barátaikat, esetleg kedves ismerőseiket,
kollégáikat. Felmerülhet a kérdés, hogy mióta van ez így? Mikor kezdték az emberek megajándékozni
szeretteiket decemberben? A kérdés bár egyszerűnek tűnhet, valójában meglehetősen összetett, és
nincs rövid, egyértelmű válasz rá.

 

 

 

Szinte biztos, hogy valahol, valamikor te is hallottad már a Swarovski nevet, és talán még a csillogó ékszerek képe is megjelenik lelki szemeid előtt. Azonban érdemes többet is megtudni róluk, mivel nem csak különleges szépségükről híresek, de történetük is igazán érdekes.

 

 

 

Az ékszereket, drágaköveket és egyéb kincseket a történelem folyamán mindig is ékszerdobozokban tartották, azonban ezeknek nem csak a formája és anyaga mutat elképesztő változatosságot, de még a pontos funkciójuk is. Manapság egy ékszerdoboz legfőbb feladata, hogy az éppen nem hordott ékszereink ne kallódjanak el, és egy helyen tudjuk őket.

 

 

Lépten-nyomon a rózsaarany színt látod? Ez nem véletlen! Az aktuális trendek egyik vezető
színe a rozéarany, amely nem csupán az ékszerek és kiegészítők, hanem a smink,
lakberendezés, mobiltelefonok és más területek színeibenis visszaköszön. Te is
beleszerettél? Nem csodáljuk…

Ha nyár, akkor fesztiválszezon, és ha fesztiválszezon, akkor igazi színkavalkád! A fesztiváloknak már-már saját dress-codejuk van, aminek alapvető ismérve, hogy minél izgalmasabb és színesebb, annál jobb. Egy fesztiválos outfit természetesen nem csupán ruhákat és cipőket jelent, hanem kiegészítőket is, többek között ékszereket. Persze több okból is körültekintően kell választanunk, például nem érdemes nagyon hosszú nyakláncokat viselni, ugyanis könnyedén beleakadhatnak valamibe; ajánlott inkább rövidebb darabokat a nyakunkba akasztani.

Bár a charm első ránézésre akár a medál szinonímája is lehetne, azonban mégis kicsit mást jelent. A charm angol eredetű kifejezés, ami amulettet, bővebb értelemben varázserejű vagy szerencsét hozó tárgyat jelent.

 

2019.08.27 14:42

Miért az ezüst ékszer?

Ha meghalljuk az ékszer kifejezést, a legtöbbünknek először aranyból vagy ezüstből készült ékszerek jelennek meg lelki szemei előtt, ami korántsem a véletlennek köszönhető. Ez a két fém volt, ami már az ősi időkben megragadta az emberek figyelmét egyedülálló fényével, csillogásával és könnyen formázhatóságával. Az ókor korai korszakában, amikor még csak elemi formában ismerték, az ezüst ára megegyezett az arannyal, majd amikor felfedezték, hogy az előbbi vegyületekből is előállítható, az aranyhoz viszonyított értéke folyamatosan csökkent. Háromezer évvel ezelőtt még két kilogramm ezüst értéke felelt meg egy kg arany értékének, viszont a középkorban ez az arány már 13 volt.
Manapság 65 körül mozog a két fém árának aránya, azonban a 20. század első felében volt magasabb is a különbség.

2019.08.06 12:12

Ha fülbevalót keresel…

A fülbevaló manapság a leginkább elterjedt ékszerek közé tartozik, a hölgyek döntő többségének fülében megtalálható ez a divatos kiegészítő. Azonban régen ez egészen máshogy volt, és nem csupán egy trendi dísz volt.

 

 

 

Az eljegyzési- és karikagyűrű története

A gyűrűk mindig is különlegesnek számítottak, ugyanis bármelyik ékszereknél jobban kifejezhetik két ember összetartozását.

5 hasznos tipp az ezüst fülbevalók kiválasztására és beszerzésére egy webáruházból

 

Az ezüst ékszerek régóta töretlen népszerűségnek örvendenek. A kiválóan társítható és kihasználható kiegészítők megfizethető áron beszerezhetőek, így bárki számára megfelelőek lehetnek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan nem kedvelik az arany feltűnő színvilágát, és éppen ezért teszik le a voksot az ezüst mellett fülbevaló beszerzése során is. Akár online is megrendelhetőek a kiszemelt darabok, ezzel kihasználva a webáruházak nyújtotta kényelmet. Lássuk, mire érdemes figyelni az ékszer fülbevaló választás alkalmával!

Gyűrű kisokos – melyik ujjon milyen gyűrűt viseljünk?

A gyűrűk viselésének története évezredes múltra tekint vissza. Sokan vannak, akik kifejezetten az ezüst gyűrű kínálta előnyöket szeretnék kihasználni, mások az aranyra szavaznak. A történelem során a gyűrűk gyakran a társadalmi hovatartozás és az anyagiak szimbólumaként szolgált, napjainkban inkább az önkifejezés egyik módja. De vajon miről árulkodik az, hogy melyik ujjon viseljük a választott darabot? Míg a szerelem és az összetartozás jelképének számító jegygyűrű nyilvánvaló jelentéstartalommal bír, addig a többi ujjon levők szimbolikája már kevésbé ismert. Ezeknek igyekszünk most utánajárni.

 

Már az ókorban is úgy vélték az emberek, hogy az ujjak felelősek a személy bizonyos jellemvonásaiért, ezért korántsem mindegy, hogy melyiken viselünk gyűrűt.

A karórák története és fejlődése napjainkig

 

Míg napjainkban az időmérés eszközeként gyakran az okostelefonok szolgálnak, addig korábban már az is nagy szó volt, hogy feltalálták a hordozható órát. Bár a korszerű készülékek manapság igen nagy szeletet kiszakítanak a piacból, de a hagyományos karórák is bírnak még létjogosultsággal.

 

A trendi, divatos darabokon túl sokféle klasszikus eleganciát képviselő óra is elérhető, s akár prémium kategória mellett is letehetjük a voksot. De vajon mikortól számítjuk a karórák történetét? Milyen fázisokon ment keresztül a karóra fejlődése? Cikkünkben ilyen kérdésekre is keressük a válaszokat.

Hogyan válasszunk és vásároljunk ezüst ékszert?

 

Az ékszerek viselése nem új keletű dolog, hiszen már évezredekkel ezelőtt is fontos szerep jutott nekik. Míg azonban egykoron a társadalmi hovatartozás vagy éppen az anyagiak fontos mércéjeként szolgáltak a kiegészítők, addig napjainkban már egyértelműen a vonzó megjelenést szolgálják. Egy eltalált nyaklánccal kihangsúlyozható a nyak kecsessége, a megfelelő karkötő pedig a csuklót varázsolja nőiessé. A gyűrűk szimbolikus jelentőséggel is bírhatnak, a fülbevalóval pedig az arcra irányíthatjuk a tekintetet.

 

De vajon mi alapján érdemes kiválasztani a mindennapokban viselt ékszereket? Milyen típusok bizonyulnak a leginkább ideálisnak adottságainkhoz? Cikkünkben az ezüst ékszerek kiválasztásához igyekszünk néhány hasznos tanáccsal szolgálni.

Az ezüst ékszerek megfelelő tisztítása

 

Ha sorra vennénk a legnépszerűbb kiegészítő alapanyagokat, akkor az ezüst minden valószínűség szerint előkelő helyet foglalna el. Nem csak ára szól mellette, hanem a bőrbarát alapanyag és a ruházattal történő egyszerű variálhatóság is. Egyetlen hátulütője azonban akad az ezüstnek, ez pedig nem más, mint az, hogy idővel befeketedik.

Ismerd meg a legnépszerűbb fülbevaló típusokat!

 

Az ideális kiegészítőket keresed? Fontosnak tartod a minőséget, de az árak sem elhanyagolhatóak számodra? Ha sorra vennénk a napjainkban népszerű ékszer fajtákat, akkor a fülbevalók minden valószínűség szerint vezető helyet foglalnának el közöttük. Bármilyen alkalomra megtalálhatóak a megfelelő stílust képviselőek a kínálatban, és korosztálytól függetlenül szívesen viseli ezeket az ékszereket a gyengébbik nem.

A bokalánc történelme és megfelelő viselése

 

A kiegészítők piacán egyre nagyobb népszerűségnek örvend a bokalánc, amely főként tavaszi-nyári szezon kedvence. Ennek oka nyilvánvaló, hiszen rendszerint ezek a hónapok azok, amikor a szandálok, papucsok szabadon hagyják a lábfejet, ezzel láttatva a viselt darabot. A kínálat minden korábbinál szélesebb, és a természetes, gyöngyökből készült alapanyagok mellett a bizsuk, és természetesen az arany, valamint az ezüst is jelen van a piacon.

Képtalálat a következőre: „sexy anklet”

Sterling ezüst vagy tiszta ezüst: mi a különbség?

 

Ékszervásárlás során gyakran esik a választás az ezüstre. Nem csak korrekt ára miatt van ez így, hanem diszkrét megjelenése és a belőle készült rendkívül sokféle kiegészítő apropóján is. A kínálatban nézelődve nem csak az ezüst, hanem a sterling ezüst kifejezéssel is találkozhatunk. De mégis mi a különbség a kettő között? Melyiket érdemes vásárolni akkor, ha valóban megbízható minőséget szeretnénk kapni a pénzünkért? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

Swarovski kristályok vs. gyémántok

 

Az ékszerek iránt érdeklődők körében gyakran találkozni azzal a kérdéssel, hogy tulajdonképpen mi a különbség a Swarovski kristályok és a gyémántok között. Honnan ered az árkülönbség, és mit kaphatunk a pénzünkért egyik vagy másik esetében? Cikkünkben most erre kívánunk választ adni.

2018.07.13 21:07

MI AZ A PANDORA ÉKSZER?

 

A PANDORA kiváló minőségű anyagokból készült, kézzel készített és modern ékszereket tervez, gyárt és forgalmaz megfizethető áron. A PANDORA ékszereket több mint 100 országban értékesítik hat kontinensen, mintegy 7,700 értékesítési ponton, köztük több mint 2400 üzletben.

Levél mintás ezüst gyűrű, 8Ezüst gyűrű kék kristállyal, 8-as méret

Válassz ékszert a ruhádhoz!

 

A viselt ékszerek kiválasztása során számos szempontot vehetünk figyelembe. Nézhetjük, hogy mennyire érezzük magunkénak a stílust, mennyire megy a hajunkhoz, szemünkhöz, bőrünkhöz az adott ékszer. Ez fontos is, mert az lesz az igazán jó választás, ami minden szempontból passzol hozzánk, és ebben fogjuk a legjobban is érezni magunkat, ami egyértelműen látható a kisugárzásunkon. De van egy fontos szempont, amiről nem szabad megfeledkezni: az ékszer az öltözékünkhöz is kell, hogy passzoljon.

Szép és mindenkinek jól áll az ezüst

 

 

Hagyományosan az arany ékszerek képviselnek komolyabb értéket, ennek ellenére vannak, akik nincsenek vele kibékülve. A klasszikus sárga arany nem mindenkinek tetszik, és ha őszinték akarunk lenni, nem is áll jól mindenkinek. Hiába értékes és elegáns, ha éppen nem tetszik, nem fogjuk viselni, és ha nem áll jól, el fogja rontani a megjelenésünket.

2018.06.06 12:52

Ékszert ajándékba? Csak ha ismered, akinek vennéd!

Az ékszer a nőké – de ez nem mindig volt így!

 

 

 

Mai kultúrákban főleg a nők viselnek ékszert, bár a férfiakon is lehet látni egy-egy darabot. Hagyományosan ugyanakkor az ékszer viselés szokását a nőknek tulajdonítjuk. Ennek fényében kicsit talán furcsa és meglepő lehet, hogy ez nem mindig volt így, sőt, voltak olyan korszakok a történelem során, amikor kifejezetten a férfiak kiváltsága volt az ékszer viselése. Persze ezekben az időkben nem csupán az volt az ékszerek célja, hogy viselőjük divatosabbá, feltűnőbbe tegye a megjelenését, az ékszer ekkor sokkal inkább státuszszimbólumot képviselt.

2018.03.05 19:59

Hangulatgyűrűk

 

A hangulatgyűrűkben levő kristály színe megváltozik a viselője hangulatának hatására. De hogy is van ez pontosan?

 

Képtalálat a következőre: „mood ring”

Milyen jegygyűrűt viselnek a celebek?

 

A jeggyűrű a szerelem jelképe. Két ember közti szerelmet, egymásra találást szimbolizálja. A jegygyűrű továbbá a házasság előtti elköteleződés, a házasságra való elígérkezés jele.

 

Az alábbi cikkben bemutatjuk, hogy a celebek milyen jegygyűrűket hordanak.

 

2018.01.19 19:42

Mi az a ROSE GOLD?

 

Képtalálat a következőre: „rose gold jewelry”

 

 

 

2018.01.06 18:28

Bokaláncok viselése

Manapság, a bokaláncok a 2016-os tavaszi/nyári kiállításokon megfigyelhető fő ékszerek egyikét alakítják. De vajon vajon valóban divatos kiegészítőknek tekinthetők a bokaláncok?

 

Képtalálat a következőre: „anklet on girl”

2017.12.08 13:56

Ékszer etikett

 Woman showing off colorful bangle bracelets

Az emberek már évszázadok óta hordanak ékszereket, javítva ezzel általános megjelenésüket, illetve, hogy státuszukat szimbolizálják ezzel. Míg a trendek jönnek és mennek, van néhány alapvető elv, mely időtlen. Az egyik legfontosabb hogy törekedjünk az öltözékünknek megfelelő ékszereket válasszunk kiegészítőként.

Az ezüst ékszerek viselésének egészségügyi előnyei

Már az ókortól fogva az emberek úgy vélték, hogy a drágakövek és ásványi anyagok gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek. A hangulat gyűrűk szórakoztatási aspektusától kezdve egészen azon amulettekig, melyek elhárítanak bizonyos veszélyeket, nem túl nehéz olyan ékszert találni, mely misztikus hatalomra utal.

7 szabály a hangsúlyos ékszerek viselésére

(7 Rules for Wearing Statement Jewelry)

 Képtalálat a következőre: „wearing jewelry”

Az ékszer tökéletes módja annak, hogy életet adjunk egy öltözéknek és fokozzuk a legjobb jellemzőit. Mi más lehetne a legjobb módja ennek, mint kiegészíteni kinézetünket egy merész, feltűnő és figyelemfelkeltő hangsúlyos ékszer darabbal?

A hangsúlyos darabokat arra tervezték, hogy szórakoztassanak, de helytelen hangsúlyozást is létrehozhatunk, ha nem helyesen hordjuk őket.

A hangsúlyos ékszerek szépsége abban rejlik, hogy csak egy darab használata is elegendő a teljes ruházatunk feltűnőségére. A legfontosabb, hogy egyszerű legyen, akár egy nagy szemet gyönyörködtető darab köré építjük ruházatunkat, akár jól kiegyensúlyozott hangsúlyos ékszerekkel hozzuk létre kinézetünk feltűnő egyensúlyát.

A koktél gyűrűktől a mandzsetta karkötőkig és nyakláncokig, a hangsúlyos ékszerek mindenféle formában, tervezetben, színben és méretben léteznek. Csodát tehetnek egy egyszerű ruha elkápráztatásában, vagy segíthetnek figyelmet kelteni azon részeinkre, melyeket hangsúlyozni szeretnénk. Akárhogy is, győződjünk meg róla, hogy követjük a szabályokat abban, hogy az emberek csodálattal tekintsenek ránk döbbenet helyett.

Több karkötő egyszerre? Simán!