Ékszerkirály BLOG

Az ezüst ékszerek idővel elveszíthetik ragyogásukat, és sötét foltok jelenhetnek meg rajtuk. Az oxidáció és a mindennapi használat során felhalmozódott szennyeződések okozhatják ezt az elszíneződést. Szerencsére az ezüst ékszerek otthoni tisztítása egyszerű és hatékony. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk, hogyan lehet újjávarázsolni ezüst ékszereinket.

Az ékszerek különleges helyet foglalnak el az életünkben. Nemcsak a megjelenésünket díszítik, hanem emlékeket és érzelmeket is hordoznak. A sárga arany ékszerek idővel elveszíthetik ragyogásukat a mindennapi használat és a környezeti hatások miatt. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk, hogyan lehet otthon egyszerűen és hatékonyan megtisztítani a sárga arany ékszereket, hogy azok újra ragyogjanak.

Az ékszerek ajándékozása mindig különleges alkalom. Gyermekek esetében az ékszerek nemcsak szépek, hanem emlékek is lehetnek, amelyeket évekig megőrizhetnek. Azonban a megfelelő ékszer kiválasztása gyermekünk számára különös odafigyelést igényel. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk, hogyan választhatunk olyan ékszert, amely nemcsak szép, hanem biztonságos és megfelelő is a gyermek számára.

Az elegáns vacsorák kiváló alkalmat kínálnak arra, hogy megmutasd stílusodat és egyéniségedet. Azonban a megfelelő ékszerek kiválasztása és viselése kulcsfontosságú ahhoz, hogy kifinomult és stílusos megjelenést érj el. Ebben a blogbejegyzésben megosztok néhány tippet és ötletet arról, hogyan viselj ékszereket egy elegáns vacsora alkalmával.

Az ideális gyűrű kiválasztása nem csupán stílusbeli döntés, hanem a kényelem és a megfelelő illeszkedés kérdése is. Ahhoz, hogy a gyűrű tökéletesen passzoljon az ujjára, fontos pontosan megmérni az ujjperimétert. Ebben a blogbejegyzésben megosztok néhány praktikus tanácsot arról, hogyan lehet egyszerűen és pontosan megmérni az ujjperimetert a gyűrűméret kiválasztásához.

Az ékszerek nemcsak kiegészítők, hanem gyakran emlékeztetnek bennünket fontos pillanatokra és érzésekre. Ám sokan nem is sejtik, hogy az ékszerek allergiát okozhatnak, különösen, ha nem megfelelően tisztítják és karbantartják őket. Az allergiás reakciók elkerülése érdekében fontos odafigyelni az ékszerek tisztaságára és higiéniájára. Ebben a blogbejegyzésben összegyűjtöttem néhány hatékony módszert és tippeket az ékszerek tisztítására, hogy minimalizáljuk az allergiás reakciók kockázatát.

Üdvözlünk a blogunkban, ahol ma arról fogunk beszélni, hogyan tisztíthatod meg arany ékszereidet otthon, hogy mindig ragyogóak és gyönyörűek legyenek. Az arany ékszerek az elegancia és a stílus megtestesítői, ám idővel elveszíthetik csillogásukat. Ne aggódj, néhány egyszerű lépéssel könnyen visszakaphatod azok eredeti fényüket.

Az ékszerek nem csupán díszeink, hanem gyakran értékes kincseink is, melyeket gondosan kell ápolni és tisztán kell tartani, hogy mindig ragyogjanak. Az idő múlásával azonban az ékszerek elveszíthetik fényüket és csillogásukat, ha nem fordítunk kellő figyelmet a tisztításukra. Szerencsére számos hatékony tisztítószert és eszközt találhatunk otthonunkban, amelyek segítségével könnyen visszaállíthatjuk ékszereink eredeti szépségét. Íme néhány bevált módszer, amelyekkel ékszereinket hosszú távon megőrizhetjük.

Amikor stílust próbálunk kifejezni az öltözködésünkön keresztül, az ékszerek kiválasztása fontos szerepet játszik. Ezek a kis kiegészítők képesek egy egyszerű megjelenést feldobni, vagy éppen egy extravagánsabb öltözéket visszafogni. Azonban nem mindegy, hogy melyik ékszerdarabot választjuk, és hogyan párosítjuk az öltözékünkkel. Íme néhány hasznos tipp, hogyan válasszunk ékszereket, hogy tökéletesen passzoljanak az öltözékünkkel.

Az esküvői vagy eljegyzési ajándék kiválasztása sokak számára komoly kihívást jelenthet. Az ékszerek mindig is népszerű választásnak számítottak ezekre az alkalomakra, hiszen nemcsak szépek és elegánsak, de értéket is képviselnek, ami tovább erősítheti a kapcsolatot. De mi a titka annak, hogy megtaláljuk a tökéletes ékszert? Ebben a blogbejegyzésben áttekintjük a legfontosabb szempontokat és tippeket annak érdekében, hogy segítsünk abban, hogyan válasszuk ki a megfelelő ékszert esküvőre vagy eljegyzésre.

Amikor gyűrűt vásárolunk vagy méretet választunk, fontos megérteni a különbségeket az amerikai és az európai gyűrűméretskálák között. Ezek a különbségek nemcsak az egységekben rejlenek, hanem a mérési módszerekben és a kényelmi szempontokban is. Ebben a cikkben részletesen elemezzük a két méretskála közti különbségeket, segítve Önt abban, hogy megtalálja az ideális méretet.

Az ékszerek viselése a stílus és az egyéniség kifejezésének egyik legkedveltebb módja, azonban sokan tapasztalnak allergiás reakciókat bizonyos ékszeranyagokkal szemben. Az allergiás reakciók lehetnek kellemetlenek és akár súlyos problémákat is okozhatnak, ezért fontos, hogy olyan anyagokat válasszunk, amelyek kevésbé valószínű, hogy irritációt okoznak.

Az arany és ezüst ékszerek rendkívül értékesek lehetnek, legyen szó örökölt családi örökségről vagy újonnan vásárolt darabokról. Azonban sokan nem tudják, hogyan kell helyesen megmérni ezeknek az ékszereknek a súlyát és értékét. Egyértelmű, hogy az ékszeriparban jártas személyek számára ez alapvető tudás, de az átlagos fogyasztók számára ez lehet egy kihívás. Ez a blogbejegyzés arra szolgál, hogy segítsen megérteni, hogyan lehet pontosan megmérni és értékelni az arany és ezüst ékszereket.

Az ékszerek tisztítása egy fontos, ám gyakran figyelmen kívül hagyott része az ékszerápolásnak. Sokan hajlamosak túl lazán vagy túl szigorúan bánni értékes darabjaikkal, ami hosszú távon káros lehet azok állapotára és fényére nézve. Íme néhány gyakori hiba, amit érdemes elkerülni az ékszerek tisztítása során, hogy azok mindig ragyogóak és megőrzött értékűek maradjanak.

Az ékszerek nem csupán díszítő elemek, hanem kifejezik stílusunkat és egyéniségünket is. Egy jól megválasztott ékszerkombináció képes feldobni és kiegészíteni öltözékünket, kiemelve megjelenésünk eleganciáját és kifinomultságát. De hogyan hozhatunk létre stílusos ékszerkombinációkat, amelyek lenyűgözik a körülöttünk lévőket? Ebben a cikkben megosztom veled néhány tippet és ötletet, hogy segítsek elindulni ezen az izgalmas úton.

A fülbevalók gyönyörű kiegészítői lehetnek a megjelenésnek, de az érzékeny fülű embereknek gyakran okozhatnak problémát az allergiás reakciók miatt. Az allergiás reakciók kiváltói általában az ékszerekben használt anyagok, például a nemesfémek, nikkel vagy más ötvözetek. De milyen anyagú fülbevalót válasszunk érzékeny fülre, hogy elkerüljük az irritációt és kényelmetlenséget? Ebben a cikkben megosztom veled néhány tippet és tanácsot, hogy segítsek megtalálni a tökéletes megoldást.

Ahogy közeleg a szerelmesek ünnepe, sokan azon töprengenek, hogy milyen különleges ajándékkal lephetnék meg szerelmüket Valentin nap alkalmából. Az ékszerek mindig népszerű választásnak számítanak, hiszen egy jól megválasztott darab képes kifejezni az érzelmek mélységét és örök emléket teremteni. De milyen ékszert válasszunk Valentin napra? Következőkben néhány inspirációt és útmutatást nyújtok, hogy segítsek megtalálni a tökéletes ajándékot.

Az ünnepi események különleges alkalmak, amikor szeretnénk kiemelkedni a tömegből és ragyogni a megjelenésünkkel. Az ékszerek tökéletes kiegészítők ezen pillanatok fénypontjához, hiszen egy jól megválasztott darab képes fokozni az öltözék eleganciáját és egyediségét. De miként válasszuk ki az ideális ékszereket ünnepi eseményekre? Következőkben néhány hasznos tippel szolgálok, hogy stílusosan ragyoghass az ünnepi öltözékben.

Az ékszerek viselése nemcsak stílusunk kiegészítője, hanem a megfelelő méret kiválasztása is elengedhetetlen a kényelem és az esztétika szempontjából. Sokan tapasztalják azonban az ékszerek méretének meghatározásának kihívásait. Ebben a blogbejegyzésben bemutatok néhány hatékony eszközt és tippet, amelyek segítenek a tökéletes méret kiválasztásában.

Az ékszerek szépítik megjelenésünket és kifejezik egyéni stílusunkat, ám sajnos néhányunknak kellemetlen ékszerallergiával kell szembenéznie. Az allergiás reakciók elkerülése érdekében azonban számos lépést tehetünk, hogy megóvjuk bőrünket és tovább élvezhessük kedvenc ékszereinket. Ebben a blogbejegyzésben megosztok néhány hatékony tippet és trükköt arról, hogyan előzheted meg az ékszerallergiát.

Az arany, a világ egyik legértékesebb és legnemesebb fémje, nem csupán értékében rejlik, hanem különféle típusainak és árnyalatainak sokszínűségében is. Az ékszeriparban és az aranyművesség területén számos különféle aranytípust ismerünk, amelyek között megtalálhatók a hagyományos sárga aranyoktól kezdve a modern rózsaszín és fehér aranyokig.

Az ékszerek nem csupán kiegészítők, hanem egyfajta önkifejezés is. Az arany és ezüst ékszerek eleganciát és stílust kölcsönöznek viselőjüknek. Azonban az idő múlásával és a mindennapi viselés következtében könnyen elveszthetik ragyogásukat. A jó hír az, hogy nem szükséges drága tisztítószerekhez folyamodnunk, hiszen számos hatékony házi módszer létezik, amelyekkel otthonunkban visszaadhatjuk ékszereink eredeti csillogását.

A hétköznapi stílus kialakítása kulcsfontosságú része mindennapjainknak. Az ékszerek ideális választások lehetnek, hogy feldobják az egyszerű hétköznapi viseletünket. Ebben a blogbejegyzésben felfedezzük, melyek azok a legjobb ékszerpárosítások, amelyek egyaránt kényelmesek és stílusosak hétköznapi viseletre.

A szépség és az elegancia sokszínűsége mindannyiunkat körülveszi. A személyes stílus megteremtése és kifejezése szorosan összefonódik az ékszerek kiválasztásával. Ha barna bőrtónusú vagy, szerencséd van, mert a barna bőr számos gyönyörű ékszerrel harmonizál. Ebben a blogbejegyzésben felfedezzük, mely ékszerek emelik ki a barna bőrt, és hogyan választhatod ki őket úgy, hogy kiemelkedjen a szépséged.

A születésnapok különleges események, és az ékszerek egy ideális ajándékválasztások lehetnek. Azonban a megfelelő ékszer kiválasztása néha kihívást jelenthet. Ebben a blogbejegyzésben megosztok veletek néhány tippet és ötletet arról, hogyan válasszunk ékszert, amely személyre szabott és felejthetetlen ajándék lesz.

A koktélruha tökéletes választás számtalan eseményre, legyen az egy elegáns parti, vacsora vagy esküvő. Azonban ahhoz, hogy valóban káprázatosan mutassunk benne, fontos körültekintően kiválasztani az ehhez illő ékszereket. Ebben a blogbejegyzésben megosztom veletek néhány tippet és ötletet arról, hogyan választhatjátok ki a koktélruhátokhoz tökéletesen passzoló ékszereket.

A gyűrű viselete számos örömöt hozhat az életünkbe, de fontos, hogy tökéletesen illeszkedjen az ujjunkra. Sokan találkoztak már azzal a problémával, hogy egy kedves ajándék vagy örökségként kapott gyűrű nem megfelelő méretű. Ebben a blogbejegyzésben megosztok néhány praktikus tippet, hogyan lehet könnyedén állítani egy gyűrű méretét, hogy maximális kényelmet és örömöt nyújtson viselőjének.

Az ékszerek az életünk szerves részei, hiszen nem csupán kiegészítők, hanem stílusunkat és személyiségünket is tükrözik. Azonban sokan nem is sejtik, hogy egyes ékszerek allergiás reakciókat válthatnak ki. Ez a blogbejegyzés arra összpontosít, hogy mely ékszerek okozhatnak allergiát, és hogyan kerülhetjük el ezt a kellemetlen kísérőt.

Az ezüstékszereink gyakran hordoznak magukon apró, ám annál fontosabb jelzéseket és pecséteket. Ezen a rejtélyes világon belül kiemelkedő szerepet játszik a 925-ös pecsét, amely a legtöbb ezüstékszeren megtalálható. De miért olyan fontos ez a szám, és milyen információkat rejthet magában? Ebben a blogbejegyzésben mélyebben belemerülünk az 925-ös pecsét titkaiba.

Az ezüst ékszerek idővel hajlamosak fakulni és elszíneződni, ami azonban mégsem jelenti azt, hogy meg kell válnunk kedvenc darabjainktól. A jó hír az, hogy az ezüstékszerek tisztítása otthon is könnyen kivitelezhető néhány egyszerű háztartási eszköz segítségével. Ebben a blogbejegyzésben megosztjuk a legjobb módszereket, hogyan tarthatjuk ékszereinket ragyogóan tisztán, és miközben kielégítjük az ezüsttisztítási kíváncsiságunkat.

Az ékszerek kiválasztása nem csupán a stílusunk kifejezése, hanem az összhang megteremtése is az öltözetünkkel. A szín- és anyagkombinációk meghatározóak lehetnek, és segíthetnek abban, hogy az ékszerünk harmonikusan illeszkedjen a viselt ruhadarabokhoz. Ebben a cikkben részletesen áttekintjük, milyen színek és anyagok illenek egymáshoz az ékszerek terén, és miként alkalmazzuk ezeket az elveket a mindennapi stílusunkban.

A fülbevalók kiválasztása izgalmas, de néha kihívást jelentő feladat lehet. Ahhoz, hogy a legjobban mutasson az arcunkon, fontos figyelembe venni az arcformánkat és az egyes fülbevalók stílusát. Ebben a cikkben megosztok néhány hasznos tanácsot arról, hogyan válasszunk fülbevalót az arcformánkhoz, és miként érvényesítsük ezeket a tanácsokat a mindennapi stílusunkban.

Az évfordulók a házasságok ünnepeinek különleges pillanatai, amikor a szeretet és elköteleződés megünneplésére kerül sor. Az ékszerek egy időtálló ajándék, amely mély érzelmi értékkel bír, és hosszú ideig emlékeztet a boldog pillanatokra. Ebben az útmutatóban felfedjük, hogy miért és hogyan válassz megfelelő ékszert ajándékba a házassági évfordulóra.

Az esküvő egy csodálatos esemény, amely minden részletét gondosan meg kell tervezni, hogy a nagy nap felejthetetlen legyen. Az esküvői viselet kiválasztása során az ékszerek fontos szerepet játszanak, hiszen azok teszik egyedivé és emlékezetessé a menyasszonyt.

A gyűrűvásárlás izgalmas és jelentős lépés egy kapcsolatban vagy önmagunk kifejezésében. Azonban sokan találkoznak azzal a kihívással, hogy a megfelelő méretű gyűrűt válasszák ki. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk, hogy hogyan választhatod ki a tökéletes gyűrűméretet, és milyen tényezőkre kell figyelned a vásárlás során.

Az ékszerek sokak számára nem csupán díszítő elemek, hanem önkifejezési formák is. Azonban egyeseknél sajnos ékszerallergia alakulhat ki, ami kellemetlen tünetekkel járhat. Fontos megérteni, hogy az ékszerallergia nem csak az olcsó ékszerek esetén jelentkezhet, hanem a drágakövek és nemesfémek esetében is. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk, hogyan ismerheted fel, hogy ékszerallergiás vagy, és milyen lépéseket tehetsz az enyhítés vagy elkerülés érdekében.

Az vásárlás előtt vagy már meglévő ékszereink azonosítása az arany valódi anyagára gyakran kihívást jelenthet. A piacon számos másféle fémekkel ellátott ékszer található, amelyek könnyen összezavarhatók az igazi arannyal. Ebben a cikkben részletesen kifejtjük, hogyan lehet hatékonyan azonosítani az arany ékszerek valódi anyagát, és milyen szempontokra érdemes figyelni.

Az arany ékszerek nemcsak szépségükkel, hanem értékükkel is kiemelkedőek lehetnek a kollekciódban. Az idő múlásával azonban az arany felszíne természetes módon hajlamos koszolódni és elveszíteni ragyogását. Szerencsére otthon is hatékonyan tisztíthatod ezeket az értékes darabokat, és visszaadhatod nekik eredeti fényüket. Ebben a cikkben megosztjuk a legjobb módszereket és tippeket az arany ékszereid otthoni tisztításához.

Üdvözöllek stíluskedvelő olvasó! A megfelelő ékszerkombinációval egy egyszerű szett is könnyedén stílusossá válhat. Ma olyan praktikus tippeket osztok meg veled, amelyek segítenek abban, hogy az ékszereid harmonikusan illeszkedjenek egy adott szetthez.

Üdvözöllek kedves olvasó! Ma egy olyan témáról szeretnék beszélni, ami sok nő érdeklődését kelti: az ékszerek kiválasztása a szív alakú arcformához. Az arcforma egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, és megfelelő ékszer kiválasztásával még jobban kiemelhetjük szépségünket. Gyere velünk a varázslatos világba, ahol az ékszerek segítenek kiemelni a szív alakú arcformát, és még vonzóbbá teszik viselőjüket.

Az ékszerek mindig is népszerű ajándéktárgyak voltak, hiszen egy jól megválasztott ékszer nem csupán díszíti a viselőjét, de értéket és érzelmeket is hordoz. Különleges alkalmakra ékszert választani kihívás lehet, de egyedi és személyes gesztus lehet, amely örökké emlékezetes marad. Ebben a blogbejegyzésben megnézzük, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, amikor ékszert választunk különleges alkalomra.

Az ékszerek nem csupán díszei ruházatunknak, hanem önkifejezésünk eszközei is egyben. Különleges alkalmakra való felkészülés során azonban fontos odafigyelni arra, hogy az ékszerek harmonizáljanak az esemény jellegével és az öltözékünkkel. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk, hogyan válasszuk ki a tökéletes ékszereket különleges alkalmakra, és mik azok az alapelvek, amelyek segítenek abban, hogy stílusosak és elegánsak legyünk.

Az ékszerek beszerzése előtt sokan gyakran szembesülnek a kérdéssel: "Hogyan tudom meg, hogy az ékszer megfelelő méretű lesz-e?" A megfelelő méret kiválasztása kulcsfontosságú a kényelem és a stílus szempontjából. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan lehet könnyedén megtudni az ékszerek méretét, legyen szó gyűrűkről, karkötőkről vagy nyakláncokról.

Az ékszerek mindig is az emberiség kreativitásának és szépség iránti vágyának kifejezései voltak. Azonban sokan tapasztalják, hogy viselésük kellemetlen bőrproblémákat okozhat, például ékszerallergiát. De mi okozhatja ezt az érzékenységet, és hogyan lehet megelőzni vagy kezelni? Ebben a cikkben feltárjuk az ékszerallergia hátterét és bemutatjuk, hogyan lehet a problémát hatékonyan kezelni.

Az ékszerek nem csupán csillogó tárgyak a testen; ezek mélyebb üzeneteket is hordoznak magukban. Az ékszerek kiválasztása nem csupán divatdöntés, hanem egyfajta önkifejezés, amely számos személyiségjegyet tükrözhet. Ebben a cikkben mélyebben belemerülünk az "ékszerek pszichológiájába" és feltárjuk, hogy a választott ékszerek mit árulnak el rólunk, viselőikről.

Az ékszerek világában az arany karátja gyakran kulcsfontosságú szerepet játszik, amikor kiválasztjuk a tökéletes darabot. Azonban sokan nem ismerik pontosan ennek a fogalomnak a jelentését és fontosságát. Ebben a blogbejegyzésben elmélyülünk az arany karátjának világában, megértjük annak jelentőségét, és felfedezzük, hogyan befolyásolja az ékszer értékét.

Az ékszerek nem csupán díszítő elemek, hanem gyakran értékes emlékeket is hordoznak. Ahhoz, hogy ezek a kincsek mindig újnak tűnjenek, rendszeres tisztításra van szükség. A következőkben részletesen bemutatom, hogyan őrizhetjük meg ékszereink csillogását és tisztaságát a legjobb módszerek alkalmazásával.

Fülbevalók, ezek a kis csillogó ékességek, nem csupán divatkiegészítők, hanem történelmi és kulturális örökségek hordozói is. Ebben a cikkben mélyre ásunk a "Különleges Kultúrák Fülbevalói" témájába, és megvizsgáljuk, hogyan festik ki ezek az ékszerek a múltat és jelent.

 

Az ékszerek mindig is izgalmas és lenyűgöző részei voltak az emberi kultúrának, nemcsak szépségük miatt, hanem azért is, mert gyakran rejtélyes és izgalmas történeteket hordoznak magukban. Ebben a cikkben bemutatjuk néhány híres ékszert és tulajdonosukat, valamint megtudhatjuk, hogy mennyit érnek, és kiknek köszönhetően váltak világhírűvé.

Az ékszeriparban a Rolex órák mindig is különleges helyet foglaltak el, és közöttük is kiemelkedik egy különösen exkluzív darab: a világ legdrágább Rolex Daytona órája. Ebben a cikkben bepillantást nyerünk ebbe a lenyűgöző műremekbe, felfedezve annak történetét, tulajdonosát, és persze az árát. Ezen kívül összehasonlítjuk a Rolex Daytona kollekciót, amelyeket az Ékszerkirály oldalán is megtalálhatunk.

Az ékszerek világában a kígyó medálok egyre népszerűbbek lesznek, és nem véletlenül. A 14k ékszerek egyre kelendőbbek az ékszerkirály.hu oldalon, és sokan felfedezik ezeknek a kígyó medáloknak a szépségét és jelentőségét. Azonban nem csak a divat és a stílus részei ezek az ékszerek. A kígyók évezredek óta kulturális és mítikus szimbólumok, és ebben a cikkben bepillantást nyújtunk abba, hogy hogyan váltak a kígyók fontos motívumokká a különböző kultúrákban és milyen szerepet játszanak az emberek életében.

Az ékszerek mindig is kiváló módok voltak arra, hogy kifejezzük stílusunkat és személyiségünket. Az Ezüst Charm Biztonsági Lánc, amely eredetileg egy praktikus és biztonságos módja a kulcstárgyak tárolásának, most egy új szerepkörben tündököl: karkötőként. Ebben a cikkben bemutatjuk néhány kreatív módját annak, hogyan viselhetjük a Charm Biztonsági Láncot karkötőként, és hogyan kombinálhatjuk más ékszerekkel.

Az óra mindig is több volt, mint pusztán egy időmérő eszköz. Az óra az emberi kultúra és művészet egyik legszebb megnyilvánulása, mely az idő fogalmát testesíti meg és egyben stílusos kiegészítőként is funkcionál. Az Orient karórák ebben a tekintetben valódi mesterművek, amik több mint 70 év óta szállítanak kifinomult időmérő eszközöket az óra szerelmeseinek. Ismerjük meg az Orient órák történetét és varázslatos világát.

 

A PAGANI DESIGN 1753 AUTOMATA FÉRFI KARÓRA egy valóban emlékezetes időmérő, amely mögött egy izgalmas és gazdag történet húzódik meg. Az automata karórák világa nem csak a minőségi időmérésről szól, hanem az órakészítés mestereinek művészetéről és az idők során történő fejlődéséről is.

A Mikulás és a téli ünnepek környékén mindannyian izgatottak vagyunk. A csillogó hópehelyek és a meleg családi pillanatok varázslatos atmoszférát teremtenek. Az ékszerek ebben az időszakban különösen fontosak lehetnek, hiszen egy-egy apró charm képes kifejezni az ünnepi hangulatot és a szeretetet. Az Ékszerkirály.hu most bemutat néhány bűvös charmot, amelyek az év legragyogóbb ünnepét, a Mikulást szimbolizálják.

A Halloween, vagyis Mindenszentek éjszakája, az év egyik legizgalmasabb ünnepe, amikor a sötétség és a misztikum varázslatos világába merülünk. Ezen a különleges éjszakán a legenda és a varázslat összetalálkoznak, és az emberek felöltöznek rémisztő jelmezekbe, gyertyákat gyújtanak és sütnek sütiket. De vajon honnan ered ez a hagyomány, és mi a titka ennek a sötét ünnepnek?

Az ékszerek nem csupán divatos kiegészítők, hanem hordozhatnak magukban hihetetlenül értékes és jótékony hatásokat is. Az egyik ilyen különleges ásvány a borostyán, amelynek története és jótékony tulajdonságai évezredek óta vonzzák az embereket. A borostyán ékszerek között kiemelkedik a Meditációs Karkötő, Borostyán, amelyet az Ékszerkirály.hu oldalán találhatsz meg.

A karóra nem csak egy egyszerű időmérő eszköz, hanem művészet és precizitás tökéletes ötvözete. Annak érdekében, hogy ezek a kis művek pontosan és megbízhatóan működjenek, számos aprólékosan kidolgozott alkatrészt kell alkalmazni. Ismerjük meg ezeket az alkatrészeket, amelyek együtt alkotják a karóra csodálatos világát!

Az ékszerkészítés és ékszerkultúra terén fontos, hogy megértsük az alapanyagokat, amelyekből az ékszerek készülnek. Az egyik ilyen alapanyag, amely különleges és sokoldalú lehetőségeket kínál az ékszertervezők és készítők számára, a boron. A boron, bár kevésbé ismert, mint a gyémánt vagy az arany, meglepően izgalmas és értékes anyag, amely ékszerek készítéséhez is használható. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mi is az a boron, miért fontos az ékszerkészítésben, és milyen egyedi tulajdonságai vannak.

Az emberiség történelme során az ásványok mindig is különleges helyet foglaltak el, nemcsak ékszerek készítésére, hanem szellemi és spirituális célokra is. Az ásványok ereje és energiája olyan, mint egy titokzatos ajándék a természettől, és az egyik ilyen csodálatos ásvány, amely az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált a meditációs és spirituális gyakorlatokban, az amazonit. Az Amazonit Meditációs Karkötők egyre népszerűbbek, és ennek oka a kő rendkívüli tulajdonságaiban rejlik.

Az idő mindig is egy fontos tényező volt életünkben. Az emberek évezredek óta igyekeznek mérni és megérteni az idő múlását, és az órák a technológia és a divat összefonódásának egyik legnagyobb eredményét képviselik. A Kenneth Cole óra pedig egy olyan márka, amely méltón képviseli az időtlen eleganciát és stílust.

Az ékszerek világában kevés ékkő hozza magával annyi varázst és titokzatosságot, mint a Hope gyémánt. Ez a lenyűgöző kék drágakő nem csak a szépségével, hanem a mögötte rejlő történettel és legendával is magával ragadja az embereket. A gyémánt a világ egyik legismertebb és legértékesebb drágaköve, amelynek története számos film és regény ihlette, és még mindig számos kérdést vet fel a kék gyémántok eredetéről és misztikus varázsáról.

Az ékszerek már évszázadok óta nemcsak divatot diktálnak, hanem érzelmi és spirituális értékeket is hordoznak magukban. Az ékszerek kiválasztása, viselése, és azok jelentése az emberi élet szerves részét alkotja. Ebben a cikkben bemutatok egy különleges karkötőt, amely nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem jótékony hatásai is vannak.

Az ékszerek és karórák világában olyan kincsek találhatók, amelyek a luxus és elegancia szimbólumai. Ezek a remekművek nem csak időmérők vagy dísztárgyak, hanem igazi művészeti alkotások is, amelyek hírnevüket a minőség, a szépség és az örökkévalóság köré építették fel. Az alábbiakban röviden bemutatom a világ leghíresebb ékszereit és karóráit.

A ródium egy olyan nemesfém, amely szerepet játszik ezen ékszerek elkészítésében és kivitelezésében. De vajon mit jelent a ródium, és miért olyan fontos az ékszerkészítésben? Ebben a cikkben felfedezzük a ródium titkait és annak szerepét az Ékszerkirály ékszereiben.

Az ékszerkészítők műhelyében rejtőzik a varázslat, ahol az ötletek, alapanyagok és kreativitás összetalálkoznak, hogy létrehozzák azokat a gyönyörű ékszereket, amelyeket mindannyian olyan szívesen viselünk. Ebben a cikkben szó lesz arrol, hogy hogyan zajlik a varázslat, amikor egy ékszerkészítő a munkába veti magát. 

Az ékszerek világában sokan keresik az olyan darabokat, amelyek stílusosak és praktikusak egyaránt. A Timberland órák ezt a kettőt tökéletesen egyesítik, és kiváló választások lehetnek azoknak, akik a minőség, a divat és a funkcionalitás iránt érdeklődnek. De mik is ezek az órák, és mi teszi őket különlegessé?

Második részében pedig a többi csillagjegyről esik szó. Nézzük meg együtt hogy milyen csillagjegyhez, milyen meditációs karkötő, vagy más ékszer párosíthatunk, ami nem csak ékszer, de jótékony hatással is rendelkezik.

Egyre többmindent lehet megtudni a meditációs kőkristályokról, de most közelítsük meg máshonnan a támát. Nézzük meg, hogy mely kövek, mely csillagjegyekhez passzol a legjobban!

Az emberiség már évezredek óta próbálja megmérni az időt, és ez a vágy vezetett el az első karóra létrehozásáig. A karóra egyike azoknak a technikai vívmányoknak, amelyek forradalmasították az emberi életet és az időgazdálkodást. Ebben a cikkben bemutatom az első karóra történetét, beleértve a tervezést, a készítést és az idővel való fejlődését.

Az ezüst, mint ékszer alapanyaga, az emberi történelem során egy olyan drágakővé vált, amely méltán kap helyet a különleges és csodálatos ékszerek világában. Ebben a cikkben megismerhetjük az ezüst felfedezését, és betekintést nyerhetünk abba, hogyan került ez az értékes fém az ékszerkészítők kezébe.

Az ékszerek világában egyes kövek különösen népszerűek, nemcsak a csodálatos színeik, hanem a hordozójukra gyakorolt jótékony hatásaik miatt is. Az akvamarin, vagy más néven a "tengerzöld kő," egyike ezeknek a varázslatos köveknek.

A Disney mesék varázslatos világa mindig is lenyűgözte a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Az "Aladdin" című klasszikus alkotás sem maradhat ki ebből a sorból. A történet a vágyak teljesülésének és a barátság erejének meséje, melyet most két különleges ékszer kiegészítőn keresztül is átélhetünk: egy varázsszőnyeg és egy csodalámpás charmon keresztül.

A gyűrűk viselése és hordása évezredek óta hagyomány, amely sok esetben értékes emlékeket vagy szimbólumokat hordoz. Bár néha zökkenőmentesen csúsznak ujjainkra, máskor sajnos akár kellemetlen helyzetekbe is kerülhetünk, amikor a gyűrű szorul. De ne essünk kétségbe, hiszen rengeteg praktikus módszer és tudományos magyarázat áll rendelkezésünkre a probléma megoldására.

Ahogy a világ körülöttünk gyors ütemben változik, vannak olyan dolgok, amelyek időtlenek maradnak. Az egyik ilyen dolog a karórák mágikus világa. Az Ékszerkirály.hu oldal olvasói most betekintést nyerhetnek abba, hogy miként készülnek ezek a stílusos és precíziót sugárzó kiegészítők, amelyek több mint csak időmérő eszközök – örök értéket és eleganciát hordoznak magukon.

A középkori sötét sikátorok mélyén és eldugott erdők mélyén a boszorkányok titokzatos erőikkel és varázslataikkal a legkülönlegesebb és legrejtélyesebb ékszereket viselték. Ezek az ékszerek nem csupán divatos kiegészítők voltak, hanem fontos eszközök a varázslatokhoz és az energiák irányításához. A boszorkányok ékszerei olyan varázslatos világot nyitottak meg, amelynek hatalma messze túlmutatott a szokásos ékszer viselésén.

Misztikum világát szeretném bemutatni nektek és hogy az ékszereket a hiedelmek szerint hogyan is használták, merthogy nem csak díszek voltak ezek az ékszerek! 

A csakrák olyan energia központok a testünkben, melyek befolyásolják az egészségünket és az érzelmi állapotunkat. A hagyományos hét fő csakra rendszerben mindegyik csakra egy adott területet képvisel a testben és az elmében. Ahhoz, hogy egészségesek és kiegyensúlyozottak legyünk, ezeknek az energiaközpontoknak a megfelelő működése elengedhetetlen. Az ékszerek, különösen a kristályok, segíthetnek ebben a folyamatban.

Az emberi kultúra és művészet mindig is gazdag forrása volt a különböző szimbólumoknak és jelentéseiknek. Az állati szimbólumok különösen izgalmas területet képviselnek, mivel az állatok mindig is központi szerepet játszottak az ember életében és képzeletében. Az Ékszerkirály oldalán most bemutatjuk az állati szimbólumok mélyebb jelentéseit és értelmezéseit az ékszertervezésben és a kultúrában.

Az ékszerek nem csupán díszítő tárgyak, hanem mély jelentéseket és energia hatásokat is hordozhatnak. A Fekete Onix ásvány, mely a kvarc családjába tartozik, évszázadok óta vonzza az emberek figyelmét a misztikus fekete szín és csillogó felület miatt. Az ásvány önmagában is rejtélyeket és titkokat hordoz, miközben viselése számos jótékony hatást is magában hordozhat.

Az arany és az ezüst ékszerek időtlen szépségük miatt szinte mindenki kedvencei. Ezek a drága anyagok olyan eleganciát és stílust kölcsönöznek viselőjüknek, amelyek örök időkre emlékezetes pillanatokat teremtenek. Azonban, ahogy viseljük ezeket a csodálatos darabokat, természetes, hogy az idő során elveszítik csillogásukat és ragyogásukat. A megfelelő tisztítási módszerrel azonban az arany és ezüst ékszerek visszanyerhetik eredeti ragyogásukat és szépségüket.

Az óra mint ékszer vagy kiegészítő mai napig nagy érdeklődés van rá a piacon. Vannak akik haladnak az új szériával és igyekeznek beszerezni a legújabb kollekciót, de vannak olyanok is akik elég sokáig használnak egy karórát, amivel természetesen nincs is baj. Ha nagy órakedvelő vagy, akkor érdemes ezt a cikket elolvasnod hiszen az ember nem tud mindenre figyelni én pedig figyeltem hogy az ékszerkirály.hu oldalán mi a legújabb óra a polcon.

Az ékszerek és órák világa mindig is a művészet és a műszaki precizitás csodálatos összefonódásával varázsolta el az embereket. A kezdetektől fogva az óra tervezők és gyártók igyekeztek olyan darabokat létrehozni, amelyek nemcsak időmérőként funkcionálnak, hanem egyedi stílust és eleganciát sugároznak viselőik számára. Az egyik olyan kifinomult együttműködés, amely az ékszer és óra világában ismételten kitűnik, az a Roberto Cavalli és a Franck Muller közötti páratlan partnerség, melynek gyümölcseként megszületett a különleges és gyönyörű Roberto Cavalli by Franck Muller karóra kollekció.

Az ékszerek történelme több évezredes múltra tekint vissza, és az évszázadok során különböző anyagok és stílusok váltak divatosakká. Az ezüst az egyik olyan anyag, amelyet már az ókori civilizációk is felismertek és kedveltek, és a mai napig népszerű választás marad a kifinomult és elegáns megjelenésért vágyók körében. Az ezüst ékszerek között találkozhatunk különböző minőségű változatokkal, köztük a "925" és a "sterling" jelzéssel ellátottakkal. De vajon mit is jelentenek ezek a titokzatos számok és kifejezések? Lássuk, hogyan avatkozzanak be az ezüst világába és miért olyan különlegesek!

Az ékszerek szépsége és eleganciája régóta vonzza az emberek figyelmét. Mindenki szeretné feldobni megjelenését egy csillogó gyöngyökkel kirakott nyaklánccal vagy egy elegáns aranygyűrűvel. Azonban néhány embert sajnos hátráltathat egy kellemetlen probléma, amely sokak számára ismerős lehet: a nikkel allergia. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mi is pontosan a nikkel allergia, hogyan lehet felismerni, és milyen óvintézkedésekkel lehet elkerülni az allergiás reakciókat az ékszerekkel kapcsolatban.

Az arany az emberiség történelmének egyik legrégibb és legértékesebb fémje. Rendkívül keresett és értékes, amelynek csillogása és ritkasága miatt az évszázadok során fontos szerepet játszott a kultúrákban és a gazdaságban. Az arany értéke és szépsége miatt az ékszerészetben és a pénzügyi rendszerekben is jelentős szerepet tölt be. 

Az ékszerek több mint csak díszek. Egyre többen fedezik fel az ékszereknek a testre és a lélekre gyakorolt pozitív hatásait. A meditációs karkötők különösen figyelemre méltóak, mivel nemcsak esztétikusak, hanem a meditációban is segítenek.

Mindennek is van mögöttes tartalma, például az ha viszket a tenyered pénzt jön a házhoz. Szóval mindenhez próbálunk valami plusz jelentést hozzáadni. Így hát az ékszerek se maradjanak ki ebből a sorból.

Nagy hőségben az öltözék is lengébb és lazább. Rövidujjú, top, szoknya és vagy rövidgatya kötelező elemeink a nyári forróságokban. Mivel az öltözék lazább egyszerűbb így azt is megkell gondolni hogy milyen ékszerek passzolnak a ruháidhoz.

Howlit ásvány jó a lelki és testi bajokra is egyaránt. A természetes gyógyír a legjobb gyógyszer. Nagyanyáinktól is megtanulhattuk már, hogy a természetes alapanyagokkal is ugyan úgy ellehet érni a gyúgyulást, mint a drága gyógyszerekkel.

Mint minden kiegészítőt, a karórákat is időnként karban kell tartani. Ne akkor jusson az eszedbe a karbantartás, amikor már az óra nem ketyeg többet!

A nemesacélból készült ékszerek és kiegészítők mai napig nagy érdekéődési körrel rendelkeznek. Erős, helyt áll az egyéb külső tényezőknek, emellett könnyen formálható a nemesacél. Lentebb olvashatod az anyagról szóló érdekes dolgokat!

 

Az életfa egy elég erőteljes motívum és szimbólum is, ami erőt, bölcsességet és a hosszú életet szimbolizálja. Tekintsd meg honnan ered és hogy milyen plusz képességekkel ruházták fel a kelta és vagy skandinávia népei.

Bokaláncok már régen is jelen voltak, ám akkor még nem azzal a céllal hogy divatos legyen a kinézete az embernek. Termékenység és a szépségét szimbolizálta, illetve egy bizonyos réteg hordhatta csak.

Mai világban már természetes hogy a párodnak egy gyűrűt ajándékozol szerelmed jeléül, ám ez nem mindig volt így. A régi időkben is jelen volt, ám más jelentékessel is bírt egy ilyen ékszer. Lentebb elolvashatod honnan ered és hogyan lett ez a szokás állandó. 

Ékszerek a múltban, jelenben és a jövőben.  Mindig is jelen voltak csak az évek során változott a kinézete és a jelentése is. 

Apák napja helyi idő szerint Június 18.-án ünnepeljük. Mivel nem elterjedt ünnep, ezért nem igen hallhatunk róla, de te aki ezt olvasod a napján menj oda apukádhoz és köszöntsd fel, hiszen ugyan olyan fontos mint az anyukád!

 

Jön a nyári szezon, a strand, a tengerpart. Közös nevezője a víz. Hogy miért is jön szóba a nyár és a víz, nos azért mert ilyenkor az emberek többsége olyan helyekre megy nyaralni, kikapcsolódni ahol víz van. Ilyen esetekben mindenféle ékszert, órát érdemes le venni, hiszen baja eshet. Itt jön az égető kérdés, hogy honnan tudod mennyi az idő? Senki se tudja megmondani a nap állásából a pontos időt, így érdemes egy vízálló órát beszerezni. A Nautica óra, mint a neve is említi Némó kapitány tengeralattjáró nevéhez fűződik, ami egyúttal azt is jelenti, hogy nem kell aggódni a víz mélységétől sem, mert strapabíró óra.

Ma már számos lehetőséged van arra hogy a megunt óra kinézetét megvéltoztasd saját ízléseid szerint. Nem kell beállnod a sorba és ugyan azt az órát hordanod, mint mások ugyan azzal a szíjjal, színnel, kinézettel. Alakíts át okosórád kinézetét tedd csajosabbá és vagy elegánssá!

A horoszkóp mint szó görög eredetű ami azt jelenti hogy csillagtudomány. Sok éves megfigyelés alatt észrevették, hogy a csillagok váltakozása és az emberek jelleme összekapcsolódik, tehát egymásra hatást gyakorolnak.

Mai világban már elég sok mindent meglehet rendelni az interneten és ki se kell mozdulni az otthonod kényelméből. Az interneten böngészve több terméket láthatsz és menthetsz le annak céljából, hogy te azt meg a karod vásárolni. Na de mi van akkor, ha ékszert szeretnél venni magadnak, vagy egy ismerősödnek. Honnan tudod, hogy az ékszer - ez esetben a gyűrű - megfelelő méretű lesz-e?

Ha már egy kezeden nem tudod megszámolni az ékszereid mennyiségét, akkor ideje beszerezni ezeknek a kiegészítőknek egy ékszerdobozt. Az ékszerdobozok nem csak mutatós darabok, de a személyes tárgyaidat kellő módon biztonságban tárolhatod.

Honnan is ered és mikortól vált ünneppé a gyereknap? Mindent sorjában. Először Törökországban ütötte fel a fejét ez az ünnepség, mely 1920-ban április 23-án később 1925-ben Genfbe tartották meg a Gyermekjóléti Konferencián.

Az órakisérő karkötők mai napig nagy divatnak örvendnek, ám sokan még így sem hallottak a kiegészítő karkötőről. 

Miért hasznos az ékszereket szettben hordani?

Nem kell azon gondolkozni, hogy melyik kiegészítőhöz milyen pár illik. Egyszerű a választás, illetve kitűnő minőség és kedvező ár jellemzi. 

Mikor szeretett párunknak veszünk ajándékot, az nem csak egy szimpla ajándék, hiszen ezzel kimutatod a szereteted és a törődésedet felé. Emlékezz a névnapjára, születésnapjára, vagy az évfordulótokra, hiszen a párod akár férfi akár nő biztosan várja hogy meglepd valami széppel. Ne feledd, itt nem az ajándék ára és maga az ajándék a lényeg hanem hogy emlékezz ezekre a dolgokra!

A férfiak először a 13. században ékeskedtek a mandzsettagombbal, mint alkalmi ékszer. Kezdetben lánccal készítették, majd a 17. században egyre elterjedtebb és népszerűbbé vált.  Innentől kezdve nem csak alkalmakra, hanem hétköznapi célra is viselték. Kezdetben a láncos kialakítást részesítették előnyben, azonban idővel újabb, népszerűbb formák is vonzani kezdték az embereket.

A karórák ideje még nem járt le! Manapság, bár nem a funkciója miatt vesszük meg és hordjuk, még is előszeretettel vásárolják a férfiak és nők is egyaránt. A karóra jelentését inkább a divathoz lehet kötni.

A Roamer karórák több mint száz éves múltra tekintenek vissza. A svájci székhelyű cég 1888-ban alapította Fritz Meyer, és azóta egyre növekvő népszerűségnek örvendenek a minőségi svájci karórák rajongói körében.

Anyák napja tehát hivatalosan 1930-tól vált ünneppé. Azóta minden évben megünnepeljük az anyukánk feltétel nélküli szeretetét és gondoskodását.

Május első hétvégéjén felbojdúlnak a városok, mindenhol szépen kiöltözött szülők, nagyszülők, rokonok és ballagó diákok.

A színek hangulati jelentőséggel bírnak, ám nem csak erre képesek, cselekvésre is ösztönözhetnek, például egy vásárlásnál ha citromsárga feliratot látsz, ösztönösen tudják az emberek hogy az az akciót jelenti, így tehát nagy valószínűleg oda fogsz menni és végső esetben megveszed. A hangulatgyűrűk viszont a te hangulatodat próbálják tükrözni. Fedezd fel a színek jelentését és ismerkedj meg a hangulatgyűrűkkel!

1892-ben Daniel Swarovski feltalált egy gépet, amivel kifinomult kristályt lehet létrehozni kvarcból, homokból és ásványokból. Ismerkedjünk meg egy kicsit a kristállyal és hogy milyen szettekbe van beágyazva!

Korábbi cikkben kisfiúknak való ékszereket keresgéltünk ajándékozás céljából, most pedig a kislányoknak nézünk valami igazán cuki és aranyos ékszert születésnap/névnap alkalmából.

Az idei év ékszer trend fő színe a Viva magenta és előtérbe krülnek a gyöngyök az ezüst és a masszívabb karkötők is. Hogy te is tisztába legyél az idei év trendjével kapcsolatban, olvasd el a cikket, hogy követni tudd a 2023-as ékszer trendet!

Válasszunk egy igazán egyedi ajándékot egy kisfiúnak!
Mit érdemes mit nem, hogyan lehet megtudni mi az érdeklődési köre? lentebb olvashatjátok!

Az arany mindig is vonzotta az embereket, akár az ókorban, akár napjainkban. Az arany története több ezer évre nyúlik vissza és számos kultúrában fontos szerepet töltött be. Az ókori egyiptomiak, a görögök és a rómaiak mind tisztelték az aranyat és számos mítosz és legendák kapcsolódnak hozzá. Az arany mindig is az erő, gazdagság és hatalom szimbóluma volt, és még a mai napig is fontos része a gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi világnak. Az arany felbecsülhetetlen értékű, és a történelem során számos híres arany lelet, koronázási ékszer és művészeti alkotás készült belőle. Az arany története érdekes és izgalmas, és egy végtelenül gazdag kultúrális örökséget képvisel.

Ékszerek tisztítása 2. felvonás az Arany ékszerek megfelelő tisztítása.

Húsvét!

Nyuszik, locsolás, tojás festés és a böjt vége! Merüljünk el egy kicsit a húsvéti legendákban és ismerjük meg kicsit közelebbről mit is rejt ez az ünnep.

Karkötő vagy óra? Hogyan hozzam össze a két kiegészítőt úgy, hogy az ne nézzen ki idétlenül? Ha ezekre a kérdésekre nem tudod a választ akkor, neked találták ki ezt a kiegészítőt a Karkötő-órát

Tisztítsuk meg az ékszereinket!
Házi praktikákkal, kevés pénzzel is megoldható, sőt még ki se kell mozdulnod az otthonod kényelméből sem!

Már nagyon sokszor bemutattunk különböző ékszer csodákat az oldalon. Viszont az ékszerek csomagolásáról eddig elég kevék szó esett. Sokan nem szeretnek a csomagolással bajlódni, így számukra ideális választás lehet egy előre gyártott ékszerekhez készült ajándékdoboz. Számos színben és stílusban elérhetőek az Ékszerkirály kínálatában. 

A karikagyűrű választás és viselés a férfi és a nő közötti szerelem kifejezésének legszebb formája. Nincsen meghatóbb annál, mint mikor egy pár úgy dönt, hogy kapcsolatukat, szövetségüket magasabb szintre szeretnék emelni. Az eljegyzéssel kezdetét veszi a közös út, mely a tiszteleten, hűségen és szereteten alapszik. Az esküvői előkészületek rendkívül nagy odafigyelést igényelnek. Talán egy esküvőn a gyűrű választás egy apró dolognak tűnik, de a megfelelő karikagyűrű kiválasztása is bonyodalmakat okozhat.

 

Az Ékszerkirály kínálatából válogattam. 

Most hogy egyre emelkedik a hőfok, ideje elővenni és leporolni az ékszereket.
Ha követed a trendet és az újdonságokat, akkor majd a lent említett arany bokaláncokból tudtok csemegézni.

Mit rejt az Ékszerkirály.hu oldal és az "Új" fül opció?

Kezdődik a jó idő szóval ideje frissíteni az ékszeres dobozod tartalmát és villogtasd meg csodaszép ékszereidet a nap sugaraiban.
Barangoljunk egy kicsit az Ékszerkirály oldalán.

Arany vagy ezüst? A kérdésünkre a válasz a cica. Cicás medálokkal megáldott arany és ezüst ékszerekből hoztam pupillabirizgálásra. Melyiket választod azt csak az ízlésedtől függ. 

A nyíló virágok, a fák rügyezése, a madarak csiripelése, a méhek zümmögése jelzi számunkra a tavasz közeledtét. A jó idő közeledtével a ruházatunk is egyre gyérebb lesz, így elő lehet venni az ékszereket és divatosabbá válhatunk. 

Az ékszer kiváló ajándék minden alkalomra. Örömet okozhatsz nemcsak magadnak, hanem a barátaidnak, vagy a szeretteidnek is. Sőt, akár egy kollágát vagy távoli ismerőst is meglephetsz egy kortalan, időtálló darabbal.Néhány fontos kérdést érdemes magadban tisztázni, mielőtt belekezdesz az ékszervadászatba!

Az Ékszerkirály kínálatából fogok szemezgetni.

Ha az arany neked túl sok, az ezüstet pedig már unod, akkor válaszd a különleges rose gold óráinkat. Ez a szín átmenet az arany és a réz között. Számos árnyalatban megtaláljuk, a bronzostól a rózsaszínesebb felé haladva. Ez a szín egyben nőies és elegáns. 

Az Ékszerkirály.hu rozé arany óra kínálatából szemezgetünk most. 

Ünnepeljük a bennünk rejlő nőiességet az Ékszerkirály csodálatos virágos ékszereivel.


A nőiesség mindannyiunkban benne rejlik. A nőiesség valami megfoghatatlan dolog, nem csupán külső adottság.  Számtalan szerepünk van nekünk nőknek az életben, ahol maximális teljesítményt kell nyújtanunk nap mint nap.


Mit is jelent valójában a nőiesség?

 Kisugárzás. Megjelenés. Báj. Kommunikáció. Finomság. Tartás. Harmónia.


Egyszerre vagyunk  profi üzletasszonyok, gondoskodó anyák, szenvedélyes szeretők, jó feleségek, segítőkész barátnők, kiváló munkaerők, megbízható kollégák, örök gyerekek és még sorolhatnánk a jelzőket.

Egy mai nő magában hordozza nagyanyáink összes háztartásvezetési és gyereknevelési képességét kiegészítve a modern kor férfias vonásaival.

Egy hétköznapi nő  a család életében egyszerre "pénzügy miniszter", "logisztikai vezető", "raktáros", "beszerző","szakácsnő","bejárónő" és "pszichológus" is egyben. 

 

A Casio az új Rolex


Napjainkban az időmérésre előszeretettel használjuk okostelefonjainkat, viszont  korábban az órák mindennapos szereppel és jelentőséggel bírtak. Az új trendek megjelenése ellenére a hagyományos karórák népszerűsége még  töretlen, így még mindig létjogosultsággal bírnak.

Manapság az óra kedvelőknek szerencsére nem kell hónapokat gyűjteniük egy-egy különösen drága,  prémium kategóriás termékre, akkor sem, ha a klasszikus eleganciát szeretik. Ezek a kiegészítők nem csak praktikusak, hanem feldobják viseletünket, hiszen szinte ékszerként funkcionálnak. 

Egyre többen hordanak laza, de stílusos öltözéket a hétköznapokban, amit tökéletesen kiegészít egy sportos, de nem átlagos óra.  Ilyen stílust képvisel a  piacon a Casio is. 

Új év, új charmok. - 5. rész

Februárban legyen a nőies részleteké a főszerep. Mitől nő egy nő? Nos, erre az egyszerű kérdésre sokféle válasz adható. Sokfélék vagyunk. Kinek ez, kinek az a nőies. A nőiesség is sok mindenben rejlik. Az Ékszerkirály.hu egy ékszer webshop, így számunkra az nőies, aki szereti az ékszereket, Számunkra a nőiesség az ékszerek viselésében rejlik. Egy ékszer is lehet annyiféle sílusú, ahány féle nő van. 


 

Az Ékszerkirály aktuálisan elérhető kínálatából fogok most is szemezgetni.  Az ötödjére bemutatott charmok a nőiességhez tartozó részleteket fogják magukban hordozni. 

Ezüst charmjaink kompatibilisek a Pandora Moments, Pandora Me és Pandora Disney karkötőkkel.

Új év, új charmok. - 4. rész

Hamarosan átlépünk az év második hónapjába, a Februárba. Ha Február, akkor Valentin nap. Ha Valentin nap, akkor szerelem. Ha szerelem, akkor párkapcsolat. Ha párkapcsolat, akkor idő befektetés. Ha idő, akkor az pénzbe is kerül. És ha már pénzbe kerül, akkor okozzon örömet. Mi is okozhatna nagyobb örömet egy nőnek, mint egy szép ékszer?


- Ha attól a férfitól kapja, aki a szerelme, a másik fele, a társa. 

Az Ékszerkirály aktuálisan elérhető Valentin napi kínálatából fogok most is szemezgetni.  A negyedjére bemutatott charmok a szerelem hangulatát fogják magukban hordozni. 

Ezüst charmjaink kompatibilisek a Pandora Moments, Pandora Me és Pandora Disney karkötőkkel.

Sportoláshoz kapcsolódó charmok 


Január elején a legtöbben fogadkozunk. Sokan az új évre a több sporot, minőségibb étkezést fogadják meg. Sok jó új szokást, és kevesebb károsat. Viszont vannak akinek ez nem elég. Vannak, akinek mindennapi motiváció szükséges.  Az Ékszerkirály legújabb 'ékszer labda' charm kínálatát sportos életmódot folytató, vagy sportos életmódot folytatni szerető nőknek ajánljuk. Ékszereink lendületet, frissességet, színt visznek a mindennapokba. 


Ezüst charmjaink kompatibilisek a Pandora Moments, Pandora Me és Pandora Disney karkötőkkel.

Új év, új charmok. - 3. rész


Január végére az év eleji lelkesedés alábbhagy, a vitamin raktáraink kiürülnek. Észrevétlenül beférkőzhet a napjainkba a melankólikusság érzése. Az Ékszerkirály legújabb 'mediterrán gyümölcsöskert' charm kínálata gyümölcsöző befektetés a fásult, szürke hétköznapokból kiszakadni vágyó nőknek. Ékszereink lendületet, frissességet, színt visznek a mindennapokba. 


Ezüst charmjaink kompatibilisek a Pandora Moments, Pandora Me és Pandora Disney karkötőkkel.

Új év, új charmok. - 2. rész

Ahogy eljön az új év, a legtöbb nőben feléled a teljes testi-lelki megújulás iránti vágy. A legjobb alkalom pont most van, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, és megrendeljünk néhány elbűvölő állatos charmot. Az állatokat nincs olyan ember, aki ne szeretné. Az állatos charmok a kislányos, szerethető oldalunkat hozzák elő.  

Az Ékszerkirály aktuálisan elérhető kínálatából fogok most is szemezgetni.  A másodjára bemutatott charmok a gyermeki énünket fogják magukban hordozni, az aranyos állatoké lesz a főszerep!

Ezüst charmjaink kompatibilisek a Pandora Moments, Pandora Me és Pandora Disney karkötőkkel.

Új év, új charmok. - 1. rész

Ahogy eljön az új év, a legtöbb nőben feléled a teljes testi-lelki megújulás iránti vágy. Ez alól nem lehet kivétel a stílusunk ráncfelvarrása sem. A legjobb alkalom pont most van, hogy kipróbáljunk más típusú ékszereket is. Az elbűvölő charmok pont ilyenek. A januárt a charmoknak szenteljük, és négy különböző charm válogatást fogok mutatni négy különböző alkalomra.

Az Ékszerkirály.hu aktuálisan elérhető kínálatából fogok most is szemezgetni.  Az elsőként bemutatott charmok az újévi fogadalmainkhoz kapcsolható vágyainkat fejezik ki a legnőiesebb formában. 

Ezüst charmjaink kompatibilisek a Pandora Moments, Pandora Me és Pandora Disney karkötőkkel.

A legfontosabb értékünk az idő. Mindig az hisszük sok időnk van. Aztán később rájövünk, hogy mennyi mindenre nem jutott elég időnk az életben.Sokszor hajlamosak vagyunk felesleges tevékenyégekkel tölteni az időnket.

"Tíz percet is be lehet jól osztani, és 30 évet is rosszul". -tartja a mondás.

Sorozatunkban először néhány szemet gyönyörködtető férfi órát mutatunk, mely darabok kiválóak lehetnek fiatal, modern ízlésű férfiaknak. Akár diplomaosztóra se lőhetünk mellé velük. 

Az Ékszerkirály.hu aktuális kínálatában elérhető órák segítenek, hogy az időnket a lehető legjobban tudjuk menedzselni.

A Karácsonyt követően a boltok kínálata és a  magazinok divatrovata a Szilvesztert célozza meg. Az év utolsó napján a kiöltözésé,és a csillogásé a főszerep. Előkerülnek a koktélruhák, és a hangsúlyosabb arany és ezüst ékszerek.  Mindenki arra törekszik a ruha és kiegészítők választásával, hogy  méltóképpen búcsúztassa az óévet, és adja meg a tiszteletet az új évnek. 

Az Ékszerkirály.hu aktuális kínálatában megtalálható ékszerekből hoztam ezúton egy kis ízelítőt az év legcsillogóbb ünnepére.

Siess, még most sem késő leadni a rendelésed,hogy az Ékszerkirály.hu darabjaiban búcsúztathasd az óévet.

Lassan kezdetét veszik az év végi munkahelyi rendezvény sorozatok, ahol a kollégáiddal engedhetitek ki a fáradt gőzt. Az ilyen eseményeken van lehetőségetek megismerni egymás kevésbé formális oldalát, egy kicsit jobban betekintést nyerni a privát szférába. A legtöbb embernek komoly fejtörést okoz egy munkahelyi vacsorameghívásnak eleget tenni.

Az elsőként felmerülő kérdés a legtöbb esetben: Mit vegyek fel? Milyen kiegészítőket viseljek?

A mai bejegyzésben az Ékszerkirály.hu jelenlegi kínálatából állítottam össze ajánlataimat, hogy feszengés nélkül tündökölj a bulin. 

Közeleg a minden idők legszebb ünnepe, a karácsony.  Ilyenkor kifejezetten szeretjük meglepni a szeretteinket. A férfiak megajándékozása a legtöbb esetben fejtörést okoz, de egy praktikus ajándékkal sosem lőhetünk mellé. A nők azonban a  legritkább esetben örülnek szívből a hasznos ajándékoknak.

Viszont,melyik nő ne örülne egy szép ékszernek? Legyen az akár a kolléganőd, a legjobb barátnőd, az anyukád, a kislányod vagy akár a  nagymamád.

Az Ékszerkirály jelenlegi kínálatából következzen néhány csillogó, ezüst ékszer, amelynek az ára nagyon kedvező, csupán 10 000 Ft alatt van.

Közeleg a december első jeles napja, a Mikulás.  Ilyenkor szokás megajándékozni egymást egy kis aprósággal. Melyik nő ne örülne egy szép ékszernek, és annak, hogy gondoltunk rá? Legyen az akár a kolléganőd, a legjobb barátnőd, anyukád, kislányod vagy nagymamád. Az Ékszerkirály jelenlegi kínálatából bemutatok néhány ünnepi ékszert, amelynek az ára 5000 Ft alatt van. 

Hamarosan eljön az az időszak, amikor az emberek fejvesztve rohangálnak a bevásárlóközpontokban a tökéletes karácsonyi ajándékokat keresve. Sok férfi egy boldog párkapcsolatban nagy eséllyel dönthet úgy végül, hogy ékszert ajándékoz szerelmének. Ha már ékszer, akkor gyűrű. És ha már gyűrű, akkor miért-ne lehetne az eljegyzési is akár, ha a szeretett nő még nem a felesége?

A mai bejegyzésünkben a gyöngy ékszerek melletti másik klasszikusról, az arany ékszerek típusairól és a karátszámokról lesz szó. Az arany egy sárga nemesfém, mely a természetben elemi állapotban megtalálható. Évezredek óta használják, legfőképpen pénzkészítésre, ékszerek készítésére, mert időtálló és az értékét is tartja. Az aranyat különböző fémekkel társítva kapunk különféle ötvözeteket. Ezek az ötvözetek mindegyike lehet 9,14,18 és 24 karátos is. 

 

„Az egyszerűség az igazi elegancia kulcsa.”-Coco Chanel

A gyöngy nem is mondható igazi kőnek, hanem egy természetes anyag, amely egyik legkedveltebb alapanyag az ékszerkészítésben napjainkban is. A gyöngyös darabokat a XX. század legnagyobb stílusikonja, Coco Chanel hozta be a divatba, amelyek sikere azóta is töretlen.  Nem csoda hát, hogy  óriási népszerűségnek örvend a francia stílust kedvelő, kifinomult a nők körében.   

A Halloween egy ősi kelta hagyományokból kialakult ír ünnep, amelyet jellemzően október 31. éjszakáján tartanak. A hiedelem szerint ezen az estén a holtak szellemei beköltöznek az élőkbe, épp ezért az emberek, hogy összezavarják a holtak szellemeit, különféle jelmezekbe bújtak. Sokan előszeretettel választanak különleges, félelmetes vagy borzongató öltözetet, például szívesen öltöznek boszorkányos ruhába. Ehhez azonban a tökéletes ékszerválasztás is elengedhetetlen.

Gondolkodtál már azon, hogy valami igazán tartós, valós értékkel rendelkező ajándékkal lepd meg szeretteidet? Különleges alkalomra keresel meglepetést egy különleges személynek? Mindenképp érdemes elgondolkodnod azon, hogy gyönyörű medáljaink közül válassz egy személyre szóló darabot. Segítsünk dönteni?

Bármennyire is szeretjük a megszokott kiegészítőinket, mindig az újdonságok azok, amelyek igazán megdobogtatják a női szívet. Kínálatunk októberben is gyönyörűséges új kiegészítőkkel bővült, csodálatos ezüst darabokat rendelhettek meg tőlünk. Te tudtad, hogy az ékszerek nem csak az ember megjelenésének ékei? Hiszen a személyiség és az egyediség kinyilvánítására is kiváló eszközök.

Október kezdetével végre igazán elmondható, hogy megkezdődött az ősz. Előkerülhetnek a vastagabb ruhák, a réteges öltözködés kerül előtérbe, illetve a nyári kiegészítőket is őszi hangulatú darabok váltják fel. Ilyenkor is igazán változatos és színes megjelenés érhető el, hiszen szerencsére gyönyörű kiegészítők vásárolhatóak meg manapság, például nálunk is. 

Mostanra már lassacskán vége van az esküvő szezonnak és a nyaralási időszak is lezáródni látszik. Rengetegen vannak, akik a nagy igent a tengerparton, vagy egy különleges helyen pihenve szeretnék kimondani, azonban ez nem törvényszerű. Ilyenkor ősszel is feltehető a nagy kérdés, hogy aztán neki is ugorhassatok szervezni az esküvőt!

A zafír gyönyörű kék színe a tengert és a felhőtlen kék eget idézi, így nem is csoda, hogy a nyarat elbúcsúztató hónaphoz ez az ásvány köthető. Értékét nézve szorosan követi a gyémántot, illetve keménységben sem marad le tőle sokkal.

Karkötőid charmjaink segítségével egyedivé és különlegessé teheted, kifejezheted általuk az egyéniséged, ráadásul a charmokat cserélgetve pillanatok alatt akár egy teljesen újnak tűnő ékszert csatolhatsz fel a csuklódra.

Az évszakváltás mindig lehetőséget biztosít a megújulásra. Lehetőségünk van elengedni a múltat, stílust váltani, vagy akár csak valami új, eddig ismeretlen irány felé fordulni. A nyári ruhák idővel a szekrény aljára kerülnek, hiszen az időjárás is hűvösebbé válik. Sokan erre az időszakra időzítik a ruhatárcserét is, előszeretettel vásárolnak új darabokat. Ez egyáltalán nem meglepő, azonban semmiképp sem érdemes elfelejtkezni az ékszerekről sem!

Bár már közeleg a nyár vége, még egyáltalán nincs késő egy utolsó pillanatos álom utazáshoz. Az időjárás szerencsére még továbbra is felhőtlen, így teljesen érthető, ha van, aki még a közelgő nyaralását tervezgeti. Egy utazás alkalmával sem érdemes megfeledkezni az ékszerek viseléséről, hiszen egy jól megválasztott kiegészítő éke lehet viselőjének. De milyen szempontokat érdemes mégis figyelembe venni a csomagoláskor?

Évszaktól függetlenül a különböző ásványokból készült karkötők nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanis színes kövei, lógó amulettei igen mutatósak még egy borongós hétköznap is. Sokan nem tudják, hogy milyen kincseket hordanak a csuklójukon, azaz a felfűzött gyöngynek milyen jótékony hatással bír. Ezek a gyönyörűségek kiváló választásnak bizonyulhatnak a késő nyári-kora őszi időszakra, hiszen a meleg időhöz kiemelten passzol játékosságuk, ha pedig beáll a hűvösebb idő, segíthet felidézni a forró, örömteli napokat.

Az ezüst viselése jelentős egészségügyi előnyökkel jár. Bizonyítottan fontos szerepet játszik erőteljes anti-mikrobiális hatóanyagként a fertőzések elleni küzdelemben, valamint megfázás és influenza megelőzésében és a sebgyógyításban is. Segítheti a belső hőszabályozást és keringést is. Mindemellett pedig természetesen gyönyörű éke lehet a megjelenésünknek. 

Bár egy esküvő nem a külsőségekről szól, hanem a szerelemről és egy csodálatos kötelék megerősítéséről, biztosak vagyunk abban, hogy menyasszony és a vőlegény is tökéletesen szeretne kinézni a nagy napon. A megjelenéshez hozzátartozik nem csak a ruha, de a cipő, a kiegészítők, sőt mi több a smink és a frizura is. 

Míg napjainkban az időmérés eszközeként gyakran az okostelefonok szolgálnak, addig korábban az órák mindennapos szereppel és jelentőséggel bírtak. Bár a korszerű készülékek manapság igen nagy szeletet kiszakítanak a piacból, de a hagyományos karórák is bírnak még létjogosultsággal. A trendi, divatos darabokon túl sokféle klasszikus eleganciát képviselő óra is elérhető, s akár prémium kategória mellett is letehetjük a voksot. Ezek a kiegészítők nem csak praktikusak lehetnek, de majdhogynem ékszerekként funkciónálhatnak, hiszen esztétikus, divatos darabok is megtalálhatóak a piacon. 

Az esküvő nem csak az ifjú párnak kiemelkedően fontos nap, hanem a vendégek számára is egy csodálatos alkalom, hiszen tanúi lehetnek a szerelmes pár családdá válásának. Épp ezért az egész vendégsereg az alkalomhoz illő öltözékben jelenik meg a jeles eseményen,  a ruhának, a cipőnek és az ékszereknek is passzolniuk kell egymáshoz, hogy meglegyen a tökéletes összhatás.

A mai blogbejegyzésünkben azt mutatjuk meg, hogy jelenlegi kínálatunkból mely ékszerek bizonyulhatnak kiválónak, ha esküvői szettekre gondolunk: 

Mindenki tudja, hogy ha nyár, akkor fesztiválszezon! És hogy mi jellemzi ezt az időszakot? A színkavalkád! A fesztiválokra összeválogatott ruhadarabok alapvető előfeltétele, hogy minél színesebbnek és izgalmasabbnak kell lenniük. Egy fesztiválos outfit természetesen nem csupán ruhákat és cipőket jelent, hanem kiegészítőket is, többek között ékszereket. 

A peridot kizárólag zöld színben fordul elő. A követ a rómaiak az "éjszaka smaragdjának" is nevezik, varázslatos tulajdonságokat tulajdonítottak neki és úgy tartották, hogy éjjelente parázslóan izzik az ásvány zöldje.

Arany ékszer kínálatunk csodálatos, új darabokkal bővült, melyeket ezúton szeretnénk bemutatni két blogbejegyzésben. Kivétel nélkül mindegyik tökéletes választás lehet ajándékba, de ha csak saját magad szeretnéd meglepni egy egyedülálló darabbal, akkor is szívből ajánljuk újdonságainkat. Ha érdekelnek a korábban közzétett ékszer újdonságok, ne felejtsd el megnézni az előző blogbejegyzést sem!

Arany ékszer kínálatunk csodálatos, új darabokkal bővült, melyeket ezúton szeretnénk bemutatni két blogbejegyzésben. Kivétel nélkül mindegyik tökéletes választás lehet ajándékba, de ha csak saját magad szeretnéd meglepni egy egyedülálló darabbal, akkor is szívből ajánljuk újdonságainkat. 

A hüllők a bölcsesség és a tudomány jelképei, közel állnak a természethez és a valósághoz. Jelenlétük a békét és az örök igazságot szimbolizálja. A kígyó a mitológiában is nagyon elterjedt jelkép, már az ókori Egyiptomban is megjelent, a szimbólumot és csak azok hordhatták, akik már elérték az éber tudatállapotot. A keleti kultúrában a kígyó az emberben élő szexuális és teremtő életerő szimbóluma.

Az arany, már évezredek óta jelen van életünkben és már azóta ékesíti a nők fülét, dekoltázsát, csuklóját is. Ez a nemesfém az előkelőséget és az eleganciát árasztja női tulajdonosáról. Bár az ékszerdivat időről időre változik és átalakul, az arany soha nem válik elavulttá. 

A rubin neve a latin Rubeus szóból származik, jelentése pirosat jelent. A díszpompás vörös ásványok a legkedveltebb darabok, azonban színe a világos rózsaszíntől a sötét bordóig bármilyen lehet. Már a múltban is rendkívül értékes drágakőnek számított, az ókorban és a középkorban is.

Bár sokan nem tudják, de az óra nem csak arra szolgál, hogy mutassa az időt, ha megfelelőképpen viseljük, akár ékszere is lehet megjelenésünknek.

Az ékszerek nem csak divatosak, de az önkifejezés eszközei is. Kinyilatkoztathatjuk segítségükkel a zenei érdeklődésünk, a stílusunk és akár még a látásmódunk is. Mindannyain különbözőek vagyunk és ez teljesen rendben van, más stílusú ékszereket találunk szépnek. A fültágítók egy időben nagyon népszerű és egyben nagyon megosztó kiegészítők voltak és még most sem tűntek el nyomtalanul a köztudatból. 

Ahhoz, hogy az ékszereinket a lehető leghosszabb ideig tudjuk használni, elengedhetetlen, hogy megfelelően tároljuk kedvenc darabjainkat. Szerencsére ez nem igényel sok időt, azonban nagyon fontos, hogy betartsunk néhány alapszabályt!

A gyűrűk viselésének története hosszú múltra vezethető vissza. Sokan vannak, akik kifejezetten az ezüst gyűrű kínálta előnyöket szeretnék kihasználni, mások az aranyra szavaznak. A történelem során a gyűrűk sok különböző információt árultak el az emberről, különösen a társadalmi hovatartozás és az anyagiak tekintetében. Mára már, mint oly sok minden a gyűrű viselés is átalakult és az önkifejezés egyik módjává vált.

Talán elsőre nem is gondolnánk, hogy mennyi féle stílusban és formában érhetőek el manapság a bokaláncok. Mindenki megtalálhatja a hozzá passzoló darabot, hiszen színek és anyagok különböző variációit lehet megvásárolni, azonban figyelnünk kell arra, hogy az öltözködésünknek megfelelő darabot szerezzük be.

 

Rengeteg, különböző ízléssel rendelkező ember van a világon. Mindannyian különbözőek vagyunk és ez így van rendjén. Az ékszerekkel kapcsolatos preferenciáink sem teljesen ugyan olyanok, hiszen más anyagokat és textúrákat, más desingokat kedvelünk. Ha órát vásárolunk, mindenképpen azt kell figyelembe vennünk, hogy mi az ami nekünk tetszik, hiszen csak azokat a darabokat tudjuk majd jó szívvel viselni, amely küllemre is közel állnak hozzánk. Választhatunk ezüst vagy arany tokozással rendelkező órát, illetve a szíj anyagával kapcsolatban is lehetnek elképzeléseink. Mutatunk pár példát, saját kínálatunkból.

Az arany ékszereket nem csak azoknak érdemes hordani, akik az elegáns és esztétikus külsőre törekszenek, hanem azoknak is, akik élvezni szeretnék az arany ékszerek jótékony hatásait. Ha rendszeresen viseljük kedvenc darabjainkat, meglepő dolgokra lehetünk figyelmesek a testünkkel kapcsolatnban. 

Vannak gyönyörű és páratlan ezüst ékszerek, amelyek kivétel nélkül azt az érzést keltik viselőjükben, hogy igazán különlegesek. Azonban az ékszerek gyakran sokkal többek egy csillogó kiegészítőnél, rengeteg érdekesség és különlegesség köthető hozzájuk, úgy is mondhatjuk, hogy történetük van. 

Bár a gyöngy a valóságban tulajdonképpen nem is igazi kő, hanem egy természetes anyag, óriási népszerűségnek örvend, különösen nyáron. Évezredek óta az egyik lekedveltebb alapanyag az ékszerkészítés területén.

A karikagyűrű a férfi és a nők közötti szövetség ősi jelképe. Egy esküvő megtervezése rendkívül nehéz és gyakran stresszes folyamat, hiszen mindenki arra vágyik, hogy a házasságkötésének a napja tökéletes és felhőtlen legyen. Az előkészületek rendkívül nagy odafigyelést igényelnek és bár elsőre talán nem tűnik nehéznek a folyamat, de a megfelelő karikagyűrű kiválasztása is bonyodalmakat okozhat.

Az arany ékszerek a mai napig nem veszítettek semmit népszerűségükből. Ékszert ajándékozni mindig tökéletes választás lehet, hiszen nincs olyan, aki ne örülne egy tökéletesen kiválasztott, gyönyörű kiegészítőnek. Aranyból készült ékszert ajándékozni pedig különsen nagy jelentőséggel bír.

Nem mindig egyszerű megtalálni a számunkra tökéletes ékszert. Megeshet, hogy bizonytalanok vagyunk és amiatt nem találjuk meg a hozzánk illő darabokat, de az is lehet, hogy túl határozott elképzeléseink vannak és nehezen hozunk kompromisszumot. Ez teljesen természetes, viszont ha jól választunk ékszert magunknak, nem is kell kompromisszumot kötni. Ezúttal szeretnénk néhány pénztárcabarát ezüst darabot a figyelmetekbe ajánlani. 

Néhány hete már volt szó arról, hogy hogyan tisztíthatjuk meg otthon megfelelő módon ezüst ékszereinket, ezúttal pedig az arany darabok alapos tisztítása kerül középpontba. Bármilyen szép ékszereket is választunk, ahhoz, hogy emelt fővel viselhessük őket az ápolásuknak is kiemelt figyelmet kell szentelnünk.

A karikagyűrű a világ egyik legismertebb szimbóluma, hiszen ennek az ékszernek a viselése kiemelt jelentéstartalommal rendelkezik. Ha valaki karikagyűrűt visel, azt üzeni a külvilágnak, hogy ő már tartozik valakihez, illetve, hogy összekötötte egy másik emberrel az életét.

Az ezüst ékszerek rendkívül népszerűek az ékszerkedvelők körében, hiszen egy esztétikus és divatos anyagról van szó, visszafogott eleganciát kölcsönönek viselőjüknek. Ha egy olyan időtálló darabot szeretnénk ajándékozni, amely minőségi, de a pénztárcánkat sem viseli meg túlságosan, mindenképpen ezüst ékszert érdemes választanunk.

A charmokat szépségük, egyediségük és személyre szabhatóságok miatt szeretjük nagyon, hiszen az összes stílus kedvelő megtalálhatják a nekik való darabokat gyakorlatilag bármilyen időszakra vagy eseményre. Ha szeretnénk megkezdni a következő évszakra történő hangolódást, már most májusban érdemes lehet az alábbi darabok közül kiegészítőt választanunk. 

A smaragd gyönyörű, zöld színét mindenki ismeri, hiszen egy rendkívül népszerű ásványról van szó. Ez a drágakő Amerika felfedezése előtt elképesztő ritkaságnak számított, azonban mostanra már mindenki ismeri a szóban forgó ékkövet.

Májusban már érdemes elgondolkozni azon, hogy milyen kiegészítők lesznek számunkra elengedhetetlenek a nyár folyamán. Ebben az időszakban sokan igyekeznek kerülni a nehéz, hangsúlyos ékszereket, különösen kinti programok esetében, hiszen a nagy melegben inkább valami lazább, könnyebb viseletet preferálnak. Az alábbi fülbevalók tökéletes opciók lehetnek erre a célra, de ezeket viselve szerencsére még a nőies eleganciáról sem kell lemondanunk.

Az anyák napját világszerte rengeteg országban ünneplik meg, ami nem is csoda, ha figyelembe vesszük, hogy mennyire fontos szerepet töltenek be az édesanyák az életünkben. Különböző országokban más-más napokon ünneplik meg ezt a napot, Magyarországon május első vasárnapján szokás felköszönteni az anyákat.

A karika fülbevaló egy olyan klasszikus kiegészítő, amely vélhetőleg soha nem megy ki a divatból, a mai napig óriási népszerűségnek örvend, hiszen egy egyszerű, de nagyszerű időtálló darabról van szó. 

Április végéhez közeledve mostanra egyértelműen benne vagyunk a tavaszban, valószínűleg sokan már túl vannak a szezonális nagytakarításon és a szortírozáson is. Bár az időjárás igencsak szeszélyes, a legtöbben elraktuk a vastag téli kabátjainkat és a bundás csízmákat, az lenne a feladatunk, hogy élvezzük az emelkedő hőmérsékletet és a tavasz szépségeit. Ennek ellenére, mi emberek, hajlamosak vagyunk arra, hogy mindig inkább a jövőbe vagy a múltba tekintünk, ahelyett, hogy a jelent élveznénk, így, hogy segítsük a jelenre hangolódást, összeválogattunk néhány ékszert a tavasz kedvelőinek.

A Föld napja alkalmából április 22.-én rendeznek eseményeket világszerte, melyeknek fő célja, hogy felhívjuk a figyelmet a Föld természeti környezetének megoldására. A mozgalom egyik fő mottója a következő: "Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?"

Karkötőid charmjaink segítségével egyedivé és különlegessé teheted, kifejezheted általuk az egyéniséged, ráadásul a charmokat cserélgetve pillanatok alatt akár egy teljesen újnak tűnő ékszert csatolhatsz fel a csuklódra. Korábban már kifejtettük, hogy miért lehet egy charm-os karkötő tökéletes ajándék gyakorlatilag bárkinek, aki előszeretettel visel hasonló darabokat, most egy kicsit azzal fogunk foglalkozni, hogy hogyan teheted még esztétikusabbá és különlegesebbé karkötődet, ha már kiválogattad a hozzád tökéletesen illeszkedő charmokat.

A húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, ugyanakkor a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének az ünnepe is. Legtöbben a családjuk körében töltik ezeket a napokat, a 21. században a sokan vannak, akik a finom falatok és az együtt töltött minőségi idő miatt szeretik legjobban ezeket a napokat, amelyekhez jó pár érdekesség is köthető.

A tavasz egyik első jele, hogy felébred a természet. Kibújnak az új hatások, minden zöldbe borul és ez az az időszak az évben, amikor a legtöbb kisállat születik. Újdonságaink között áprilisban leginkább állatos medálok kaptak helyt, bízunk abban, hogy állatkedvelő olvasóink megtalálják majd kedvencüket a következő darabok között. 

A magyar költészet napját Magyarországon április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Ezen a napon rengeteg kulturális programon van lehetőségünk részt venni, ezen rendezvényeken klasszikus és kortárs költők versei egyaránt megjelenhetnek. A versek az irodalom ékszerei, rengeteg érzést fejezhetnek ki, történetek széles tárházát mesélhetik el, egy igazán szívhez szóló vers életreszóló emlék lehet. A költészet napjának alkalmából szeretnénk kedveskedni Garay János költeményével.

 

 

 

 

 

Tavasz, Tintatoll, Költészet, Költői, Ír, Csendélet

A gyémánt a legkeményebb természetben előforduló ásvány, egyesek szerint minden szempontból tökéletes, rendkívül magas fokú a fénytörése és színszórása, fénye és átlátszósága is egyedülálló. Különlegessének tartják, hogy ez az egyetlen ásvány, amely csupán egyetlen elemből áll.

 

 

Gyémánt, Drágakő, Ékszerek, Drága, Luxus, Kristály

Az előző  bejegyzésünkben átvettük, hogy mit is lehet tenni annak érdekében, hogy megvédjük ékszereink épségét és tisztaságát, azonban a leggondosabb kezek között is előfordulhat, hogy időnként tisztítást igényelnek kedvenc darabjaink és ez teljesen természetes.

Március végére végre úgy néz ki, hogy búcsút inthetünk a hideg időnek. Lassan ismét a szekrény aljára kerülnek a sálak, előkerülhetnek a lengébb öltözetek is, végre a hétköznapokon is egyre inkább tudnak érvényesülni a nyakbavaló ékszerek is. Ennek apropóján szeretnénk ajánlani néhány egyedi és különleges darabot, amelyek a napokban kerültek fel a webshopunkba.

Idővel mindenkiben, aki szívesen hord különböző ékszerkülönlegességeket felmerülhet a kérdés, hogy hogyan is lehetséges teljes pompájukban megőrizni kedvenc darabjainkat, hogy azokon se a rendszeres hordás, se az idő vasfoga ne látszódjék. Habár csodatevő szerek erre a helyzetre sincsenek, egy kis odafigyeléssel jelentősen megnyújthatjuk kedvelt darabjaink élettartamát azzal, hogy már kezdetektől teszünk az elszíneződés ellen.

A víz világnapja minden évben március 22.-ére tehető. Célja, hogy felhívja a figyelmet annak fontosságára, hogy a tiszta víz elengedhetetlen mindannyiunk számára, illetve az édesvízkészletek veszélyeztetettségére is. Rengeteg aktuális és nagyon súlyos kérdés tehető fel az esemény kapcsán, amelyekről mindenképp érdemes elgondolkodnunk, ennek kapcsán pedig ezen a héten szeretnénk néhány ékszert is kedves Olvasóink figyelmébe ajánlani.

Idén sem érkezett gyorsan a tavasz, azonban így március közepére már úgy néz ki, reménykedhetünk a jobb időben. Sokan vannak, akik szeretnek tavasszal gardróbfrissítést tartani, ez a törekvés akár az ékszereinkre is kiterjeszthető. Hoztunk néhány újdonságot a hónapra, amelyek között talán mindenki megtalálhatja a kedvére való darabot.

  1. Ezüst charm, iránytű

Részletek: Ezüstből készült, cirkóniumkristállyal díszített, iránytűt ábrázoló charm karkötőre, nyakláncra. Súlya 1.5 g.

Ezüst charm, iránytű

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-charm-iranytu

Március 15.-e az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének napja, amely nem csak munkaszüneti nap Magyarországon, de 1990 óta a magyar sajtó napját is ezen a napon ünnepeljük. Bár március 15.-e történetét mindenki ismeri, még ehhez az eseményhez is köthetőek olyan érdekességek, amelyekről talán még sokan nem hallottak.

Az álomfogó eredetileg az észak-amerikai kultúrából terjedt el, fűzfából és szőtt hálóból készítették el, személyes, illetve szentelt kiegészítőkkel díszítették. Ennek a tárgynak a hagyománya az ojibwa törzsből származik. Úgy tartják, hogy az álomfogót az ágy fölé kell akasztani és különleges erejének köszönhetően megvédi a gyermekeket a rossz álmoktól. Az indiánok abban hisznek, hogy a jó álmok átjutnak a nyílásokon, a rossz álmok viszont csapdába esnek a hálóban. Egyes legendák szerint a tárgy varázsereje a hitben rejlik és addig működik, míg az emberek hisznek a talizmán varázserejében.

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-charm-alomfogo-rosegold

 

7 szabály a hangsúlyos ékszerek viselésére

(7 Rules for Wearing Statement Jewelry)

 Képtalálat a következőre: „wearing jewelry”

Az ékszer tökéletes módja annak, hogy életet adjunk egy öltözéknek és fokozzuk a legjobb jellemzőit. Mi más lehetne a legjobb módja ennek, mint kiegészíteni kinézetünket egy merész, feltűnő és figyelemfelkeltő hangsúlyos ékszer darabbal?

A hangsúlyos darabokat arra tervezték, hogy szórakoztassanak, de helytelen hangsúlyozást is létrehozhatunk, ha nem helyesen hordjuk őket.

A hangsúlyos ékszerek szépsége abban rejlik, hogy csak egy darab használata is elegendő a teljes ruházatunk feltűnőségére. A legfontosabb, hogy egyszerű legyen, akár egy nagy szemet gyönyörködtető darab köré építjük ruházatunkat, akár jól kiegyensúlyozott hangsúlyos ékszerekkel hozzuk létre kinézetünk feltűnő egyensúlyát.

A koktél gyűrűktől a mandzsetta karkötőkig és nyakláncokig, a hangsúlyos ékszerek mindenféle formában, tervezetben, színben és méretben léteznek. Csodát tehetnek egy egyszerű ruha elkápráztatásában, vagy segíthetnek figyelmet kelteni azon részeinkre, melyeket hangsúlyozni szeretnénk. Akárhogy is, győződjünk meg róla, hogy követjük a szabályokat abban, hogy az emberek csodálattal tekintsenek ránk döbbenet helyett.

Az ezüst ékszerek viselésének egészségügyi előnyei

Már az ókortól fogva az emberek úgy vélték, hogy a drágakövek és ásványi anyagok gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek. A hangulat gyűrűk szórakoztatási aspektusától kezdve egészen azon amulettekig, melyek elhárítanak bizonyos veszélyeket, nem túl nehéz olyan ékszert találni, mely misztikus hatalomra utal.

Ékszer etikett

 Woman showing off colorful bangle bracelets

Az emberek már évszázadok óta hordanak ékszereket, javítva ezzel általános megjelenésüket, illetve, hogy státuszukat szimbolizálják ezzel. Míg a trendek jönnek és mennek, van néhány alapvető elv, mely időtlen. Az egyik legfontosabb hogy törekedjünk az öltözékünknek megfelelő ékszereket válasszunk kiegészítőként.

Bokaláncok viselése

Manapság, a bokaláncok a 2016-os tavaszi/nyári kiállításokon megfigyelhető fő ékszerek egyikét alakítják. De vajon vajon valóban divatos kiegészítőknek tekinthetők a bokaláncok?

 

Képtalálat a következőre: „anklet on girl”

Mi az a ROSE GOLD?

 

Képtalálat a következőre: „rose gold jewelry”

 

 

 

Milyen jegygyűrűt viselnek a celebek?

 

A jeggyűrű a szerelem jelképe. Két ember közti szerelmet, egymásra találást szimbolizálja. A jegygyűrű továbbá a házasság előtti elköteleződés, a házasságra való elígérkezés jele.

 

Az alábbi cikkben bemutatjuk, hogy a celebek milyen jegygyűrűket hordanak.

 

Hangulatgyűrűk

 

A hangulatgyűrűkben levő kristály színe megváltozik a viselője hangulatának hatására. De hogy is van ez pontosan?

 

Képtalálat a következőre: „mood ring”

Az ékszer a nőké – de ez nem mindig volt így!

 

 

 

Mai kultúrákban főleg a nők viselnek ékszert, bár a férfiakon is lehet látni egy-egy darabot. Hagyományosan ugyanakkor az ékszer viselés szokását a nőknek tulajdonítjuk. Ennek fényében kicsit talán furcsa és meglepő lehet, hogy ez nem mindig volt így, sőt, voltak olyan korszakok a történelem során, amikor kifejezetten a férfiak kiváltsága volt az ékszer viselése. Persze ezekben az időkben nem csupán az volt az ékszerek célja, hogy viselőjük divatosabbá, feltűnőbbe tegye a megjelenését, az ékszer ekkor sokkal inkább státuszszimbólumot képviselt.

Ékszert ajándékba? Csak ha ismered, akinek vennéd!

Szép és mindenkinek jól áll az ezüst

 

 

Hagyományosan az arany ékszerek képviselnek komolyabb értéket, ennek ellenére vannak, akik nincsenek vele kibékülve. A klasszikus sárga arany nem mindenkinek tetszik, és ha őszinték akarunk lenni, nem is áll jól mindenkinek. Hiába értékes és elegáns, ha éppen nem tetszik, nem fogjuk viselni, és ha nem áll jól, el fogja rontani a megjelenésünket.

Válassz ékszert a ruhádhoz!

 

A viselt ékszerek kiválasztása során számos szempontot vehetünk figyelembe. Nézhetjük, hogy mennyire érezzük magunkénak a stílust, mennyire megy a hajunkhoz, szemünkhöz, bőrünkhöz az adott ékszer. Ez fontos is, mert az lesz az igazán jó választás, ami minden szempontból passzol hozzánk, és ebben fogjuk a legjobban is érezni magunkat, ami egyértelműen látható a kisugárzásunkon. De van egy fontos szempont, amiről nem szabad megfeledkezni: az ékszer az öltözékünkhöz is kell, hogy passzoljon.

MI AZ A PANDORA ÉKSZER?

 

A PANDORA kiváló minőségű anyagokból készült, kézzel készített és modern ékszereket tervez, gyárt és forgalmaz megfizethető áron. A PANDORA ékszereket több mint 100 országban értékesítik hat kontinensen, mintegy 7,700 értékesítési ponton, köztük több mint 2400 üzletben.

Levél mintás ezüst gyűrű, 8Ezüst gyűrű kék kristállyal, 8-as méret

Swarovski kristályok vs. gyémántok

 

Az ékszerek iránt érdeklődők körében gyakran találkozni azzal a kérdéssel, hogy tulajdonképpen mi a különbség a Swarovski kristályok és a gyémántok között. Honnan ered az árkülönbség, és mit kaphatunk a pénzünkért egyik vagy másik esetében? Cikkünkben most erre kívánunk választ adni.

Sterling ezüst vagy tiszta ezüst: mi a különbség?

 

Ékszervásárlás során gyakran esik a választás az ezüstre. Nem csak korrekt ára miatt van ez így, hanem diszkrét megjelenése és a belőle készült rendkívül sokféle kiegészítő apropóján is. A kínálatban nézelődve nem csak az ezüst, hanem a sterling ezüst kifejezéssel is találkozhatunk. De mégis mi a különbség a kettő között? Melyiket érdemes vásárolni akkor, ha valóban megbízható minőséget szeretnénk kapni a pénzünkért? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

A bokalánc történelme és megfelelő viselése

 

A kiegészítők piacán egyre nagyobb népszerűségnek örvend a bokalánc, amely főként tavaszi-nyári szezon kedvence. Ennek oka nyilvánvaló, hiszen rendszerint ezek a hónapok azok, amikor a szandálok, papucsok szabadon hagyják a lábfejet, ezzel láttatva a viselt darabot. A kínálat minden korábbinál szélesebb, és a természetes, gyöngyökből készült alapanyagok mellett a bizsuk, és természetesen az arany, valamint az ezüst is jelen van a piacon.

Képtalálat a következőre: „sexy anklet”

Ismerd meg a legnépszerűbb fülbevaló típusokat!

 

Az ideális kiegészítőket keresed? Fontosnak tartod a minőséget, de az árak sem elhanyagolhatóak számodra? Ha sorra vennénk a napjainkban népszerű ékszer fajtákat, akkor a fülbevalók minden valószínűség szerint vezető helyet foglalnának el közöttük. Bármilyen alkalomra megtalálhatóak a megfelelő stílust képviselőek a kínálatban, és korosztálytól függetlenül szívesen viseli ezeket az ékszereket a gyengébbik nem.

Az ezüst ékszerek megfelelő tisztítása

 

Ha sorra vennénk a legnépszerűbb kiegészítő alapanyagokat, akkor az ezüst minden valószínűség szerint előkelő helyet foglalna el. Nem csak ára szól mellette, hanem a bőrbarát alapanyag és a ruházattal történő egyszerű variálhatóság is. Egyetlen hátulütője azonban akad az ezüstnek, ez pedig nem más, mint az, hogy idővel befeketedik.

Hogyan válasszunk és vásároljunk ezüst ékszert?

 

Az ékszerek viselése nem új keletű dolog, hiszen már évezredekkel ezelőtt is fontos szerep jutott nekik. Míg azonban egykoron a társadalmi hovatartozás vagy éppen az anyagiak fontos mércéjeként szolgáltak a kiegészítők, addig napjainkban már egyértelműen a vonzó megjelenést szolgálják. Egy eltalált nyaklánccal kihangsúlyozható a nyak kecsessége, a megfelelő karkötő pedig a csuklót varázsolja nőiessé. A gyűrűk szimbolikus jelentőséggel is bírhatnak, a fülbevalóval pedig az arcra irányíthatjuk a tekintetet.

 

De vajon mi alapján érdemes kiválasztani a mindennapokban viselt ékszereket? Milyen típusok bizonyulnak a leginkább ideálisnak adottságainkhoz? Cikkünkben az ezüst ékszerek kiválasztásához igyekszünk néhány hasznos tanáccsal szolgálni.

A karórák története és fejlődése napjainkig

 

Míg napjainkban az időmérés eszközeként gyakran az okostelefonok szolgálnak, addig korábban már az is nagy szó volt, hogy feltalálták a hordozható órát. Bár a korszerű készülékek manapság igen nagy szeletet kiszakítanak a piacból, de a hagyományos karórák is bírnak még létjogosultsággal.

 

A trendi, divatos darabokon túl sokféle klasszikus eleganciát képviselő óra is elérhető, s akár prémium kategória mellett is letehetjük a voksot. De vajon mikortól számítjuk a karórák történetét? Milyen fázisokon ment keresztül a karóra fejlődése? Cikkünkben ilyen kérdésekre is keressük a válaszokat.