Ékszerkirály BLOG

A december jellemzően az ünneplés időszaka, amikor karácsony közeledtével az emberek kisebb-
nagyobb ajándékokkal lepik meg családtagjaikat és barátaikat, esetleg kedves ismerőseiket,
kollégáikat. Felmerülhet a kérdés, hogy mióta van ez így? Mikor kezdték az emberek megajándékozni
szeretteiket decemberben? A kérdés bár egyszerűnek tűnhet, valójában meglehetősen összetett, és
nincs rövid, egyértelmű válasz rá.

 

 

 

Szinte biztos, hogy valahol, valamikor te is hallottad már a Swarovski nevet, és talán még a csillogó ékszerek képe is megjelenik lelki szemeid előtt. Azonban érdemes többet is megtudni róluk, mivel nem csak különleges szépségükről híresek, de történetük is igazán érdekes.

 

 

 

Az ékszereket, drágaköveket és egyéb kincseket a történelem folyamán mindig is ékszerdobozokban tartották, azonban ezeknek nem csak a formája és anyaga mutat elképesztő változatosságot, de még a pontos funkciójuk is. Manapság egy ékszerdoboz legfőbb feladata, hogy az éppen nem hordott ékszereink ne kallódjanak el, és egy helyen tudjuk őket.

 

 

Lépten-nyomon a rózsaarany színt látod? Ez nem véletlen! Az aktuális trendek egyik vezető
színe a rozéarany, amely nem csupán az ékszerek és kiegészítők, hanem a smink,
lakberendezés, mobiltelefonok és más területek színeibenis visszaköszön. Te is
beleszerettél? Nem csodáljuk…

Ha nyár, akkor fesztiválszezon, és ha fesztiválszezon, akkor igazi színkavalkád! A fesztiváloknak már-már saját dress-codejuk van, aminek alapvető ismérve, hogy minél izgalmasabb és színesebb, annál jobb. Egy fesztiválos outfit természetesen nem csupán ruhákat és cipőket jelent, hanem kiegészítőket is, többek között ékszereket. Persze több okból is körültekintően kell választanunk, például nem érdemes nagyon hosszú nyakláncokat viselni, ugyanis könnyedén beleakadhatnak valamibe; ajánlott inkább rövidebb darabokat a nyakunkba akasztani.

Bár a charm első ránézésre akár a medál szinonímája is lehetne, azonban mégis kicsit mást jelent. A charm angol eredetű kifejezés, ami amulettet, bővebb értelemben varázserejű vagy szerencsét hozó tárgyat jelent.

 

2019.08.27 14:42

Miért az ezüst ékszer?

Ha meghalljuk az ékszer kifejezést, a legtöbbünknek először aranyból vagy ezüstből készült ékszerek jelennek meg lelki szemei előtt, ami korántsem a véletlennek köszönhető. Ez a két fém volt, ami már az ősi időkben megragadta az emberek figyelmét egyedülálló fényével, csillogásával és könnyen formázhatóságával. Az ókor korai korszakában, amikor még csak elemi formában ismerték, az ezüst ára megegyezett az arannyal, majd amikor felfedezték, hogy az előbbi vegyületekből is előállítható, az aranyhoz viszonyított értéke folyamatosan csökkent. Háromezer évvel ezelőtt még két kilogramm ezüst értéke felelt meg egy kg arany értékének, viszont a középkorban ez az arány már 13 volt.
Manapság 65 körül mozog a két fém árának aránya, azonban a 20. század első felében volt magasabb is a különbség.

2019.08.06 12:12

Ha fülbevalót keresel…

A fülbevaló manapság a leginkább elterjedt ékszerek közé tartozik, a hölgyek döntő többségének fülében megtalálható ez a divatos kiegészítő. Azonban régen ez egészen máshogy volt, és nem csupán egy trendi dísz volt.

 

 

 

Az eljegyzési- és karikagyűrű története

A gyűrűk mindig is különlegesnek számítottak, ugyanis bármelyik ékszereknél jobban kifejezhetik két ember összetartozását.

5 hasznos tipp az ezüst fülbevalók kiválasztására és beszerzésére egy webáruházból

 

Az ezüst ékszerek régóta töretlen népszerűségnek örvendenek. A kiválóan társítható és kihasználható kiegészítők megfizethető áron beszerezhetőek, így bárki számára megfelelőek lehetnek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan nem kedvelik az arany feltűnő színvilágát, és éppen ezért teszik le a voksot az ezüst mellett fülbevaló beszerzése során is. Akár online is megrendelhetőek a kiszemelt darabok, ezzel kihasználva a webáruházak nyújtotta kényelmet. Lássuk, mire érdemes figyelni az ékszer fülbevaló választás alkalmával!

Gyűrű kisokos – melyik ujjon milyen gyűrűt viseljünk?

A gyűrűk viselésének története évezredes múltra tekint vissza. Sokan vannak, akik kifejezetten az ezüst gyűrű kínálta előnyöket szeretnék kihasználni, mások az aranyra szavaznak. A történelem során a gyűrűk gyakran a társadalmi hovatartozás és az anyagiak szimbólumaként szolgált, napjainkban inkább az önkifejezés egyik módja. De vajon miről árulkodik az, hogy melyik ujjon viseljük a választott darabot? Míg a szerelem és az összetartozás jelképének számító jegygyűrű nyilvánvaló jelentéstartalommal bír, addig a többi ujjon levők szimbolikája már kevésbé ismert. Ezeknek igyekszünk most utánajárni.

 

Már az ókorban is úgy vélték az emberek, hogy az ujjak felelősek a személy bizonyos jellemvonásaiért, ezért korántsem mindegy, hogy melyiken viselünk gyűrűt.

A karórák története és fejlődése napjainkig

 

Míg napjainkban az időmérés eszközeként gyakran az okostelefonok szolgálnak, addig korábban már az is nagy szó volt, hogy feltalálták a hordozható órát. Bár a korszerű készülékek manapság igen nagy szeletet kiszakítanak a piacból, de a hagyományos karórák is bírnak még létjogosultsággal.

 

A trendi, divatos darabokon túl sokféle klasszikus eleganciát képviselő óra is elérhető, s akár prémium kategória mellett is letehetjük a voksot. De vajon mikortól számítjuk a karórák történetét? Milyen fázisokon ment keresztül a karóra fejlődése? Cikkünkben ilyen kérdésekre is keressük a válaszokat.

Hogyan válasszunk és vásároljunk ezüst ékszert?

 

Az ékszerek viselése nem új keletű dolog, hiszen már évezredekkel ezelőtt is fontos szerep jutott nekik. Míg azonban egykoron a társadalmi hovatartozás vagy éppen az anyagiak fontos mércéjeként szolgáltak a kiegészítők, addig napjainkban már egyértelműen a vonzó megjelenést szolgálják. Egy eltalált nyaklánccal kihangsúlyozható a nyak kecsessége, a megfelelő karkötő pedig a csuklót varázsolja nőiessé. A gyűrűk szimbolikus jelentőséggel is bírhatnak, a fülbevalóval pedig az arcra irányíthatjuk a tekintetet.

 

De vajon mi alapján érdemes kiválasztani a mindennapokban viselt ékszereket? Milyen típusok bizonyulnak a leginkább ideálisnak adottságainkhoz? Cikkünkben az ezüst ékszerek kiválasztásához igyekszünk néhány hasznos tanáccsal szolgálni.

Az ezüst ékszerek megfelelő tisztítása

 

Ha sorra vennénk a legnépszerűbb kiegészítő alapanyagokat, akkor az ezüst minden valószínűség szerint előkelő helyet foglalna el. Nem csak ára szól mellette, hanem a bőrbarát alapanyag és a ruházattal történő egyszerű variálhatóság is. Egyetlen hátulütője azonban akad az ezüstnek, ez pedig nem más, mint az, hogy idővel befeketedik.

Ismerd meg a legnépszerűbb fülbevaló típusokat!

 

Az ideális kiegészítőket keresed? Fontosnak tartod a minőséget, de az árak sem elhanyagolhatóak számodra? Ha sorra vennénk a napjainkban népszerű ékszer fajtákat, akkor a fülbevalók minden valószínűség szerint vezető helyet foglalnának el közöttük. Bármilyen alkalomra megtalálhatóak a megfelelő stílust képviselőek a kínálatban, és korosztálytól függetlenül szívesen viseli ezeket az ékszereket a gyengébbik nem.

A bokalánc történelme és megfelelő viselése

 

A kiegészítők piacán egyre nagyobb népszerűségnek örvend a bokalánc, amely főként tavaszi-nyári szezon kedvence. Ennek oka nyilvánvaló, hiszen rendszerint ezek a hónapok azok, amikor a szandálok, papucsok szabadon hagyják a lábfejet, ezzel láttatva a viselt darabot. A kínálat minden korábbinál szélesebb, és a természetes, gyöngyökből készült alapanyagok mellett a bizsuk, és természetesen az arany, valamint az ezüst is jelen van a piacon.

Képtalálat a következőre: „sexy anklet”

Sterling ezüst vagy tiszta ezüst: mi a különbség?

 

Ékszervásárlás során gyakran esik a választás az ezüstre. Nem csak korrekt ára miatt van ez így, hanem diszkrét megjelenése és a belőle készült rendkívül sokféle kiegészítő apropóján is. A kínálatban nézelődve nem csak az ezüst, hanem a sterling ezüst kifejezéssel is találkozhatunk. De mégis mi a különbség a kettő között? Melyiket érdemes vásárolni akkor, ha valóban megbízható minőséget szeretnénk kapni a pénzünkért? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

Swarovski kristályok vs. gyémántok

 

Az ékszerek iránt érdeklődők körében gyakran találkozni azzal a kérdéssel, hogy tulajdonképpen mi a különbség a Swarovski kristályok és a gyémántok között. Honnan ered az árkülönbség, és mit kaphatunk a pénzünkért egyik vagy másik esetében? Cikkünkben most erre kívánunk választ adni.

2018.07.13 21:07

MI AZ A PANDORA ÉKSZER?

 

A PANDORA kiváló minőségű anyagokból készült, kézzel készített és modern ékszereket tervez, gyárt és forgalmaz megfizethető áron. A PANDORA ékszereket több mint 100 országban értékesítik hat kontinensen, mintegy 7,700 értékesítési ponton, köztük több mint 2400 üzletben.

Levél mintás ezüst gyűrű, 8Ezüst gyűrű kék kristállyal, 8-as méret

Válassz ékszert a ruhádhoz!

 

A viselt ékszerek kiválasztása során számos szempontot vehetünk figyelembe. Nézhetjük, hogy mennyire érezzük magunkénak a stílust, mennyire megy a hajunkhoz, szemünkhöz, bőrünkhöz az adott ékszer. Ez fontos is, mert az lesz az igazán jó választás, ami minden szempontból passzol hozzánk, és ebben fogjuk a legjobban is érezni magunkat, ami egyértelműen látható a kisugárzásunkon. De van egy fontos szempont, amiről nem szabad megfeledkezni: az ékszer az öltözékünkhöz is kell, hogy passzoljon.

Szép és mindenkinek jól áll az ezüst

 

 

Hagyományosan az arany ékszerek képviselnek komolyabb értéket, ennek ellenére vannak, akik nincsenek vele kibékülve. A klasszikus sárga arany nem mindenkinek tetszik, és ha őszinték akarunk lenni, nem is áll jól mindenkinek. Hiába értékes és elegáns, ha éppen nem tetszik, nem fogjuk viselni, és ha nem áll jól, el fogja rontani a megjelenésünket.

2018.06.06 12:52

Ékszert ajándékba? Csak ha ismered, akinek vennéd!

Az ékszer a nőké – de ez nem mindig volt így!

 

 

 

Mai kultúrákban főleg a nők viselnek ékszert, bár a férfiakon is lehet látni egy-egy darabot. Hagyományosan ugyanakkor az ékszer viselés szokását a nőknek tulajdonítjuk. Ennek fényében kicsit talán furcsa és meglepő lehet, hogy ez nem mindig volt így, sőt, voltak olyan korszakok a történelem során, amikor kifejezetten a férfiak kiváltsága volt az ékszer viselése. Persze ezekben az időkben nem csupán az volt az ékszerek célja, hogy viselőjük divatosabbá, feltűnőbbe tegye a megjelenését, az ékszer ekkor sokkal inkább státuszszimbólumot képviselt.

2018.03.05 19:59

Hangulatgyűrűk

 

A hangulatgyűrűkben levő kristály színe megváltozik a viselője hangulatának hatására. De hogy is van ez pontosan?

 

Képtalálat a következőre: „mood ring”

Milyen jegygyűrűt viselnek a celebek?

 

A jeggyűrű a szerelem jelképe. Két ember közti szerelmet, egymásra találást szimbolizálja. A jegygyűrű továbbá a házasság előtti elköteleződés, a házasságra való elígérkezés jele.

 

Az alábbi cikkben bemutatjuk, hogy a celebek milyen jegygyűrűket hordanak.

 

2018.01.19 19:42

Mi az a ROSE GOLD?

 

Képtalálat a következőre: „rose gold jewelry”

 

 

 

2018.01.06 18:28

Bokaláncok viselése

Manapság, a bokaláncok a 2016-os tavaszi/nyári kiállításokon megfigyelhető fő ékszerek egyikét alakítják. De vajon vajon valóban divatos kiegészítőknek tekinthetők a bokaláncok?

 

Képtalálat a következőre: „anklet on girl”

2017.12.08 13:56

Ékszer etikett

 Woman showing off colorful bangle bracelets

Az emberek már évszázadok óta hordanak ékszereket, javítva ezzel általános megjelenésüket, illetve, hogy státuszukat szimbolizálják ezzel. Míg a trendek jönnek és mennek, van néhány alapvető elv, mely időtlen. Az egyik legfontosabb hogy törekedjünk az öltözékünknek megfelelő ékszereket válasszunk kiegészítőként.

Az ezüst ékszerek viselésének egészségügyi előnyei

Már az ókortól fogva az emberek úgy vélték, hogy a drágakövek és ásványi anyagok gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek. A hangulat gyűrűk szórakoztatási aspektusától kezdve egészen azon amulettekig, melyek elhárítanak bizonyos veszélyeket, nem túl nehéz olyan ékszert találni, mely misztikus hatalomra utal.

7 szabály a hangsúlyos ékszerek viselésére

(7 Rules for Wearing Statement Jewelry)

 Képtalálat a következőre: „wearing jewelry”

Az ékszer tökéletes módja annak, hogy életet adjunk egy öltözéknek és fokozzuk a legjobb jellemzőit. Mi más lehetne a legjobb módja ennek, mint kiegészíteni kinézetünket egy merész, feltűnő és figyelemfelkeltő hangsúlyos ékszer darabbal?

A hangsúlyos darabokat arra tervezték, hogy szórakoztassanak, de helytelen hangsúlyozást is létrehozhatunk, ha nem helyesen hordjuk őket.

A hangsúlyos ékszerek szépsége abban rejlik, hogy csak egy darab használata is elegendő a teljes ruházatunk feltűnőségére. A legfontosabb, hogy egyszerű legyen, akár egy nagy szemet gyönyörködtető darab köré építjük ruházatunkat, akár jól kiegyensúlyozott hangsúlyos ékszerekkel hozzuk létre kinézetünk feltűnő egyensúlyát.

A koktél gyűrűktől a mandzsetta karkötőkig és nyakláncokig, a hangsúlyos ékszerek mindenféle formában, tervezetben, színben és méretben léteznek. Csodát tehetnek egy egyszerű ruha elkápráztatásában, vagy segíthetnek figyelmet kelteni azon részeinkre, melyeket hangsúlyozni szeretnénk. Akárhogy is, győződjünk meg róla, hogy követjük a szabályokat abban, hogy az emberek csodálattal tekintsenek ránk döbbenet helyett.

Több karkötő egyszerre? Simán!