Ékszerkirály BLOG

Ékszer testrészekből

2021.05.18 17:50
Ékszer testrészekből

Az, hogy ékszerekkel foglalkozunk, együtt jár a kíváncsisággal és az ismeretterjesztéssel is – már, ami ezt a területet illeti. A minap találkoztunk egy olyan kutatással, amit feltétlen meg akartunk osztani a kedves Olvasókkal. A téma nem épp szokványos, ezért olyan érdekes és (morbid). Hiszen ma megtudtuk, hogy lehet ékszert készíteni anyatejből, köldökcsonkból, vagy épp elhunyt emberekből.

A digitalizált világunkban már nem divat képeket nyomtatni és lefűzni egy albumba, vagy videót előhívni, - egyáltalán ki az, aki videózik rendes videóval? – így már azon se lepődünk meg, ha az édesanyák nem teszik el gyermekeik tejfogait, vagy másképp örökítik meg az emlékeket, szeretteikhez fűződő „tárgyakat”. Arra gyanakszunk ez ihletett néhány embert arra, hogy ilyen ékszerkészítéshez folyamodjon.

Anyatejből nyaklánc

Nem tudom, hogy vagy vele, de nekem elképzelhetetlen, hogy egy kis fiolába összegyűjtsék anyatejet, majd azt tovább küldjem egy helyre, ahol egy még kisebb fiolába rakják, - mármint medállá varázsolják – és ezt visszaküldjék, majd fel is vegyem. Valahogy elveszíti az anya-gyerek közötti kapcsolat kötelékét és nem tartom helyénvalónak, hogy ezt az emléket és kapcsot így örökítsük meg.

A nyaklánc egyébként műgyantával készült és egy gyöngy formába konzerválják az anyatejet. A szavatossága megfelelő, legalábbis a gyártó biztosít minket arról, hogy nem lesz baja sem a szállításkor sem pedig a nagy hőségben, bár hozzá kell tenni, hogy nem megenni készülünk, hanem viselni ezt a különleges kiegészítőt. Ezt az ékszert egyébként kérhetjük fülbevaló formájában is.

Köldökcsonk karkötő

Akinek már volt szerencséje, ahhoz, hogy lásson újszülött babát, tudja, hogy a köldökcsonk egy csúnya, furcsa anyagú bőrdarab. A kutatásban nem szerepelt olyan anya véleménye, aki szívesen viselte volna ezt a körülbelül körömnagyságú megkövesedett darabot, de biztos van olyan, aki ezt is kedvére viseli.

Hamvasztott ékszer

A cím nem hazudik, ma már elképzelhető az is, hogy olyan ékszert kérjünk, mely az elhamvasztott szerettünk hamvából készült. Erre már évekkel ezelőtt rájöttek a kutatók, hogy lehet mesterségesen gyémántot előállítani. Érdekes és egyben nagyon bizarr is ez az egész.

 

Őszintén szólva, mi megmaradunk az általunk ismert és megszokott anyagoknál és technikáknál. A cikket érdekességből készítettük, reméljük tetszett és ezek után is minket, vagyis a hagyományos ékszereket választjátok majd! https://www.ekszerkiraly.hu/