Ékszerkirály BLOG

Semmivel össze nem téveszthető ragyogás

2020.03.08 21:32
Semmivel össze nem téveszthető ragyogás

Szinte biztos, hogy valahol, valamikor te is hallottad már a Swarovski nevet, és talán még a csillogó ékszerek képe is megjelenik lelki szemeid előtt. Azonban érdemes többet is megtudni róluk, mivel nem csak különleges szépségükről híresek, de történetük is igazán érdekes.

 

 

 

Az üvegkristályok precíz megmunkálása rendkívül nehéz, nem mindennapi feladat, és évszázadokig lehetetlennek tűnt. Ekkor jött Daniel Swarovski. Az 1862-ben,  Csehországban született fiatalember 21 éves korában elhatározta, hogy forradalmasítja a kristályüveg-megmunkálás területét. A korszak műszaki óriásai, Ernst Werner von Siemens és Thomas Alva Edison munkássága inspirálta Swarovskit kristályvágó gépének kifejlesztésében, amit kilenc évnyi munka után, 1892-ben szabadalmaztatott. Ez az üvegkristályok világában új korszak beköszöntét jelentette, mivel megmunkálásuk nem csupán pontosabbá, de sokkal gyorsabbá is vált.

Az új eljárásra épülő cégét 1895-ben alapította Daniel Swarovski & Co. néven, ami még ma is családi vállalkozásként működik.

A kristályüveg megmunkálása iránti szenvedély nem a véletlen műve: az apjának volt egy kis üvegvágó műhelye, akinek gyakran segítette a munkáját már gyerekként is.

Mára természetesen a technológia fejlődött, és a vágás lézerrel történik, azonban a minőség továbbra is lenyűgöző. Ehhez elengedhetetlen a legjobb alapanyagok felhasználása, azonban ez a hagyomány sem változott az évtizedek alatt.

A cég színe az éjkék és a „swarovski-piros”, emblémája pedig a hattyú, ami az elegancia és a tisztaság jelképe.

Amennyiben te is szeretnél a birtokodban tudni a gyönyörű kristályokkal díszített ékszerekből, az Ékszerkirály webáruháza a legjobb hely, ahová mindenképpen be kell nézned. Lenyűgöző ékszerek széles választékát találod, többek között Swarovski kristályos gyűrűk, fülbevalók, nyakláncok és karkötők.

Nem minden Swarovski köves ékszert gyárt maga a cég; a mások által tervezett és alkotott ékszereken a „Madewith Swarovski Elements” címke igazolja, hogy a benne található üvegkristályok eredeti Swarovski termékek. 

Még ma is a színtelen, áttetsző üvegkristályok számítanak a legnépszerűbbnek, azonban már számos színben pompázhatnak a kövek. A kéken, pirosban, zöldben vagy rózsaszínben pompázó ékszerek között garantáltan megtalálod, ami az ízlésedhez vagy a stílusodhoz a legközelebb áll, vagy a legjobban megy kedvenc ruháidhoz. Egy Swarovski kristállyal díszített ékszer persze ajándéknak is tökéletes; ki ne örülne egy káprázatosan ragyogó kristályokkal díszített kiegészítőnek?