Ékszerkirály BLOG

A Fekete Onix rejtett hatalma

2023.08.08 17:00
A Fekete Onix  rejtett hatalma

Az ékszerek nem csupán díszítő tárgyak, hanem mély jelentéseket és energia hatásokat is hordozhatnak. A Fekete Onix ásvány, mely a kvarc családjába tartozik, évszázadok óta vonzza az emberek figyelmét a misztikus fekete szín és csillogó felület miatt. Az ásvány önmagában is rejtélyeket és titkokat hordoz, miközben viselése számos jótékony hatást is magában hordozhat.

Fekete Onix jelentése

A Fekete Onix ásvány fekete színe a misztikum és titokzatosság világát idézi. Az ókori kultúrákban azt hitték, hogy ez az ásvány védelmet nyújt a negatív energiákkal szemben és erősíti a viselő önbizalmát. A csillogó felület a mélységekre és rejtett értékekre utal, amelyek sokszor a felszín alatt találhatók. A Fekete Onix viselése emlékeztethet minket arra, hogy a valódi értékek gyakran mélyen bennünk rejlenek.

 Eredete és története

A Fekete Onix ásvány a kvarc családjába tartozik, és gyakran található meg vulkanikus kőzetekben. Nevét a görög "ónyx" szóból kapta, ami "köröm" vagy "küllő" jelentésű, valószínűleg az ásvány fekete színére utalva. Az ókori görögök és rómaiak körében a Fekete Onix értékteremtő és védő erőkkel ruházták fel.

A történelem során az ásványt díszítő tárgyak készítésére használták, beleértve a nyakláncokat, fülbevalókat és gyűrűket. A középkorban úgy hitték, hogy védelmet nyújt a negatív energiákkal és gonosz szellemekkel szemben, így gyakran találkozhattunk vele védő amulettek és ékszerek formájában.

Jótékony hatásai

  • Önbizalom és erő: A Fekete Onix úgy tartják, hogy erősíti az önbizalmat és a belső erőt. Segíthet abban, hogy a viselője magabiztosabbnak érezze magát és határozottabban lépjen fel az élet kihívásaival szemben.
  • Stressz csökkentése: Az ásvány pozitív energiái segíthetnek csökkenteni a stresszt és nyugtalan érzéseket. Viselése megkönnyítheti a relaxációt és a belső béke elérését.
  • Negatív energia tisztítása: A Fekete Onix híres arról, hogy segít eltávolítani a negatív energiákat és tisztítani a környezetet. Ezáltal elősegítheti a pozitív energiák áramlását.
  • Védelem és Biztonság: Az ásványt hagyományosan védőkristálynak is nevezik. Úgy vélik, hogy segíthet a negatív hatások és energiák elleni védelemben, és erősítheti a viselő lelki békéjét.
  • Az ónix erős hatással van az agy tevékenységére, javítja a koncentrációt, de használhatjuk Alzheimer-kór és epilepszia ellen is. Hat a fülre és azok betegségeire, mint pl. fülgyulladás, - fájás, -zúgás, hallásromlás. Szintén hatásos látásgyengeség ellen is. Erősíti az immunrendszert.

Az Ékszerkirály.hu bővelkedik az ásványi kínálatban, így hát a fekete onix mellett még számos más jótákony hatással rendelkező ásványt találhatsz meg ékszer formájában.

Név: Meditációs karkötő, fekete onix

Díszítés: Életfa medál és fekete onix gyöngyökkel

Anyaga a medálnak: Cink ötvözet antik ezüst bevonattal