Ékszerkirály BLOG

A legnépszerűbb gyémántok

2020.12.04 15:45
A legnépszerűbb gyémántok

A gyémántoknak egytől-egyig különleges vonzereje van, hiszen a fényességével nincs olyan személy, akit ne babonázna meg. Ugye jól mondom, hogy ezt a ragyogást, bizony egyik kőnél sem láthatjuk viszont? Ami még különlegessé teheti a fényes felület varázsát, az pedig nem más, mint a formája, amivel megkülönböztethetjük őket egymástól.

Az öt legnépszerűbb forma, - melyet megtalálunk az ékszerboltokban, a hölgyeken és a listák élén – a kerek, cushion, ovális, négyzet és végül, de nem utolsó sorban a smaragd.

 

  1. A kerek gyémánt

Az első, vagyis a népszerűségi lista élén, természetesen a kerek csiszolású gyémánt áll. Mivel a kerek gyémánt minden oldalról tökéletesen szimmetrikus, semmi sem árnyékolja a ragyogó fényét. Így nem is csoda, ha a gyémánt szót meghallva, ez a forma jut először eszünkbe.

  1. Cushion csiszolás

Az első gyémántformánál magasra tettük a lécet, de ez nem azt jelenti, hogy nem léphet a nyomába más alakzat. Ugyan valamennyi évben változnak a népszerűségi helyek, ahogy a divat is irányt vált, de jelenleg a cushion áll a dobogó második fokán.

Ezt a különleges formát, leginkább az Egyesült Államokban preferálják napjainkban. Ennek az időtlen stílusnak olyan bűvereje van, amit sosem lehet megunni, hiszen a sarkai félig lekerekítettek, a felülete sima, tehát se nem kerek, se nem szögletes.

  1. Az ovális idomok

A régiségek egyre jobban törnek be a divat életébe, ami azt jelenti, hogy az oválist egykor kedvelők, újra elővehetik régen feledett ékszereit, mert visszahoztuk ezt a megjelenést a divatba. Ami azt illeti, ezért látható egyre több eljegyzési gyűrű is ilyen kialakításban.

  1. Négyzetes csoda

Ugyan már nem dobogós, de annál keresettebb forma a modernebb, négyzetes gyémánt. 1960-as évek óta ingadozik a négyzetes stílus a kerekkel szemben az első helyért folyó harcban, azonban úgy tűnik, hogy a hagyományos alakot még mindig jobban kedveljük.

Rettentő jól mutat fülben, sőt nyakban is a négyzet alakú gyémánt, így ujjon is könnyű elképzelni, sőt érdemes újra felfedezni, mert egyre kedveltebb lesz a piacon, ami egy új divatirányzatot is jelenthet az ékszer szekcióban.

  1. A jellegzetes smaragd

Újra a reneszánszát éli a smaragd csiszolású gyémánt, köszönhetően a sztároknak, akik újra közkedveltté teszik ezt az irányzatot. A smaragdforma eredetileg természetesen a smaragdoknak jött létre, de jól mutat egy gyémántból formázva is, nemde?

Nos, jelenleg ez az 5 csiszolás a legnépszerűbb, de szerencsénkre, mint a gyémánt, úgy a csiszolási technikák is időtlenek, tehát hordjunk bátran bármilyen formát.