Ékszerkirály BLOG

A bokalánc történelme és megfelelő viselése

2018.08.19 21:19
A bokalánc történelme és megfelelő viselése

A bokalánc történelme és megfelelő viselése

 

A kiegészítők piacán egyre nagyobb népszerűségnek örvend a bokalánc, amely főként tavaszi-nyári szezon kedvence. Ennek oka nyilvánvaló, hiszen rendszerint ezek a hónapok azok, amikor a szandálok, papucsok szabadon hagyják a lábfejet, ezzel láttatva a viselt darabot. A kínálat minden korábbinál szélesebb, és a természetes, gyöngyökből készült alapanyagok mellett a bizsuk, és természetesen az arany, valamint az ezüst is jelen van a piacon.

Képtalálat a következőre: „sexy anklet”

Sumér és egyiptomi gyökerek

 

A nyugati kultúra csak a XX. században fedezte fel a bokaláncot, pedig a keleti kultúrákban egészen az archaikus korig nyúlik vissza annak története. A sumér sírokban már találtak bokaláncokat, és a régészeti ásatások arról tanúskodnak, hogy a fémeket és a drágaköveket egyaránt szívesen használták akkoriban az ékszer készítése során. Természetesen, mint az ékszerviselésre általában, ennek kapcsán is jellemző volt, hogy az értékes alapanyagok főként az előkelők sajátjainak számítottak. A bokalánc viselése kapcsán is megjelent tehát az, hogy az ékszer a társadalmi hovatartozás fontos mércéje volt.

 

Az ókori Egyiptomban és Indiában is jelen voltak a bokaláncok, ez utóbbi kultúrában például a nő házassági állapotát is jelezhette annak viselése. Sőt, az indiai táncosok is rendszeresen viseltek bokaláncot.

 

Hogyan érdemes viselni?

 

Az évezredek során sem kopott ki a szokásokból a bokalánc viselése, sőt, elterjedt szinte mindenhol a világon. A hetvenes évek magával hozta a bohém stílust, de természetesen az arany és az ezüst is mindmáig töretlen népszerűségnek örvend. S hogy melyik oldalon érdemes viselni az ékszert? A kereszténységben a baloldal az ördög szimbóluma, de alapvetően elmondható, hogy mindenki maga dönti el, hol szeretné hordani a kiegészítőt.

 

 Vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy milyen ruhadarabokkal szeretnénk kombinálni majd, és ha már felhívjuk a figyelmet a lábfejre, akkor bizony a pedikűrre is érdemes kiemelt figyelmet fordítani. Vannak olyan munkakörök, amelyekben az ott dolgozók nem engedhetik meg maguknak az efféle ékszer viselését, viszont a szabadidőben bátran lehet alkalmazni a kiegészítőt. Bár a kínálat igen gazdag, de a vékony, nőies darabok szinte bárkinek jól állnak. Ugyan a nyakláncok és fülbevalók még mindig a leginkább keresett kiegészítők, de érdemes elgondolkodni a bokalánc kínálta lehetőségeken is.

 

Akár webshopon keresztül is hozzá lehet jutni az új kedvenchez és az Ékszerkirály webáruház az egyik legalkalmasabb választásnak bizonyul.

 

Bokaláncok széles kínálata várja nálunk kedvező árakon! Keressen kedvére ékszer termékeink között és rendeljen bátran!