Ékszerkirály BLOG

Rose gold ékszerek

2018.01.19 19:42
Rose gold ékszerek

Mi az a ROSE GOLD?

 

Képtalálat a következőre: „rose gold jewelry”

 

 

 

A Rose Gold egy ötvözet, vagy pedig egy tiszta 24 karat sárga arany, réz és ezüst ötvözete. A tiszta 24 karátos sárga arany arany szín alapja, de már eléggé elcsépelt ahhoz, hogy tiszta állapotban izgalmas legyen.

 

Képtalálat a következőre: „rose gold jewelry”

 

Meg kell keverni, vagy pedig ötvözni más anyagokkal, hogy a kívánt hatást elérjük. Manapság különböző eljárásokat használnak színezésre és ötvözésre annak érdekében, hogy megkapjuk a már jól ismert fehér arany, illetve rose gold (rózsa arany) ékszereket.

A rózsa arany szín mélysége a sárga arany és réz arányától függ. A kevésbé sárga arany és a magasabb réztartalom vöröses rózsaszínű színt eredményez. Például a 14 karátos rose gold jobban rózsaszínű, mint a 18 karátos rose gold, mert a 18 karátos aranyban több a sárga arany. 

 

Képtalálat a következőre: „rose gold jewelry”

A rózsaszín aranyat, vagy rose gold-ot először a 19. század elején használta a híres Carl Faberge ékszerész a hírhedt Faberge tojásokban, mint az orosz arany. A rózsaszín később nagy népszerűségre tett szert az Egyesült Államokban, legfőképpen eljegyzési gyűrűkkel kapcsolatban használták.  A Cartier a népszerűség növekedésében nagy szerepet játszott, amikor elkezdte használni ékszereihez a rose gold-ot. 

A történelem folyamán a rose gold népszerűsége hol magas volt, hol pedig alacsony. Napjainkban újra előszeretettel használják az ékszerek készítése során.

Válogasson rose gold ékszereink közt.