Ékszerkirály BLOG

Válassz ékszert a ruhádhoz!

2018.07.10 14:31
Válassz ékszert a ruhádhoz!

Válassz ékszert a ruhádhoz!

 

A viselt ékszerek kiválasztása során számos szempontot vehetünk figyelembe. Nézhetjük, hogy mennyire érezzük magunkénak a stílust, mennyire megy a hajunkhoz, szemünkhöz, bőrünkhöz az adott ékszer. Ez fontos is, mert az lesz az igazán jó választás, ami minden szempontból passzol hozzánk, és ebben fogjuk a legjobban is érezni magunkat, ami egyértelműen látható a kisugárzásunkon. De van egy fontos szempont, amiről nem szabad megfeledkezni: az ékszer az öltözékünkhöz is kell, hogy passzoljon.

Még a legszebb ékszerekkel is el lehet rontani teljesen az összhatást, ha nem passzolnak az öltözékünkhöz. Gondolj bele, mennyire nem illik egy sportos szetthez például egy kifinomult gyémánt karkötő fülbevalóval. Ugyanígy nem illik egy elegáns ruhához egy laza lógós-tollas fülbevaló, ami egyértelműen inkább a bulikban, fesztiválokra megfelelő.

 

Egyik stílus sem jó vagy rossz – mindegyiknek megvan a maga helye, csak éppen tudni kell, hogy mi az. Nem jó ezeket keverni, vagy legalábbis nem túlzottan, mert nagyon furcsa lesz az összkép, és nem olyan szempontból keltenek majd a kiegészítők feltűnést, mint ahogy szeretnénk.

 

Minek kell passzolnia?

 

Nos, ahogy említettük, a megfelelő stílus nagyon fontos. Emellett érdemes figyelni a színekre, amennyiben azt szeretnénk, hogy valóban harmonikus legyen a megjelenésünk. Ha olyan ékszert viselünk, amiben színes kövek vannak, azokat célszerű a ruha színéhez igazítani – vagy hasonló árnyalat legyen, vagy olyan, ami jól passzol hozzá.

 

Fontos megemlíteni, hogy egy elegáns ruhához nem feltétlenül kell méregdrága ékszert választani. Ma már olyan szépen kidolgozott ezüst ékszerek, sőt, akár bizsuk is léteznek, hogy laikus ránézésre biztosan nem mondja meg, hogy nem eredetiek. Nyugodtan lehet olcsóbb ékszert is választani, amennyiben az illik az elegáns ruhához.

 

Még egy fontos tanács: a kevesebb bizony több, az ékszerek terén pláne. Hiába a sok szép darab, nem célszerű teleaggatni magunkat velük. Egyrészt, mert ez inkább nevetséges, mint elegáns, másrészt, mert egyik sem tud így igazán érvényesülni, hiába szépek. Elég egy-egy jól megválasztott darab a sikerhez!