Ékszerkirály BLOG

Az életfa jelentése - akár az ékszerek világában

2020.10.08 19:35
Az életfa jelentése - akár az ékszerek világában

Az életfa napjaink egyik legdivatosabb motívuma. Kérünk ilyen tetoválást, a design bútorokat ékesíti, esküvőkön dekorációs elemként használjuk és természetesen egyre több ékszeren megjelenik, mint lógó medál, hiszen különleges jelentéssel bír.

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-nyaklanc-zold-eletfaval

Történelmi visszatekintés

  • Az ókorban szerették és tisztelték a fákat. Különböző mintákkal jelenítették meg a fát, de ami biztos, hogy az első ezt ábrázoló rajzot/nyomatot Kr.e. 2000-ben találták.
  • Visszatekintve a kultúrákra és ennek különlegességeire, úgy vélték, hogy a motívumot az észak germán népek mitológiájából vették át másnépek.
  • A kelták számára különleges jelentéssel és erővel bírt ez a fa szimbólum. Úgy gondolták, hogy világokat kapcsolnak össze a hosszan elnyúló ágai. Illetve biztosak voltak benne, hogy hatalma van a természetfeletti erőkre és annak harmonizálására. – szerintük az ágak és a gyökerek egy nagy kört formálnak… Valójában igazuk van!

Az életfa jelentése

A fák mindennel kapcsolatban állnak: a növény és állatvilágot kapcsolják össze, védelmező ágaival, valamint a segítségükkel létezünk mi is, hiszen oxigént termelnek. Nem véletlenül hívjuk a családfát, családFÁNAK, hiszen ezzel is azt akarjuk sugallni, hogy egy egységet képzünk, összetartozunk a család minden tagjával.

„Úgy tartották, hogy a majmok a fáról másztak le, és ott kezdtek járni, vagyis az ő leszármazottjaik vagyunk. Ha ezt az elméletet követjük, akkor megint csak köze van az embereknek a fához, tehát az egykori otthonunknak is tekinthetjük.

A gyökerek és a lombkorona jellemzi, hogy a felső és alsó világokat ez a növény köti össze. A fa törzse a csatlakozási helye az alvilág és az élővilág között.” – Kelták szerint

A mai értelemben

Az életfa a bölcsességet és a hosszú élettartamot szimbolizálja. A fa és annak lombja az újjászületést jelölik, mivel ősszel leveti a teljes lombkoronáját, télen alszik a természettel, tavasszal újraéled, nyáron pedig aktív, élettel teli lesz.

Ékszerben az erő

Ha szeretnél ilyen erős motívummal díszített, mágikus múlttal rendelkező ékszert, keresd fel az Ékszerkirály weboldalát, ahol különböző nagyságú, kristályos, egyedi kialakítású életfás medálokkal teli kiegészítőkre találsz.

https://www.ekszerkiraly.hu/shop_search.php?search=%C3%A9letfa