Ügyfélszolgálat: E-mail: info@ekszerkiraly.hu  | Facebook Messenger: 

Ékszerkirály BLOG

Hogyan válasszunk jeggyűrűt?

2023.03.27 08:00
Hogyan válasszunk jeggyűrűt?

A karikagyűrű választás és viselés a férfi és a nő közötti szerelem kifejezésének legszebb formája. Nincsen meghatóbb annál, mint mikor egy pár úgy dönt, hogy kapcsolatukat, szövetségüket magasabb szintre szeretnék emelni. Az eljegyzéssel kezdetét veszi a közös út, mely a tiszteleten, hűségen és szereteten alapszik. Az esküvői előkészületek rendkívül nagy odafigyelést igényelnek. Talán egy esküvőn a gyűrű választás egy apró dolognak tűnik, de a megfelelő karikagyűrű kiválasztása is bonyodalmakat okozhat.

 

Az Ékszerkirály kínálatából válogattam. 

Milyen anyagból készüljön a gyűrű?

A klasszikus megközelítés, és a családi hagyományok követése végett az arany karikagyűrű tökéletes választás, hiszen gyönyörű és idő, illetve értékállók. Ezt a típust azonban nem mindenki engedheti meg magának, még több hónap spórolással sem. Ez nem is feltétlenül baj, hiszen manapság már gyönyörű és nemesacél és titánium ékszerek kapható, akár arany, sárga vagy rosé színben is. Ezek is rendívül karcállóak,  nem kopnak és színeződnek el és fémallergiások is viselhetik!

Manapság az ezüst karikagyűrűk is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, azonban az ezüst néhány év alatt kophat, sőt deformálódhat is. Ezért javasoljuk, hogy inkább nemesacélból készült gyűrűt válassz. A bizsu ékszereket - bár sok közöttük nagyon élethű - nem javasoljuk a nagy nap megkoronázásaképpen hiszen nem idő és értékállók. 

 

Női karikagyűrű, titánacél, aranyszínű

https://www.ekszerkiraly.hu/Noi-karikagyuru-titanacel-aranyszinu-8s-meret

 

Hogyan nézzenek ki a gyűrűk?

A jegyespár gyűrűinek nem kell ugyan úgy kinézniük, lehetnek eltérőek egymástól. Ha más az ízlésünk, az sem probléma, ha csak az lesz közös bennük, hogy a jobb kezünk gyűrűs ujján hordjuk az egymáshoz tartozás jelképét. Ha mégis meg tudunk egyezni, akkor közös stílusú, hasonló motívumokkal díszített gyűrűpár még szívmelengetőbb lehet az ifjú párnak. A hölgyek által viselt darab akár díszítettebb is lehet, mint a vőlegényé. A gyűrű belsejére gravíroztatott dátumtól, vagy szövegtől még bensőségesebbé válik, és felértékelődik ennek a szövetséget jelképező ékszernek a viselete. 

 

Női karikagyűrű geometrikus mintával, nemesacélból ,arany színű

https://www.ekszerkiraly.hu/Noi-karikagyuru-geometrikus-mintaval-rozsdame

 

Hogy válasszunk méretet?

Általában a méretválasztás szokott még problémát okozni a karikagyűrű kiválasztásakor. Ha nem ismerjük a gyűrűméretünket, akkor gyűrűmérő eszköz segítségével lehet megsaccolni a méretet, azonban fontos, hogy a vásárlást követően egyből próbáljuk fel a kiválasztott darabot, hogy még időben orvosolni lehessen a helyzetet.  Ha az ujjperceinknél vastagabbak a bütykök, akkor ezekhez a részekhez igazodjon a választott ékszer, ugyanis ellenkező esetben nem fogjuk tudni fel és levenni az ékszert.

Férfi karikagyűrű, nemesacél, aranyszínű

https://www.ekszerkiraly.hu/spd/32834715111_3/Ferfi-karikagyuru-nemesacel-aranyszinu-11-es-meret

 

Nem tudod, hogy hol vásárolj karikagyűrűt? Nézzetek körül webshopunkban, ugyanis gyönyörű és árban rendkívül kedvező, viszont magas minőségű darabokat találhatsz nálunk.

https://www.ekszerkiraly.hu/spl/103890/Karikagyuru?source_cat=353573