Ékszerkirály BLOG

Beszélő ékszereink, avagy mit mondanak el rólunk a kiegészítőink

2020.08.23 12:24
Beszélő ékszereink, avagy mit mondanak el rólunk a kiegészítőink

Manapság egyre gyakoribb olyan ékszert hordani, ami kapcsolódik az életünkhöz, emlékeinkhez, családunkhoz. Különösen a charmok azok, amelyeket akkor vásárolunk, amikor egy jellegzetes ponthoz értünk, legyen az a 18. születésnapunk, kiskutya vásárlás, a szerelmünk megpecsételése…

Az Ékszerkirály weboldalán megtalálhatók a különleges, vagy más néven beszédes charmok mellett, a szimbólummal ellátott medálok is. De vajon tudjuk, hogy egyes jelkép, mit is ábrázol, vagy milyen jelentéssel bír?

Kis kedvencek

Számos charm létezik már, ami a kis kedvenceinkről szól. Ábrázolják egész alakkal, csak egy (kutya) fejjel, lábnyommal, kis csonttal. Mind egy dologra, vagy inkább személyre emlékeztet: a háziállatunkra. Ha valamit, ezt szívesen nézegetjük és mutatjuk majd az érdeklődőknek.

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-charm-bulldog

Szimbolikus charmok

Egyes állatok szimbolikus jelentést hordoznak, tehát a viselőinek kötelező tudni az állatforma mögötti pontos üzenetet. Ilyen például az elefánt, ami szerencsehozó állat. Leginkább az erő, siker, bölcsesség, termékenység szimbólumát hordozza az, aki elefánt tárgyat tart otthonában/viseli a karján minden nap.

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-charm-elefant-viragokkal

A különböző formájú halábrázolású ékszerek egyre divatosabbak. Gyakran látjuk a medálokon, sőt még a fülekben is. Az Ékszerkirály weboldalán azonban különböző charmok közül választhatjuk ki a számunkra legszebb, leghitelesebb halformát, ami az örök élet és a halhatatlanság szimbóluma, mivel régen az emberek azt hitték a halak sosem alszanak.

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-halacska-gyongy-kristalykovekkel

Hobbi ékszer

Sokan büszkék arra, amit a szabadidejükben űznek, legyen az egy versenyszerű sport, vagy egy olyan elfoglaltság, ami iránt igazi elhivatottságot érzünk. Tehát ne feledkezzünk meg azokról a charm-okról, melyek a kertészkedést, a sportolást, az utazást, vagy netán a kávészenvedélyünket ábrázolja. Viseljük magunkon büszkén a „hobbijainkat”!

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-charm-bokszkesztyu

A szív jele

Talán a legtöbbször szereplő ékszer az, amely szív formájában jelenik meg. Honnan ered, vagy miért ennyire kelendő még mindig az adott címer?

Kaphatjuk ezt az ékszert egy szeretett ismerősünktől, a szerelmünktől, vagy gyermekünktől Anyák napjára. Az ok, amiért kapjuk lényegében minden ajándéknál egyezik: a szeretet kimutatása. Így bármikor, amikor ránézünk a medálra, ami egyszínű kristályos, vagy arany-ezüst ötvözetű szívalakot ábrázol, az a személy fog eszünkbe jutni, akitől kaptuk, aki szeretettel gondol ránk.

https://www.ekszerkiraly.hu/Sziv-medalos-nyaklanc-Crystal-HEL

Csepp motívum

A csepp alakot számos formátumban viseljük: hosszú fülbevalók végén, karkötők lifegőjén, vagy medálként a nyakunkban. Mint a legtöbb szimbólumnak, ennek is ősi jelentése van: a csepp jelkép segít, hogy visszakerüljünk az élet eredeti kerékvágásába, ha letértünk a nekünk szánt kijelölt útról.

https://www.ekszerkiraly.hu/Vizcsepp-medalos-nyaklanc-Kristaly