Ügyfélszolgálat: E-mail: info@ekszerkiraly.hu  | Facebook Messenger: 

Ékszerkirály BLOG

Hogyan válasszunk ékszert

2023.03.14 20:00
Hogyan válasszunk ékszert

Az ékszer kiváló ajándék minden alkalomra. Örömet okozhatsz nemcsak magadnak, hanem a barátaidnak, vagy a szeretteidnek is. Sőt, akár egy kollágát vagy távoli ismerőst is meglephetsz egy kortalan, időtálló darabbal.Néhány fontos kérdést érdemes magadban tisztázni, mielőtt belekezdesz az ékszervadászatba!

Az Ékszerkirály kínálatából fogok szemezgetni.

Az ékszervásárlás amennyire élvezetes, annyira nagy körültekintést is igényel. Ha ékszervásárlás előtt állsz érdemes néhány alapvető kérdést feltenned magadnak!

Az ékszert férfinak, nőnek, vagy gyermeknek szánom?

A legfontosabb, hogy tudjuk a megajándékozandó személy hány éves és mi a neme. Haladók megpróbálhatják belőni az illető stílusát is az öltözködése, viselkedése alapján. Például, egy 16 éves lány még gyerek, viszont ha a stílusa felnőttesebb, a koránál érettebb, akkor a felnőtt nőknek való ékszerek között is válogathatunk.

Az alábbi ékszer az Ékszerkirály kínálatában megtalálható, akár 16 éves kishölgynek is ajánljuk! Ezüst nyaklánc, gyöngyös medállal

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-nyaklanc-gyongyos-medallal

 

 Az ékszer mindennap lesz hordva, vagy csak kivételes alkalmakkor?

Fontos kérdés, hogy mit szeretnénk, hogy a megajándékozott mikor és mennyi ideig viselje a tőlünk kapott csodaszép ékszert? Más típusú és kialakítású ékszer való hétköznapokra, és más egy estélyre. Például fülbevalók esetében mindennapos viseletre a franciakapcsos fülbevalókat ajánljuk, míg egy-egy estélyre a bedugós, vagy az akasztós fülbevalóak sem kellemetlenek a viselőjük számára. Az előbbi 16 éves lány példájánál maradva egy elegáns eseményre az alábbi ékszert ajánljuk!

Ezüst nyaklánc, igazgyüngyös medállal

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-nyaklanc-igazgyongyos-medallal

 

Milyen anyagból készült, és milyen színű ékszert szeret a majdani viselője a leginkább?

Fontos megfigyelni az ajándékozott 16 éves lány stílusát, és egyéniségét. Továbbá a divat és a színtípusok  iránt érdeklődő ajándékozók megfigyelhetik az ajándékozott szem és hajszínét, valamit a bőrtónusát. A melegebb, sárgás, barnás bőrrel rendelkező fiatal nőknek a sárgaarany és a rózsaarany ékszerek állnak a legjobban, míg a hidegebb, rózsaszínes, kékes bőrtónussal rendelkezőknek pedig a fehérarany és az ezüst ékszerek valóak. Bár általános igazság, hogy a fiatal lányok leginkább az ezüst ékszereket szeretik.

Napraforgóra emlékeztető karperec, pezsgőarany színben

https://www.ekszerkiraly.hu/spd/3-429_2/Napraforgo-karperec-Pezsgo-arany

 

Mekkora összeget tudok szánni az ékszer megvásárlására?

Végül, de nem utolsó sorban érdemes átgondolni, hogy mekkora az anyagi lehetőségünk ékszert vásárolni. Azt tudnunk kell, hogy az eredeti nemesfémből készült kiegészítők drágábbak a fémből készült társaiknál. A legdrágább nemesfém az arany, a legkedvezőbb árú pedig az ezüst. AZ arany ára a karátszámától függ.  Természetese, többféle ötvözetből is válogathatunk, továbbá az ékszerbe foglalt kő típusa is mennyisége is dob az ékszer értékén.