Ékszerkirály BLOG

Alternatív ékszerek karantén idején

2021.01.07 19:19
Alternatív ékszerek karantén idején

A bezártság sok kreatív lépésre rávesz bennünket, például arra, hogy készítsünk valamit, jelen esetben ékszert. Most nem a gyerekeknek szánt gyöngyre gondoltunk, hanem használati tárgyból készült kevésbé tartós, vagy kényelmes kiegészítőre.

Nyitófül, mint divatos gyűrű

Az egyik kedvelt üdítőnek a nyitóját, ha letépjük, egy megmosolyogtató üzenet fogad bennünket és a fül, igazából pont egy akkora karika, ami ráfér az ujjunkra. Így ez vált manapság egy személyes üzenetű gyűrűvé.

A viselete nem igazán kényelmes, mert a lesimított széle helyett ez egy érdes felület, ezért könnyen beleakadhat valahova, nem beszélve arról, hogy fel is sértheti az ujjunkat. Mókásan néz ki, mégis inkább maradjunk meg az üdítőivásnál, nem hiába üdítő a neve és nem gyűrű.

Egyszerű csat

Biztos sok hosszú hajúnak akadt már a hajába a fésű, most viszont Harsány Patrícia a Quarantine Jewellery megálmodója ezt a divatirányzatot választotta, aminek az előnye az, hogy mindannyiunk szekrényében megtalálható, bár egy kicsit nehéz fejdísz lehet a mindennapokban.

Fából karkötő

Karra és csuklóra is rögzíthető a fakéregből készült szó szerint természetes ékszer. Az elkészítése viszonylag egyszerű, mivel az elszáradt fakérget egy kör alakú dróthoz kell rögzíteni azt pedig a karunkhoz. Szép kiegészítő lehet, de vigyázzunk, meg ne támadjon minket valami kéreglakó bogár.

Harisnyából kesztyű

Remélem nem csak nekem ismerős az a kiegészítő, amit elhasznált, valahol elszakadt harisnyából készítenek a tinik. Bizony jól tud kinézni az a kézzel készült, ráadásul környezetbarát, - mivel már két célra is felhasznált - ujjnélküli kesztyű, amit egészen könnyen el lehet készíteni, még varrás sem kell hozzá, csak egy olló és jó szemmérték, na meg egy szép harisnya!