Ékszerkirály BLOG

5 érdekesség, amit nem tudtál a húsvétról

2022.04.15 08:00
5 érdekesség, amit nem tudtál a húsvétról

A húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, ugyanakkor a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének az ünnepe is. Legtöbben a családjuk körében töltik ezeket a napokat, a 21. században a sokan vannak, akik a finom falatok és az együtt töltött minőségi idő miatt szeretik legjobban ezeket a napokat, amelyekhez jó pár érdekesség is köthető.

Húsvéti Nyuszi, Húsvéti Nyúl, Mezei Nyúl, Húsvéti

  1. Az első csokitojás

Legtöbbünknek a húsvét és a csokitojás fogalma összeforrt, ami nem is meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy 1873-ban készítették az első csokitojást az Egyesült Királyságban.

Húsvéti Tojás, Tojás, Húsvéti, Étel, Csirke Tojás

  1. Omlett

Franciaország egyik városában az a szokás, hogy a város főterén 4500 tojásból készítenek omlettet, amellyel rengeteg embert lakatnak jól.

Szervező, Naptár, Menetrend, Kinevezések, Napló

  1. Mozgóünnep

A húsvét mozgóünnep, egymást követő években általában soha nem esik ugyan arra a napra. Húsvét vasárnap a tavaszi nap-éj egyenlőséget követő holdtölte utáni első vasárnap. Ez március végétől április végéig gyakorlatilag bármikor lehet.

Boszorkány, Seprű, Macska, Halloween, Repülő, Légy

  1. Viszlát Boszorkányok!

Úgy tartják, hogy ha nagyszombaton körülsöpörjük a házat, elüldözhetjük a közelben ólálkodó boszorkányokat. A tavaszi nagytakarítás jelensége is ide vezethető vissza.

Húsvéti Tojás, Húsvéti Fészek, Húsvéti Dekoráció

  1. Miért piros a tojás?

Vallási megközelítésben a vörös szín Jézus vérét szimbolizálja, más megközelítésben viszont védelmező erőként és a szerelem jelképeként is értelmezhető.