Ékszerkirály BLOG

5 érdekesség, amit lehet, hogy nem tudtál a szilveszterről

2021.12.29 09:20
5 érdekesség, amit lehet, hogy nem tudtál a szilveszterről

A szilveszter a Gergely-naptár szerinti év utolsó napja, amelyet a legtöbben ünnepléssel, evéssel-ivással, bulizással töltenek. Míg a karácsony a legtöbb ember számára családi ünnep, sokan úgy tartják, hogy a szilveszter az az alkalom, amikor lehetőség van egy kicsit kiszabadulni a barátokkal a családi fészekből és önfeledten köszönteni az új évet. Lássuk, hogy milyen érdekességek köthetőek ehhez a sokak számára pörgős éjszakához.

Baráti társaság, akik szikrázó pezsgőt és égő bengáli fényeket tartanak

  1. Viszlát óév!

Olaszországban az a szokás, hogy szilveszterkor kidobálják az ablakon a megunt dolgaikat, hogy megszabaduljanak az óévtől és ezáltal köszönthessék az új vet.

  1. Szilveszteri álom

Úgy tartják, hogy a szilveszteri álom beteljesedik, így a szilveszteri multatás után megéri időt szakítani egy jósálom erejéig.

  1. Távol lévő szerelmesek

A babona szerint, a távol lévő szerelmeseknek koccintás előtt érdemes kilöttyenteni egy kis pezsgőt a földre, ezzel bebiztosítva, hogy a következő évben is együtt maradnak.

  1. Svéd életérzés

Ezen a napon az élet és a boldogság jegyében a svédek saját készítésű gyertyákat ajándékoznak egymásnak.

  1. Időzónák

A világon Szamoa ünnepli elsőként az újévet. Közép-Európai idő szerint itt 11 óra körül múlik el az óév. Utolsóként Hawaii kerül sorra, ők csak nagyjából 24 órával később ünnepelnek.