Ékszerkirály BLOG

Az Ékszerkirály 2020-as bölcsességei

2020.12.22 15:35
Az Ékszerkirály 2020-as bölcsességei

Lassan lezárjuk ezt a nem túl vidám kimenetű évet és emiatt úgy éreztük, fontos, hogy összegezzük az ékszerek jelentőségét, használatának feltételeit. Tehát lássuk, mi az, amit megtanultunk 2020-ban az Ékszerkirálynak köszönhetően:

Valódi Pandora stílus

A Pandora stílusú ékszerek lelkét és esszenciáját a választott charmok, azaz függők és gyöngyök adják. Ezek teszik igazán személyessé a karkötőket és nyakláncokat. Igen közkedveltek az olyan klasszikusabb motívumok, mint a szív, virág, pillangó, életfa, csillag vagy a betűk. A sokféle aprócska dísszel ékszerbe zárhatsz különleges pillanatokat, kis kedvenceidet, a párod nevét, vagy egyszerűen általad kedvelt dolgokat, amik meghatároznak téged.

Hamza szimbólum

Aki kicsit jártas az ezotéria világában, az tudja, hogy Fatima keze egy szerencsehozó és védelmező amulett, amit a mai napig használnak. Megóvja viselőjét a rontástól, sőt képes visszaküldeni az átkot arra, aki szórta. Az átok alatt ma leginkább az irigységet értjük. A gonoszszem hiedelem lényege, hogy a tehetős, szerencsés, tehetséges, szép, vagy máselőnyös tulajdonságokkal rendelkező emberekre irigykedve néznek („szemmel verés”), ez pedig balszerencséhez vezet. A gonosz szem elhárítására tehát tökéletesen alkalmas a Hamza jelképű ékszerek.

Karikagyűrű dilemma

Az első és talán legfontosabb kérdés, hogy milyen színt, „anyagot” vagy formát szeretnénk az ujjunkon látni?

nemesfémet több ezer éve használják ékszer készítéshez, mivel ellenáll a nedves levegő oxidáló hatásának. (Vagyis elég tartós, ahhoz, hogy átélje a házas évek legszebb 50 évét.) Előnye, hogy nem kopik, nem színeződik el és fémallergiások is viselhetik!

Illetve egy újabb kérdést vet fel, hogy egyforma legyen a gyűrűnk, vagy lehet eltérőbb: hölgyeknek strasszos, vagy egyenesen más színű. Van, hogy teljesen eltér a gyűrű design a párunkétól, mert más az ízlésünk, és csak az lesz közös pont, hogy a jobb kezünk gyűrűs ujján hordjuk az egymáshoz tartozás jelképét.

Jótékony hatású ékszerelemek

Vörös Achát

Az Ékszerkirály weboldalán található olyan karkötő, mely vörös achát gyönggyel van végigfűzve. A gyöngy pozitív hatásai (azon kívül, hogy gyönyörű korall színe van):

  • segít helyreállítani a bélrendszeri problémákat
  • szabályozza az emésztést
  • kiemelkedő szerepe van az immunrendszerben, ennek örömére, ellenálló(bb) a fertőzésekkel szemben
  • állapotos hölgynek segít a hányinger leküzdésében, illetve elősegíti a baba növekedését.

Lávakő

Gyógyító hatásai:

  • megvéd a negatív energiáktól
  • segíti a tiszta gondolkozást
  • méregtelenít
  • erősíti az inakat
  • serkenti a vérkeringést

Az okos óra hatalma

Hatalmas szenzációt keltett, amikor 2015-ben megjelentek az első okos órák: sokak számára már akkor ez jelentette a jövő karóráját. Rengeted lehetőség, segítség, megoldás 1 kis apró helyen, ezt jelenti „egy szóban” az okos óra. A legtöbb okos órát két féle méretben kezdték el gyártani, hogy mindenki számára kényelmes legyen. Olyan alap funkciók jelentek meg benne, aminél mellőzhető volt a telefon használata - előre beállítható sms szövegek, zene lejátszás módosítás, üzenetek és értesítők jelzése.

 Divatos rosegold

Miért válasszunk rose gold ékszert?

  • összeöltözhetünk a kiegészítőnkkel: óra, karkötő, fülbevaló, telefontok, szandál…
  • aki nem szereti az arany színét, ezt biztosan kedvelni fogja, hiszen ez egy rózsaszínű ékszer
  • nagyon csajos, olyan darab, amit a mindennapokban is bátran hordhatunk, mert egy eseményhez sem lesz „túl sok/kevés”

Hogy használjuk a mandzsettagombot?

  • Először a gombot átfűzzük a francia mandzsetta mindkét lyukán. Érdemes a tenyerünket magunk elé tenni és a gombot felülről áthúzni.
  • Ezután az alsó oldalról kinyílik a fogható pecek, amivel biztosítani és összekötni tudjuk a mandzsettát.

Az utolsó lépésben pedig elég behúzni a mandzsetta végét és olyan szorosra állítani

  • a gombot, hogy az ne véletlenül se lazulhasson ki.

Egy tuti tipp tőlünk

Örök szabálya az előnyös nyakláncviselésnek: akinek rövid a nyaka, viseljen hosszabb nyakláncot, akinek pedig hosszú, bátorkodhat a rövidebb, nagyobb medálos ékszerekkel. Ez vonatkozik a gyűrű viselésre egyaránt. Fülbevalók esetében a haj hosszát és viseletét elemezzük: hosszú hajúaknak előnyösebb (de nem kötelező) a rövid, úgynevezett „pötty” fülbevaló, a rövid hajúaknak pedig jobban áll a lógós ékszer.

Az idei évben próbáltunk a divatnak megfelelő tanácsokkal ellátni benneteket, úgy hogy még néhány történeti cikk, illetve érdekesség is bekerült a listánkba. Ezt szeretnénk folytatni jövőre is, hiszen igazán hálásak vagyunk, hogy ennyire szerettek minket olvasni és legfőképpen viselni!