Ékszerkirály BLOG

Fesztiválszezon - Az egyetlen szabály, hogy nincs szabály

2019.09.29 11:21
Fesztiválszezon - Az egyetlen szabály, hogy nincs szabály

Ha nyár, akkor fesztiválszezon, és ha fesztiválszezon, akkor igazi színkavalkád! A fesztiváloknak már-már saját dress-codejuk van, aminek alapvető ismérve, hogy minél izgalmasabb és színesebb, annál jobb. Egy fesztiválos outfit természetesen nem csupán ruhákat és cipőket jelent, hanem kiegészítőket is, többek között ékszereket. Persze több okból is körültekintően kell választanunk, például nem érdemes nagyon hosszú nyakláncokat viselni, ugyanis könnyedén beleakadhatnak valamibe; ajánlott inkább rövidebb darabokat a nyakunkba akasztani.

Arany, fehérarany, esetleg drágaköves ékszereket fesztiválokon viselni szintén rossz ötletnek bizonyulhat, ugyanis nagyon könnyen megsérülhetnek vagy elveszhetnek a kisebb vagyont érő darabok.

 

Az Ékszerkirály webáruházában rengeteg bohém, színes, feltűnő, akár kicsit retro darabot találsz a fesztiválszezonra. A színes, natúr köves karkötőkkel például nem lehet mellé lőni, és ha igazán látványos karkötőt szeretnél, válassz egy ragyogó féldrágakövekből (mint az ametiszt, jade vagy achát) álló, színes bojttal ellátott darabot! Ezekből akár többet is viselhetsz egyszerre.

 

Ha már korábban szóba kerültek a nyakláncok, ajánlunk néhány igazán trendi ezüst nyakláncot is a nyárra. Ha szereted a macskákat, számos Pandora stílusú cicás medál közül választhatsz. A szíves, macis, vasmacskás vagy virágos medálokkal ellátott nyakláncok is remekül mennek majd fesztiváli outfitedhez.

 

Amennyiben igazán látványos és színes fülbevalót keresel, cseh kristályokkal kirakott, nagy, színes bojttal ellátott fülbevalóinknál keresve sem találhatnál jobbakat.

Színes, virágmintás karóráinkkal nem csak a pontos időt fogod tudni bármikor, anélkül hogy  a telefonod elő kellene venned, de újabb tökéletes kiegészítőt találsz a fesztiválozáshoz.

 
Nézz körül kínálatunkban a fesztiválszezonban is, és ne aggódj amiatt, hogy megszegsz bármilyen íratlan divatszabályt: fesztiválokon az egyetlen szabály, hogy nincs szabály.

 

Ahol ékszerek, ott ékszerdobozok is vannak!

 

Az ékszerdobozok számtalan különböző formában léteztek az idők folyamán, azonban közös bennük, hogy ékszerek, illetve ékszerekhez hasonló értékes tárgyak biztonságos tárolására szolgáltak. A drága ékszerekkel rendelkezőknek az ékszeres dobozok is rendkívül fontosak voltak, amik legfőbb funkciója régen az értékek biztonságban tartása volt, és csak másodlagos volt, hogy karc- vagy sérülésmentesen tartsák a bennük tárolt ékszereket. Ilyen minőségükben gyakorlatilag kisebb méretű kincsesládák voltak.

 

Gyakori volt a belsejükben kialakított titkos rekesz is, amiről jó esetben kizárólag a doboz tulajdonosa tudott. Ezzel szemben ma az ékszerdobozok nagyon ritkán vannak felszerelve zárral, vagy bármilyen védelmi mechanizmussal, és leginkább arra szolgálnak, hogy ékszereink ne kallódjanak el, illetve hogy védjék a napfénytől az arra érzékeny darabokat, péládul ha azok jádét, opált vagy ametisztet tartalmaznak, ezeket a köveket ugyanis nem tanácsos rendszeresen és hosszan napfénynek vagy hőnek kitéve tárolni.

 

Az Ékszerkirály webáruházában számos csinos ékszerdobozt is találhatsz, amik tökéletesek akkor is, amikor egy ajándéknak szánt ékszert adsz át bennük egy számodra fontos személynek.