Ékszerkirály BLOG

Hogyan válasszunk karikagyűrűt?

2022.06.07 16:00
Hogyan válasszunk karikagyűrűt?

A karikagyűrű a férfi és a nők közötti szövetség ősi jelképe. Egy esküvő megtervezése rendkívül nehéz és gyakran stresszes folyamat, hiszen mindenki arra vágyik, hogy a házasságkötésének a napja tökéletes és felhőtlen legyen. Az előkészületek rendkívül nagy odafigyelést igényelnek és bár elsőre talán nem tűnik nehéznek a folyamat, de a megfelelő karikagyűrű kiválasztása is bonyodalmakat okozhat.

Milyen anyagból készüljön?

A hagyományos megközelítés szerint egy arany karikagyűrű tökéletes választás lehet, hiszen gyönyörűek és idő, illetve értékállók. Ezt a megoldást azonban nem mindenki engedheti meg magának és ezzel nincs is semmi gond, hiszen manapság már gyönyörű és páratlan nemesacél és titánium ékszerek kaphatóak, akár arany, sárga vagy rosé színben is. Ezek rendívül karcállóak,  nem kopnak és színeződnek el és fémallergiások is viselhetik!

Manapság az ezüst karikagyűrűk is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, azonban az ezüst néhány év alatt kophat, sőt deformálódhat is. Ezért javasoljuk, hogy inkább nemesacélból készült gyűrűt válassz.

 

https://www.ekszerkiraly.hu/Noi-karikagyuru-titanacel-aranyszinu-8s-meret

https://www.ekszerkiraly.hu/Ferfi-karikagyuru-titanacel-aranyszinu-13-as-meret

 

Hogy nézzen ki?

A jegyespár gyűrűinek nem kell ugyan úgy kinézniük, lehetnek eltérőek egymástól. Ha más az ízlésünk, az sem probléma, ha csak az lesz közös pont, hogy a jobb kezünk gyűrűs ujján hordjuk az egymáshoz tartozás jelképét. Ha mégis meg tudunk egyezni, akkor közös stílusú, hasonló motívumokkal díszített gyűrűpár még szívmelengetőbb lehet az ifjú párnak.

 

https://www.ekszerkiraly.hu/Noi-karikagyuru-geometrikus-mintaval-rozsdame

 

Hogy válasszunk méretet?

Általában a méretválasztás szokott még problémát okozni a karikagyűrű kiválasztásakor. Ha nem ismerjük a gyűrűméretünket, akkor gyűrűmérő eszköz segítségével lehet megsaccolni a méretet, azonban fontos, hogy a vásárlást követően egyből próbáljuk fel a kiválasztott darabot, hogy még időben orvosolni lehessen a helyzetet.  Ha az ujjpereinknél vastagabbak a bütykök, akkor ezekhez a részekhez igazodjon a választott ékszer, ugyanis ellenkező esetben nem fogjuk tudni fel és levenni az ékszert.

https://www.ekszerkiraly.hu/spd/32834715111_3/Ferfi-karikagyuru-nemesacel-aranyszinu-11-es-meret

 

Nem tudod, hogy hol vásároljatok karikagyűrűt? Nézz körül webshopunkban, ugyanis gyönyörű és anyagilag rendkívül kedvező darabokat találhatsz nálunk.

https://www.ekszerkiraly.hu/spl/103890/Karikagyuru