Ékszerkirály BLOG

Az ezüst ékszerek viselésének egészségügyi előnyei

2017.11.24 17:24
Az ezüst ékszerek viselésének egészségügyi előnyei

Az ezüst ékszerek viselésének egészségügyi előnyei

Már az ókortól fogva az emberek úgy vélték, hogy a drágakövek és ásványi anyagok gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek. A hangulat gyűrűk szórakoztatási aspektusától kezdve egészen azon amulettekig, melyek elhárítanak bizonyos veszélyeket, nem túl nehéz olyan ékszert találni, mely misztikus hatalomra utal.

 

Akár bolhapiacon járunk, akár egy ékszerboltban, találkozhatunk olyan eladókkal , akik azt állítják, hogy egyes kövek gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek. Az eredeti amerikai türkiztől egészen az alkímiai csodákig, hosszú története van azon hiedelemrendszernek, melyet a kövek és fémek gyógyító ereje köré építettek. Valóban, a királyi családok eredetileg drágakövekkel tűzdelt koronákat viseltek, melyek nem csak a gazdagság és hatalom szimbólumai voltak, hanem a betegség és gonosz elleni védelem is.

Tehát, milyen előnyökkel járhatnak valójában az ékszerek? Egyáltalán létezik ilyen? A tanulmányok nem meggyőzőek és sok kapcsolatban áll a hiedelem és mentális erőkkel.

Azonban, különféle egészségügyi előnyei is lehetnek az ezüst ékszerek viselésének.

A sterling ezüst már meghaladta az aranyt népszerűségében, az ékszerhez szükséges fém alap végett, az ár, érték és megjelenés kombinációjának köszönhetően. Azonban az ezüst előnyei meghaladják a megfizethetőséget és esztétikát.

 

Mik az ezüst ékszerek előnyei?

Fémként, az ezüst jelentős egészségügyi előnyökkel jár, melyek évszázadok óta használtak számos kultúrában. Az ezüst bizonyítottan fontos szerepet játszik erőteljes anti-mikrobiális hatóanyagként a fertőzések elleni küzdelemben, valamint megfázás és influenza megelőzésében, sebgyógyításban, stb. Az ezüst segítheti a belső hőszabályozást és keringést is. Sokan jelentettek javulást az energia szintekben és hangulati egyensúlyban ezüst viselését követően, mivel természetes tulajdonságai ellensúlyozhatják az elektromos zavarokat, javítva a keringést és általános test-hőmérsékleti egyensúlyt, segítve a tisztaság és immunitás fenntartását.

Az ezüst hosszú történelemmel rendelkezik az antibiotikum és sterilizálás esetén, és számos nő és férfi hordott ezüst ékszereket azért, hogy megszüntessék fertőzéseiket, megfázási/influenza tüneteiket és bármely más vírusos, bakteriális, stb. fertőzésüket. Az ezüst szintén állítólagosan véredényeinket elasztikusan tatja, mely lehetővé teszi azt, hogy szerepet játsszon a csontképződésben és gyógyításban, valamit a bőr fenntartásában és helyreállításában. Végül, az ezüst közvetlen kézzelfogható előnyökkel rendelkezik abban, hogy segítsen minket a potenciálisan mérgező anyagok elkerülésében - fémként, az ezüst reagál és színt változtat, mikor más olyan kémiai anyagokkal találkozik, melyek ismerten toxinok.

Vannak olyan egyének, akik az ezüst ékszerek helyett ezüstözött alvásmaszkot hordanak, hogy javítsák éjszakai pihenésüket, és ezüstözött kesztyűket viselnek, miközben laptopon gépelnek, annak érdekében, hogy a technológiából származó elektronikus jelek átvitelét a tesükbe megzavarják.

 jewelery2

Az ezüst mögötti tudomány

Ez úgy hangozhat egyeseknek, mint valami hókusz-pókusz, de vannak egyértelmű tudományos alapjai az ezüst egészségügyi előnyeinek, melyek az anyag elektromos és hővezető képességéből erednek. A pozitív töltésű ezüst ionok vezető mezőt hoznak létre, melyek elektromágneses sugárzást tükröznek a testből, ami a test természetes vezető képességét stimulálja, és javítja a vérkeringést, testhőmérsékleti egyensúlyt és általános jólétet. A pozitívan töltött ezüst ionok negatívan töltött oxigén receptorokhoz kötődnek a baktériumokban, mely miatt képes az ezüst a káros fertőzésekkel és betegségekkel harcolni.

Azok számára, akik szkeptikusak, vegyék figyelembe, hogy a Southampton Egyetem kutatói igazolták, hogy specifikus ezüst gyűrű típusok hordása segítheti az arthritis egyes tüneteinek enyhítését a kézen. Az előnyök nem csak a fájdalom csökkentését vonják magukba, hanem a hiperextenzió megelőzését is az ujj ízületekben, mely igencsak gyakori azoknál, akik rheumatoid arthritis-ben szenvednek.

Még azok számára is, akik nem igazán vennék meg az ezüstöt fém jellegű tulajdonságai miatt, más módja is van annak, hogy az ezüst ékszerek viseléséből egészségügyi előnyöket szerezzünk. Gyors tempójú kultúránkban, sokan a meditációhoz, jógához, tudatossághoz és más nyugtatási technikákhoz fordulnak szorongásuk csökkentésére. Bizonyos ékszer típusok hordása segítheti a szorongás megelőzését és az újraközpontosítást is. Az egyszerű ezüst "aggódó ékszer" és fonógyűrű, mely egy külső sávot alkot, ami szabadon fonódik a belső gyűrű köré, igazolatlan nyugtató hatással van, mely segíti a szorongás elleni küzdelmet ismételt mozgáson keresztül. Azok, akik szorongásban szenvednek, egyszerűen forgathatják gyűrűjüket, mely segít megküzdeni a tünetekkel, még nyilvános, zsúfolt helyeken is.

 

 

Tartsd észben

Egy rövid figyelmeztető szó - bár az ezüst számos bizonyított (és nem bizonyított) egészségügyi előnyökkel rendelkezik, vannak, akik allergiásak az ezüstre. Ezen egyének számára, az ezüst hordása ellenkező hatást válthat ki, mely kiütést okozhat és a bőrünk emiatt elszíneződhet. Ha ezüst allergiában szenved valaki, akkor célszerű más ékszer egészségügyi előnyeit felkeresnie.

Akár hiszünk teljes mértékben az ezüst jelentett előnyeiben vagy pusztán csak az ezüst látványát élvezzük, és reméljük, hogy segítheti a szorongás vagy más betegség meggyógyítását kisebb mértékben, nem tagadhatjuk azt a tényt, hogy az ezüst ékszerek hordása, potenciálisan egy esztétikailag kellemes módja annak, hogy megnyugtassuk elménket és növeljük általános jólétünket.

 

Áruházunkban megvásárolható ezüst ékszereket ide klikkelve találhatja.

Az ékszerkirály oldalán kizárólag legálisan forgalmazott névjellel és fémjellel ellátott ezüst ékszereket vásárolhat.

A névjel és a fémjel az alábbiakra ad garanciát:

  • A termék legálisan forgalmazott termék
  • A termék valóban ezüst
  • A termék összetétele valóban megfelel a leírtaknak

Ne vásároljon olyan nemesfém ékszereket, amelyeknél a fentiek nem teljesülnek!