Ékszerkirály BLOG

A filmes világ ékszerei

2021.01.21 22:05
A filmes világ ékszerei

A filmvásznakon sok esetben, - főleg, ha nők a főszereplők – megjelennek drága ékszerek, drágakövek, smaragdok. Természetesen van, amikor erre épül a film története, de az is megesik, hogy ez csak egy kiegészítő elemként funkcionál, ami utána bennünk mély nyomot hagy.

  1. Moulin Rouge 

Emlékeztek a híres éjszakai jelenetre a Moulin Rouge-ból? Satine udvarhölgy nyakában ekkor, egyel sem kevesebb, mint 1308 gyémántból álló nyaklánc lógott, ami összesen 134 karátból állt. Ugyan szép darab, de nem irigyeljük Satine-t, hogy ezt a súlyt magán kellett cipelnie a forgatás napjain. Külön érdekesség, hogy Stafono Canturi csak a filmhez készítette az ékszert, ami az egyik legdrágább filmes ékszereink közé sorolható.

 

  1. A Gyűrűk Ura

A gyűrű, amire az egész történet épült, mondhatjuk azt is, hogy ez a film főszereplője. Látszólag ez egy átlagos karikagyűrű, mégis ez a hobbitok életének fő mozgatója, legalábbis Samué biztosan. Ami különlegessé teszi ezt az arany gyűrűt, hogy a belsejébe tünde nyelven gravírozták bele, hogy „Egy gyűrű mindenek fölött”...

 

  1. Titanic 

Az óceán szíve, vagyis a gyönyörű gyémánt, ami a film kezdetekor a vízben süllyed el. Ez a gyémánt, még ha nem is látjuk a legtöbb jelenetben, de végigkíséri a teljes filmet.

A nyaklánc 170 karátos zafír, melyet 30 karátos gyémántok ölelnek körül.

 

  1. Szex és New York 2

A Szex és New York 2-ben két gyűrű is nagyobb figyelemnek örvend. Az egyik, amit Samantha kap a párjától, a másik pedig Carrie Bradshaw eljegyzési gyűrűje, ami nagyban eltér a megszokottól, hiszen ennek fekete a gyémántja.

 

  1. Men in Black

Kissé eltérő a filmben szereplő Galaxis ékszer, azonban érdekes kiemelni, hogy a nevéhez hűen, a drágakőben egy galaxist találunk. Ezt az ékszert J és K ügynök meg akarja őrizni, amihez természetesen jó sok bonyodalom is fűződik, de ettől olyan izgalmas, nemde?

 

Ezek voltak azok a híres és drága tervezésű ékszerek, melyek meghatároztak egyes filmeket. Ha tetszett a cikk, írd meg nekünk, milyen olyan filmet/sorozatot ismersz, aminek ez lenne a fő mozgatórugója.