Ékszerkirály BLOG

Csillagjegyek és azok drágakövei

2021.02.04 18:30
Csillagjegyek és azok drágakövei

Egyes drágakövek hatással vannak az emberekre, pláne, ha hiszünk ezek erejében. Abban az esetben, ha biztosra akarunk menni, és olyan köves ékszert szeretnénk választani, ami valóban hozzánk és a természetünkhöz illik, vagy amelyik erősebb hatást bír a természetünkre. Így legközelebb, ha ajándékot választunk, érdemes az ékszer megcsodálása után ezt is figyelembe venni. Lássuk, hogy mit ajánlhatunk a Kosnak, az Oroszlánnak és a Szűznek.

Kos (03.21-04.20)

A Kosok igazán tüzes természetűek, pont ezért az ő színük és kövük a vörös rubin és a gyémánt. Pontosan ennek a tűzről pattant személynek van szüksége a megnyugvásra, hogy rendbe tegye a fejében kialakult örök káoszt. Ebben pedig tökéletes párja lesz a gyémánt, ugyanakkor, ahogy minden pozitívnak, úgy ennek is lesz negatív hatása, amely egy kritikus önértékeléssé nyilvánulhat meg az amúgy is bizonytalan Kos irányába. Azonban egy gyémánt gazdagsághoz is vezethet – mondjuk, aki meg tudja magának engedni, az már így is büszkélkedhet az anyagiakkal.

Oroszlán (07.23-08.22) 

Azért is választottuk ezt a csillagjegyet, mert ez az egyik legdominánsabb mind közül. Az erős és olykor túlzott önbizalma miatt, elkel az önkritika trenírozása. Ebben segít a tigris szem, mivel ezzel közelebb kerül a feladat legyőzéséhez. A mindennapokban valamennyien stresszesek vagyunk és ez alól nem képez kivételt az oroszlán sem, de ennek a kőnek a hatására, még ezt is kezelni tudja majd.

A gyémánt, az ékszerek ékköve pedig azért illik az oroszlánhoz, mert ez is olyan magasztos, mint ő maga. 

Szűz (08.23-09.22)

Előítélet? Ha van csillagjegy, amely ebben ékeskedik, az bizony a Szűz. A cinizmusával sok esetben megbántja a körülötte lévőket, de még erre is hoztunk megoldásként egy követ, mégpedig a borostyánkövet. Ez több empátiával fogja ellátni.

A zafír pedig elősegíti a tisztánlátást, a kitartást, illetve harmóniát biztosít. Ez az élet minden területére elkell, gondoljunk a munkahelyi kapcsolatokra, a családra és a baráti viszonyokra. A Szűznek ezek mellett van egy erős kritikus szemlélete, amit nehezen tud leküzdeni, de a zafír ezt is el tudja távolítani.

 

Természetesen igazi hatása ezeknek a köveknek akkor van, ha sokat és minél többet viselünk belőlük, de a pozitív hatásuk mellett a színük és formájuk miatt is érdemes viselni őket.