Ügyfélszolgálat: E-mail: info@ekszerkiraly.hu  | Facebook Messenger: 

Ékszerkirály BLOG

Ékszerek tisztítása otthon II. – Ezüst ékszerek

2022.04.01 10:20
Ékszerek tisztítása otthon II. – Ezüst ékszerek

Az előző  bejegyzésünkben átvettük, hogy mit is lehet tenni annak érdekében, hogy megvédjük ékszereink épségét és tisztaságát, azonban a leggondosabb kezek között is előfordulhat, hogy időnként tisztítást igényelnek kedvenc darabjaink és ez teljesen természetes.

Az ezüst ékszereidet leginkább a levegő kéntartalma, vagy különböző kozmetikumok veszélyeztethetik, ugyanis ennek az anyagnak a hatására ezüst-szulfid réteg jöhet létre az anyag felületén, ami sötét színű.

Különböző lehetőségek vannak a tisztításra, a legtöbb esetben elegendő lehet ha gyengéden átmosod ékszereidet szappanos vízzel, majd áttörlöd egy puha tisztító kendővel.

Bizonyos esetekben ezüsttisztító folyadék használata javasolt, azonban nagyon kell vigyáznod, hiszen vannak olyan darabok, amelyek esetében kifejezetten tilos ezen vegyületek használta. (Pl. a Pandora ékszerek esetében) Ékszertisztító folyadék használata esetén egy csipesz segítségével helyezd ékszereid a folyadékba, azonban figyelj arra, hogy a kapcsot ne érje a folyadék, hiszen az abból kioldódó anyagok megszínezhetik az ékszereidet.

Az Ékszerkirály oldalán kizárólag legálisan forgalmazott névjellel és fémjellel ellátott ezüst ékszereket vásárolhat. 

A névjel és a fémjel az alábbiakra ad garanciát:

  • A termék legálisan forgalmazott 
  • A termék valóban ezüst
  • A termék összetétele valóban megfelel a leírtaknak

Ezüst fülbevaló karika fehér kristállyal

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-fulbevalo-karika-feher-kristallyal