Ügyfélszolgálat: E-mail: info@ekszerkiraly.hu  | Facebook Messenger: 

Ékszerkirály BLOG

Az arany bokalánc eredete és viselete

2023.03.24 17:00
Az arany bokalánc eredete és viselete

Most hogy egyre emelkedik a hőfok, ideje elővenni és leporolni az ékszereket.
Ha követed a trendet és az újdonságokat, akkor majd a lent említett arany bokaláncokból tudtok csemegézni.

Tavasz és a nyár közeledtével egyre kevesebb ruhadarabot fogunk viselni, így elő kerülnek az ékszerek. Téli és hidegebb időszakokban az ékszerek használata nehezebb, hiszen mindenbe bele akadhat illetve nem is látszanak. Most hogy egyre emelkedik a hőfok ideje elővenni és leporolni az ékszereket.

Ha követed a trendet és az újdonságokat, akkor majd a lent említett arany bokaláncokból tudtok csemegézni, de előtte egy kis történelem.

A nyugati kultúra csak a 20. században fedezte fel a bokaláncot. Természetesen a keleti kultúrák már ennél jóval előbb fedezték fel. Előszeretettel használták a fémeket és drágaköveket mint ékszer, ezért se lepődünk meg azon hogy már régebben is használták az ilyesfajta megjelenést. Természetesen csak egy bizonyos réteg engedhette meg magának ezzel jelezve, hogy előkelőbb családból származnak és hogy több hatalommal rendelkeznek. Indiában is előszeretettel használták főleg nők, ezzel jelezve hogy férjezett asszonyok.

Melyik oldalon kell hordani a bokaláncot? Nos, erre a kérdésre a válasz hogy amelyiken szeretnéd de ha keresztényhitű vagy akkor jobb ha tudod, hogy a bal lábadon ne hord az ékszert mert az az ördög szimbóluma!

Miért jó még az arany bokalánc használata?
 - serkenti a vérkeringést
 - gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású
 - szabályozza a szívműködést
 - hatásos depresszió és szorongás ellen

Szerintem kétszer meggondolnám hogy arany ékszert vegyek ha ennyi jó tulajdonsággal rendelkezik és még ezen kívül egy mutatós darabról beszélünk.

Arany bokaláncaink csak is 14 karátos aranyból készülnek! A kínálatunkban csak pár darabot láthatsz, de biztosan így is sokat fogsz/fogtok agyalni hogy melyiket szeretnétek végül megvenni és hordani. Mind nagyon szép elegáns, minimalista hatású bokaláncok.


Egy kis minimalista bokaláncot szeretnék először bemutatni, mely bár minimalista nagyon is mutatós darab. Azok számára tökéletes akik nem szeretik a túlzott csicsás ékszereket. Kis láncszemekből álló lánc, mely a klasszikus vonást jelképezi.

Ide kattintva az arany bokalánc kategóriába juthatsz el!




Név:14k arany bokalánc, pálcás pancer
Mérete: 27,5 cm amin belül 3,5 cm az állíthatósági kapocs


Ha valaki szereti a medálos ékszereket, akkor ez az egyik bokalánc amely medálos kiegészítűvel készült. A medál mérete pont ideális, nem zavar annak viselete. A lehető legtöbb ruhával össze lehet passzolni.


Név:14k arany bokalánc csillaggal
Díszítése: Csillag medállal
Mérete: 26,5 cm

Tavaszi és nyári viseletek egyik kihagyhatatlan darabja a bokalánc. Törj ki a megszokott ékszerek viseleléséből és használj egy ilyen arany bokaláncot