Ékszerkirály BLOG

Akvamarin ékszerek: A nyugalom köve a divat világában

2023.09.01 17:00
Akvamarin ékszerek: A nyugalom köve a divat világában

Az ékszerek világában egyes kövek különösen népszerűek, nemcsak a csodálatos színeik, hanem a hordozójukra gyakorolt jótékony hatásaik miatt is. Az akvamarin, vagy más néven a "tengerzöld kő," egyike ezeknek a varázslatos köveknek.

Akvamarin 

Az akvamarin egy változata a berill nevű ásványnak, amelynek tengerkék és zöldes árnyalatai gyakran az óceán hullámainak szépségét idézik. A kő neve is ebből ered, hiszen a "aqua" szó a latin "víz" szót, míg a "marina" a "tenger" szót jelenti.

Ez a kő általában átlátszó vagy kissé opálos, de gyönyörű színvilágával hívja fel magára a figyelmet. A leggyakrabban előforduló színe a halványkék vagy tengerzöld, ami egyensúlyt és nyugalmat sugall. Az akvamarin kristályok gyakran facettázott és csiszoltak, hogy még ragyogóbbak legyenek, és tökéletesen kiemeljék ezt a természetes szépséget.

Szó jegyzék: Az "ásvány facettázása" azt jelenti, hogy az ásványt olyan módon csiszolják, hogy több kis lapos felülete legyen, amelyek szépen tükrözik a fényt.

Jótékony hatások:

Az akvamarin ékszerek viselése több szempontból is jótékony hatással lehet az emberi testre és lélekre. Néhány fontos előny és hatás:

Nyugalom és harmónia: Az akvamarin nyugtató hatással van az érzelmekre és segíthet a stressz és szorongás csökkentésében. A viselője könnyebben tarthatja meg az érzelmi egyensúlyt a mindennapi kihívások közepette.

Kommunikáció és kreativitás: Ezt a követ hagyományosan a kommunikáció és a kreativitás kövének tartják. Segíthet kifejezni az érzéseket és gondolatokat, valamint növelheti az alkotói energiát.

Önbizalom: Az akvamarin erősítheti az önbizalmat és segíthet a viselőjének magabiztosabb lenni az élet különböző területein.

Szeretet és harmónia: Ez a kő szimbolizálja a szeretetet és a harmóniát, és segíthet az embernek megtalálni a harmonikus kapcsolatokat az élet minden területén.

Az akvamarin tiszta látást biztosít, segíti regenerálódni a fáradt és megerőltetett szemet. Szabályozza a mirigyek működését, hasznos pajzsmirigyproblémák kezelésében. Erősíti az immunrendszert. A légúti betegségek, mint asztma, bronchitis, vagy szénanátha is sikeresen kezelhetők vele, illetve egyéb allergiás megbetegedések is. Rendszeres használatával akár a szívroham is megelőzhető.

Hogyan viseljük az Akvamarin ékszereket:

Az akvamarin ékszereket bármely alkalomra és szinte bármilyen stílushoz viselhetjük. Egy gyönyörű akvamarin gyűrű vagy nyaklánc feldobja az összképet, és egész nap emlékeztethet minket az ékszer jótékony hatásaira.

A tengerzöld kőhöz illeszkedő ruhadarabok között megtalálhatjuk a fehér, a tengerkék és a halványzöld árnyalatokat, amelyek ideálisak a kő színének kiemeléséhez. Ne felejtsük el, hogy az ékszerek nem csak díszítő elemek, hanem energetikai eszközök is, így hordozzuk őket tudatosan, és élvezzük a hozzájuk kapcsolódó előnyöket.

Név: NYAKLÁNC KUTYUS MEDÁLLAL, SWAROVSKI KRISTÁLLYAL DÍSZÍTETT, AKVAMARIN

Anyaga: Egyéb ötvözet

Díszítés: Swarovski kristály 

Név: CSEPP FORMÁJÚ FÜLBEVALÓ SWAROVSKI KRISTÁLLYAL DÍSZÍTETT, AKVAMARIN 

Anyaga: Egyéb ötvözet

Díszítés: Swarovski kristály