Ékszerkirály BLOG

Újragondolt klasszikusok

2022.11.07 17:07
Újragondolt klasszikusok

 

„Az egyszerűség az igazi elegancia kulcsa.”-Coco Chanel

A gyöngy nem is mondható igazi kőnek, hanem egy természetes anyag, amely egyik legkedveltebb alapanyag az ékszerkészítésben napjainkban is. A gyöngyös darabokat a XX. század legnagyobb stílusikonja, Coco Chanel hozta be a divatba, amelyek sikere azóta is töretlen.  Nem csoda hát, hogy  óriási népszerűségnek örvend a francia stílust kedvelő, kifinomult a nők körében.   

A november az év egyik legcsillogóbb hónapja. A nők ruhatárában ebben a szezonban előkerülnek a Chanel divatház ikonikus darabjait idéző anyagú és fazonú ruhadarabok, valamint a kiegészítők. Ilyen például a tweed blézer,ruha és mellény, a díszgombos kardigánok, a kis fekete ruha, a steppelt és láncos táskák és persze a gyöngyös ékszerek.  Fokozatosan előkerülnek a letisztult, elegáns színek, mint például az örök klasszikus fekete-fehér, és a bézs különböző árnyalatai az aktuális trendszínek mellett. A hónap előrehaladtával egyre inkább vágyunk arra, hogy a hétköznapi rohangálós, munkába járós szettjeinket megbolondítsuk valamivel, ami egyszerű, de nagyszerű. Ez a leírás tökéletesen igaz a gyöngyre.

Ebben a szezonban kezdődik a legtöbb nő életében a karácsonyi készülődés az ünnepekre. A legtöbben már elkezdenek hónap elejétől nézelődni, és vásárolgatni a karácsonyra. Az üzletek kínálatában ilyenkor megjelenik az időtálló, örök klasszikus ékszer, a gyöngy. A gyöngy különféle méretekben és színekben kapható, amelyet ezüst, arany vagy rosegold szerelék és ékszer elemek egészítenek ki.

 Ez a típusú ékszer igazi telitalálat, legyen akár egy fiatal nő vagy egy idősebb hölgy.  Az elegancia, amit a gyöngy képvisel, sosem megy ki a divatból. Egy szolidabb nyaklánc éppen olyan elegánssá tehet egy egyszerű farmer és ingből álló szettet is, mint egy többsoros gyöngysor. A modern nők gyakran csillogó kövekkel gazdagított gyöngyös ékszert választanak, amely összhatásban modernebb, feltűnőbb lesz egy klasszikus csak gyöngyből álló gyöngysornál.

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-nyaklanc-igazgyongyos-medallal

A nyakláncokon túl a bedugós gyöngy fülbevalók is nagyon népszerűek. Sokan viszont a nagyobb gyöngyökből álló, lógós fülbevalókat kedvelik inkább. Ezek mellett még gyöngyös brossokkal és gyűrűkkel, karkötőkkel is találkozhatunk. Ezek külön-külön is kellő fűszerei a munkahelyi szetteknek, de egy elegánsabb alkalomra akár szettben is viselhetünk együtt több gyöngyös darabot.

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-fulbevalo-gyonggyel

Ha egy nő rokonunknak, ismerősünknek ajándékot kell választanunk, úgy, hogy az ízlésével nem vagyunk teljesen tisztában, akkor a gyöngyös ékszer a legmegfelelőbb választás. Az Ékszerkirály.hu oldalán megtalálhatóak a sportos, egy-egy gyöngyből álló  ékszerektől kezdve az igazán feltűnő, csillogó kövekkel díszített extravagánsabb darabok is. A finomabb,modernebb hölgyeknek az ezüst ékszereket javasoljuk, míg a klasszikus eleganciát és a  feltűnést kedvelőknek az aranyat. A különlegességeket szerető nőknek pedig a rosegold,azaz a rózsaarany  színt.

 

 

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-gyuru-buzakalasz-6-os-meret