Ügyfélszolgálat: E-mail: info@ekszerkiraly.hu  | Facebook Messenger: 

Ékszerkirály BLOG

Burmai Ruby Tiara

2021.04.24 20:13
Burmai Ruby Tiara

Ugyan nálunk, hétköznapi embereknél nem divat, de jó, ha tudjuk, hogy a tiara is a kiegészítők nagy csoportjába, azon belül is az ékszerekhez tartozik. Ebből a célból készültünk egy érdekességgel, amely a királyi család tiarájáról szól.

II. Erzsébet királynő burmai Ruby Tiara

Viktória királynő 1843-ban nevezte ki a Garrard-házat ékszerkészítőjének. Azóta is szoros kapcsolatot tart fent a ház a Brit királyi családdal és ékszereivel, tiaráival. Azonban nemcsak hivatalos alkalmakra készítenek ékszereket, hanem már privát eseményekre is gondos, finom darabokkal látják el a családot. Az első megbízást maga Erzsébet királynő adta ki 1973-ban, amikor az esküvői ajándékokból kapott drágaköveket kellett egy ékszerré egyesítenie a Garrard-háznak.

A címben olvasott tiara 96 rubinnal készült és itt jön a csavar, ugyanis a 96-os szám nem véletlen lett ennyi: a burmai emberek azt vallják, hogy ez a bűvös szám megóvhatja a viselőjét a betegségektől és a baljós vágyaktól. Erzsébet királynőről pedig ma már elmondható, hogy valóban megvédte ez a tiara az egészségét, hiszen még a 95. életévében sem lépett fel semmilyen tartós betegség.

Ekkor szokás volt szép ékszereket szétbontani és „építeni” helyette egy újat, amit a burmai Ruby Tiara esetében is megtettek, hiszen a Hyderabad Tiara Nizamját, - ami egy másik esküvői ajándék volt – bontották szét a Ruby-ért.

A büszke ajándéktulajdonos pedig még idős korában is szívesen viseli ezt a gyönyörű és aprólékos munkának köszönhető tiarát.