Ékszerkirály BLOG

Ékszer szettek - Swarovski -

2023.04.21 17:00
Ékszer szettek - Swarovski -

1892-ben Daniel Swarovski feltalált egy gépet, amivel kifinomult kristályt lehet létrehozni kvarcból, homokból és ásványokból. Ismerkedjünk meg egy kicsit a kristállyal és hogy milyen szettekbe van beágyazva!

Tudtátok hogy az Ékszerkirály.hu oldalon olyan ékszereket is lehet találni ami szettben van? Nos, igen az Egyéb fülre ha rá mentek az egyik opció az lesz, hogy Ékszer szettek. Az ékszer szettekben az a jó, hogy minden darabja ugyan olyan kivitelezésű. Van amelyiknél fülbevalót kaphatsz gyűrűvel, vagy nyakláncot karkötővel, vagy nyakláncot fülbevalóval.

Swarovski

Már korábbi cikkeinkben olvashattatok pár kristályról, mint a cirkónia és a moissant kristály. Ismerkedjünk meg egy kicsit a Swarovskival is.

1892-ben Daniel Swarovski feltalált egy gépet, amivel kifinomult kristályt lehet létrehozni kvarcból, homokból és ásványokból. Egyébként róla is lett elnevezve ez a kristály. Mint az olvashattad gépek segítségével állítják elő, tehát mesterséges ékkő. Az ékkő szinte mindehol jelen van, arany és ezüst foglalatokban, drágakővel és vagy féldrágakővel párosítva. A kristály gyönyörű víztiszta csillogásáról híres. Szinte minden évben megjelenik egy-egy új kollekció, tehát nincs hiány a Swarovski ékszerekből. Természetesen nem csak ékszerek díszítésére alkalmas, ezenkívül számos más területen is előfordulhat ilyen az üvegművészet.

A Swarovski ékkő egy megfizethető kristály, ám figyelj arra, hogy maga az ékszer nem Swarovski csak a díszítésére szolgáló kristályok. A szettek azok számára tökéletes, akiknek semmi kedvük vagy idejük válogatni a sok ékszer között és vagy egy közelgő alkalomra kell egy ékszer együttes. A kristály keménysége mohs-skálán mérve 8,5-ös keménységgel bír, tehát egyen értékű a cirkóniával.

A kristály előállítása mai napig nagy titokban tartják a gyártók, tehát ismeretlen az ékkő előállításának "receptje".

Swarovski kristály ápolása:
A kristályt bevonattal szokták ellátni, így ügyelni kell annak tisztítása során. Keress egy puha törlőkendőt, ami nem sérti a kristály felületét. Ékszereknek van külön tisztítószerük ami álltalában egy gélszerű anyag. Ezt a gélt tegye rá a szövetre, majd óvatosan az ékszert törölje át vele. Ha ezzel megvan, száraz puha törlőkendővel törölje szárazra. Ha a szennyeződések nem tünnek el, akkor forduljon szakemberhez.

Ékszer szett kategóriában, rengeteg ékszert lehet találni többféle kivitelezésben, szettben, színben. Nézzetek bele, mert szép elegáns és egyedi ékszereket lehet megtalálni, mint a cseresznyemedálos szett.

Színes kristályos szettben találhatsz kéktől kezdve lilát, rózsaszínt, enyhe napsárga színűeket és még persze sok más színt is. Medálos termékeink közül szívecskés, cseresznyés, hattyús medálokat fedezhetsz fel. Ezek kombinációit lehet majd látni a kategóriában.

Név: Csepp formájú ékszer szett, aquamarine, swaroski kristállyal díszített

Anyaga: Ródiummal bevont ékszer

Díszítése: Swarovski kirstály

Nyaklánc hossza: 40+5 cm

Medál mérete: 1,4 x 2,6 cm

Fülbevaló mérete: 0,8 x 1,8cm

 

Név: Szíves alakú ékszer szett, Kristály, Swarovski kristállyal díszített  

Anyaga: Ródiummal bevont ékszer

Díszítése: Swarovski kirstály

Nyaklánc hossza: 40+5 cm