Ékszerkirály BLOG

Így viseld a karórád!

2022.07.11 11:00
Így viseld a karórád!

Bár sokan nem tudják, de az óra nem csak arra szolgál, hogy mutassa az időt, ha megfelelőképpen viseljük, akár ékszere is lehet megjelenésünknek.

Biztosan van, akiben bizonytalanságot kelt, hogy melyik oldalon érdemes hordani az órát. Tévedés, hogy mindenkinek egydöntetűen a bal kezére kell, hogy kerüljön, ugyanis egyszerűen csak azt kell figyelembe venned, hogy számodra hogyan kényelmes. Ha jobb kezes vagy, valószínűleg a bal kezeden fog kevésbé akadályozni a teendőidben, azonban a bal kezesek inkább a jobb oldalt találhatják komfortosabbnak.

Válasszunk olyan órát, amely méreteiben is arányos testalkatunkhoz. Ne hordjunk túl apróra szabott vagy éppen túlméretezett darabokat. Az is fontos, hogy a szíj tökéletesen illeszkedjen az ember csuklójára, ugyanis a túl laza és a túl szoros óra is kényelmetlen lehet, illetve nem is esztétikus látvány.

Bár ez talán sokaknak egyértelmű, de érdemes nagyfokú figyelmet fordítani arra is, hogy az alkalomhoz válasszunk órát. Sportos megjelenéshez nem feltétlen alkalmas egy elegáns bőrszíj, ugyanakkor öltönyhöz sem érdemes gumiszíjas órát választani.

Láttad már a legújabb órákat a webshopunkban?

https://www.ekszerkiraly.hu/spl/387539/Karorak