Ékszerkirály BLOG

A karikagyűrű jelentősége

2022.05.20 10:00
A karikagyűrű jelentősége

A karikagyűrű a világ egyik legismertebb szimbóluma, hiszen ennek az ékszernek a viselése kiemelt jelentéstartalommal rendelkezik. Ha valaki karikagyűrűt visel, azt üzeni a külvilágnak, hogy ő már tartozik valakihez, illetve, hogy összekötötte egy másik emberrel az életét.

Mit jelképez?

A karikagyűrű a szerelmet és az egymás iránti hűséget jelképezi. Más megközelítésben az összetartozás szimbólumának is tekinthető, fel lehet fogni a kölcsönös ígéretek egyfajta zálogaként, de ez még annál is inkább egy életfelfogás, annak a kinyilatkoztatása, hogy mi és ki a legfontosabb az életünkben.

Útmutató

A karikagyűrűt a jegyben járás ideje alatt a bal kézen szokás hordani, az esküvő után pedig a jobb kéz gyűrűsujja a megfelelő hely a gyűrűnek. Régi görög hagyomány szerint a bal kéz negyedik ujjából közvetlenül elvezet egy ér a szívig, ezért alakulhatott ki az a szokás, hogy a szerelmi kapcsolat megpecsételéseként erre az ujjra kerüljön fel a gyűrű.

Ingyenes stockfotó Arany, ékszerek, esküvő témában

Milyen legyen a gyűrű?

A karikagyűrűk tradicionálisan aranyból készülnek, azonban ez a hagyomány napjainkban már közel sem magától értetődő. A fiatal párok körében a más anyagból készült változatok is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen olyan gyűrűt érdemes választani, amit egy egész életen át jó szívvel viselhetünk.

Kínálatukban is mindenképp érdemes körbenézni, hiszen páratlan kincsekre lehet bukkani ékszereink között.

https://www.ekszerkiraly.hu/Ferfi-karikagyuru-ezust-allithato__

https://www.ekszerkiraly.hu/spd/32837945015_9/Noi-karikagyuru-ezust-savval-nemesacel-arany-szinu

https://www.ekszerkiraly.hu/spd/32832772063_6/Noi-karikagyuru-nemesacel-aranyszinu-8-as-meret