Ékszerkirály BLOG

Világszerte a legdrágább ékszerek

2020.12.18 10:49
Világszerte a legdrágább ékszerek

Sokat gondolkoztam, hogy vajon ki birtokolja a legdrágább ékszerek egyikét: az angol királyi család, vagy valamelyik sztár, netán a világ leggazdagabb emberének kedvese? Aztán végeztem egy rövid kutatást és kiderült, mit is jelent az, hogy a legdrágább ékszer… Csillogó, ragyogó, szemünknek kedves darabokról fog szólni a következő néhány sor.

Graff Diamond gyémántóra

A lista élére tenném, - a számomra legszebb – órát, amit valaha láttam, ez pedig nem más, mint a Graff Diamond gyémántóra. A 110 karátos, igen nehézsúlyú óra 14 639 293 927 Ft értékű. Egy ilyen magas karátos, teli gyémántos órát, ami a szivárvány valamennyi színében tündököl, bizony meg kell fizetni. A képen talán kevésbé látszik, de az óra közepe is kis átfestett rózsaszín kristályokkal van kirakva. Az óra tervezője Laurence Graff tervezte és jelenleg is az ő tulajdonát képzi, talán azért, mert nem lehetne senki olyan tökéletes, mint ez az óra és tervezője.

Graff Diamond’s páva gyémántbross

Ha már Graffról szólt az előző bekezdés, nézzük meg a következő pávát ábrázoló gyémántbrossát, melynek értéke, átszámítva 26 377 507 575 Ft, ezért cserébe pedig egy 120karátos, különbontható brosst kapunk. Mit jelent az, hogy különbontható? Amennyiben úgy szeretnénk, leválaszthatjuk a madarat a szárnyáról, ezért „egyet fizet, kettőt kap” a tulajdonos, nos, ennyi pénzért örüljünk neki. Ez a gyémántkülönlegesség pedig fehér, sárga és egy nagyon ritka kék gyémántból tevődik össze.

Pink Star gyémántgyűrű

A gyémántóránál is drágább a képen látható 59,6 karátos gyémántgyűrű, melynek értéke megközelítőleg 19 164 166 596 Ft. A gyűrűt 2017-ben készítették és ekkortájt adták el Chow Tai Fook-nak, aki egy kínai üzletember. Vajon ő továbbadta, vagy betette a széfébe, amolyan biztonsági tartaléknak?

 

 

A felvetésem a cikk elején nem volt hiába, hiszena legdrágább ékszert valóban az angol királyi családnál találták, utána a német és osztrák családnál.