Ékszerkirály BLOG

Az imádott reggeli frissítőnk: a kávé

2021.03.19 13:15
Az imádott reggeli frissítőnk: a kávé

A közösségi média kedvence a friss kávé és annak különböző változatai, így gondoltuk, ne csak a kávét, hanem a hozzá köthető kiegészítőket is örökítsétek meg. Igen, van kávés kiegészítőnk! előtte azonban bemutatnánk röviden a kávé történetét.

 

Ezüst charm, kávéscsésze

A kávét eleinte nem itták, hanem ették, hiszen ez logikusnak is tűnt, a magvakat is előbb ették meg, mint hogy megitták volna leszűrni. A kávébabról még azt is feltételezték, hogy különleges erőkkel bír, így például az ugandaiak előszeretettel majszoltak kávébabot egy hosszú út előtt.

A legendák szerint a kávészemek élénkítő hatását egy etióp pásztor fedezte fel először, aki a kecskéin vette észre, hogy sokkal tüzesebbek a szokottnál, miután a szemeket lelegelték. Ezt továbbadta a szerzeteseknek, akik rövid kísérletezés után, megpörkölték a babokat, majd ihatták is a kávét.

Egy másik legenda szerint egy arab orvos élénkítő orvosságként használta, amit „quawa” néven nevezett el. Ezt később megemlítette A kontinens című tájékoztatójában is.

Ma már a kávéművészet egy külön egysége a gasztronómiának. Nemcsak a szokásos espresso-cappuccino és latte machiato, hanem más pörkölésű, ízesítésű különlegességeket kóstolhatunk a világ több pontján, ráadásul sok helyen még külön kultúrája is ismert a kávézás rituáléjának.  

Most pedig jöjjenek a kávés különlegességek, vagyis a kávés ékszerek, melyekkel megmutathatod a „kávészenvedélyed”.

Kávéscsészék és kávédaráló charm

 

Ezüst charm, kávéscsésze

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-charm-kavescsesze

Ezüst charm, kávéscsésze

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-charm-kave

Ezüst kávédaráló charm

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-kavedaralo-charm

 

Kávébarna női karkötő

Angyalszárnyas bőr női karkötő-óra, kávébarna

https://www.ekszerkiraly.hu/Gnova-Platinum-TOP-angyalszarnyas-bor-noi-karkoto_kavebarna