Ékszerkirály BLOG

Gyűrű kisokos – melyik ujjon milyen gyűrűt viseljünk?

2018.12.02 12:08
Gyűrű kisokos – melyik ujjon milyen gyűrűt viseljünk?

Gyűrű kisokos – melyik ujjon milyen gyűrűt viseljünk?

A gyűrűk viselésének története évezredes múltra tekint vissza. Sokan vannak, akik kifejezetten az ezüst gyűrű kínálta előnyöket szeretnék kihasználni, mások az aranyra szavaznak. A történelem során a gyűrűk gyakran a társadalmi hovatartozás és az anyagiak szimbólumaként szolgált, napjainkban inkább az önkifejezés egyik módja. De vajon miről árulkodik az, hogy melyik ujjon viseljük a választott darabot? Míg a szerelem és az összetartozás jelképének számító jegygyűrű nyilvánvaló jelentéstartalommal bír, addig a többi ujjon levők szimbolikája már kevésbé ismert. Ezeknek igyekszünk most utánajárni.

 

Már az ókorban is úgy vélték az emberek, hogy az ujjak felelősek a személy bizonyos jellemvonásaiért, ezért korántsem mindegy, hogy melyiken viselünk gyűrűt.

Gyűrű a hüvelykujjon: nem vitapartner az illető!

 

Viszonylag kevesen viselnek ékszert a hüvelykujjon, ám ha mégis ezek közé tartozunk, akkor érdemes tudni, hogy az igen érzelmes emberek táborát gyarapítjuk. Erős energiákkal rendelkezünk, és ez vitás helyzetekben is megmutatkozik. Konkrét véleménnyel rendelkeznek az ilyen személyiségek, és nem igen lehet meggyőzni őket az ellenkezőjéről.

 

Ezüst gyűrű a mutatóujjon

 

Magába forduló, félénk személyiségjegyekre utal az, ha a mutatóujjra kerül a választott ezüst gyűrű. Az ilyen emberek könnyen befolyásolhatóak, de a történelem során ennek az ellentettje is érvényesült, hiszen a királyok, uralkodók és tábornokok gyakran viseltek gyűrűt ezen az ujjon, és ezzel a vezetés iránti vágyukat igyekeztek kifejezni.

 

Gyűrű a középső ujjon

 

Gyakorlatias, magabiztos emberek szeretik a középső ujjra tenni a gyűrűt. Olyan személyiségek ők, akik tisztában vannak erősségeikkel, de ugyanakkor nem vetik meg a karma, a sors és a hit világát sem.

 

Gyűrűsujj, a lelki béke területe

 

A gyűrűsujj nyilvánvaló okokból is a lelki béke, a nyugalom szimbóluma, és azt a fajta megnyugvást is jelenti, ami a másik iránti szeretetben mutatkozik meg. Ha nem ilyen okból kerül ide az ezüst gyűrű, akkor viselőjének kíváncsiságáról ad tanúbizonyságot.

 

Gyűrű a kisujjakon

 

Kényelmetlensége miatt nem sokan szeretik itt hordani a gyűrűt. Ha mégis olyan emberrel találkoznánk, aki ezt a területet részesíti előnyben, akkor valószínűleg egy lenyűgöző személyiséggel van dolgunk, aki szereti megélni érzéseit.

A napjainkban nagy népszerűségnek örvendő ezüst gyűrű viselése során is megfontolandó tehát, hogy hova húzzuk fel azt. Rendeljen gyűrűt webáruházunkból!