Ékszerkirály BLOG

Bokánclok viselése

2018.01.06 18:28
Bokánclok viselése

Bokaláncok viselése

Manapság, a bokaláncok a 2016-os tavaszi/nyári kiállításokon megfigyelhető fő ékszerek egyikét alakítják. De vajon vajon valóban divatos kiegészítőknek tekinthetők a bokaláncok?

 

Képtalálat a következőre: „anklet on girl”

Bokaláncok eredete és jelentésük

A legfrissebb divatbemutatók előtérbe hozták a bokalánc divatot, és pár verziót is arról, hogyan hordjuk őket a leginkább stílusosan.

Téves megítélés, miszerint a bokaláncok csak átmeneti darabok, bármely mögöttük lévő történet nélkül, bármely bennük rejlő szimbolizmus nélkül. A bokaláncok azonban rendelkeznek történettel, melyet érdemes feltárni és benne elmélyülni.

Míg a nyugati kultúra csak a 20. század kezdetétől élvezheti a bokaláncokat, a keleti kultúrában a bokaláncok története visszanyúlik az archaikus időkig. A bokaláncok első mintái akkor kerültek felfedezésre, amikor a sumér sírok kerültek feltárásra.

Az archeológiai ásatások feltártak és azonosítottak számos bokaláncot, különböző fémekből és kövekből készítve, akár drága volt, akár gyakori.

Az ókori Egyiptomban, a női bokákon hordott bokaláncok sokat elmondtak a nő szerencséjéről és társadalmi helyzetéről. Egy arany vagy ezüst bokaláncot hordó nő, értékes kövekkel dekorálva, nyilvánvalóan egy gazdag ember felesége volt, míg a rabszolgák vagy plebejusok általában bőr vagy fém bokaláncokat, vagy kagylókból készült láncokat hordtak, és a legtöbb esetben csak amulettként vagy talizmánként szolgáltak.

Azonban, az ókori Indiában, a bokaláncok szélesebb körben elterjedtek voltak, mint bármely más régióban. Jelezhették egy nő házassági állapotát, de csak díszek is lehettek. A flexibilis bokaláncokat paayal-nak hívták, és széles körben elterjedtek voltak Indiában a táncosok körében.

A fém láncok kiegészíthetők voltak néhány komolyabb csecsebecsével vagy bájjal, hogy halkan csilingeljenek táncolás közben. Az ilyen bokaláncokat kiterjedten használják még ma is, főként az arab hastáncosok körében.

Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában a régi időkben, a "nőies" rövid lépést rendkívül érzékenynek tartották, és mindkét bokájukon, lánccal összekapcsolva, bokaláncot hordtak, korlátozva ezzel lépéseiket, és létrehozva a kecses járást.

Amerikában a 70-es években jelentek meg a bokaláncok, melyek a szabadúszó hölgyek kedvenc darabjaivá váltak, szabadságot keresve mindenhol és mindenben, így e darabok egy bohém stílus hatékony komponenseivé váltak.

 Képtalálat a következőre: „anklet on girl”

Jobb vagy bal? Melyik bokán hordjuk a bokaláncot?

Manapság már minden határ elmosódott, és aligha lehet minket bármivel is elképeszteni, minden sztereotípia és hagyomány megszűnt. Ezért, egyáltalán nem fontos, hogy a bokaláncot a jobb vagy bal bokánkon hordjuk.

Van néhány szokás, de ezek már rég feledésbe merültek:

Ahogy az esküvői gyűrűt is általában a bal gyűrűs ujjon hordják, kifejezve a tulajdonos házassági állapotát, a bokaláncot is a vőlegény ajándékozza a menyasszonyának, szeretete szimbólumaként, és annak kívánságát kifejezve, hogy hivatalosan is a férje szeretne lenni. A jobb bokákon bokaláncot hordó nőkre általában könnyűvérű nőként utalnak.

A kereszténységben, a bal oldalt az ördög szimbólumaként tekintik, és minden gonosz erővel kapcsolatosnak.

Van egy másik verzió is, ahol a jobb oldalon való bokalánc hordás elmondja a viselőjéről, hogy nem hagyományos a szexuális irányultsága.

 Képtalálat a következőre: „anklet on girl”

Bokalánc típusok és viselésük szabályai

Az ékszerboltok bővelkednek a bokaláncokban, különböző anyaggal és tervezettel rendelkezve, melyeknek ára a készült anyagtól függ. Egy bokalánc megszerzése könnyű, azonban, hordása valójában nem túl könnyű.

Íme néhány bokalánc típus és szabály, hogyan hordjuk őket a kiemelkedő megjelenésért:

  • Arany bokaláncok: Mondanom sem kell, hogy az arany bokaláncok az első számú luxuscikkek, különösen, mikor drágakövekkel dekorálják őket, mint gyémántokkal vagy rubinokkal. Az arany bokaláncokat gyakran egyetlen vékony láncként, vagy kétrétegűként tervezik. Tanácsos, hogy az arany bokaláncokat inkább érett nők, mint hölgyek hordják, és természetesen inkább különleges alkalmakkor. A barátokkal való találkozáskor egy nyári kávézóban, vagy a tengerparton való sétához, nem szükséges egy ilyen luxus bokalánc, míg egy luxus estély pont olyan alkalom, mikor megmutathatjuk a bokaláncunkat, klasszikus fekete körömcipővel párosítva.
  • Ezüst bokalánc: Az ezüst bokaláncok sokkal szokványosabbak, néhány pedig bohém szellemiséggel rendelkezik, és pontosan fiatal hölgyek számára ajánlott. Ideális harmonikus párosítást mutatnak a nyári szandálokkal, akár magassarkú akár lapos, és tökéletes darabok, hogy egy könnyű nyári este benne szaladgáljunk körben a városban.
  • Gyöngyös bokalánc: Monokróm és irizáló gyöngyös bokaláncokba is belefuthatunk, melyek minden bohém lány vagy etnikum stílusú hölgy vágyai lehetnek. A gyöngyös láncok illeszkedhetnek a szandálokkal vagy strandra hordható papucsokkal. Menj azonnal egy strandra!
  • Mezítlábas bokaláncok: Ezek nagyon népszerű elemek az indiai nők körében. A mezítlábas bokaláncok olyan karkötőkből állnak, melyeket a boka köré rögzítenek, majd együtt nyújtanak a lábfej mentén, és a nagylábujjnál végződnek, így egy talp nélküli mezítlábas szandált imitálnak. Ideális verzió azoknak, akik elég őröltek ahhoz, hogy mezítláb sétáljanak a tengerparton. Ó, és azok a csipkés bokaláncok káprázatosan néznek ki egy olyan menyasszonyon, aki esküvőjét a tengerparton élvezi!
  • Amulettes bokaláncok: E verziók nemrégen lettek népszerűek, különösen, mikor a Pandora amulettek elkezdték őrült inváziójukat. Akár szeretjük a név kezdőbetűk amulettjét, akár egy szív amulettet vagy egy csillag alakút, az amulett bokalánc mindenképpen hangsúlyozni fogja egyéniségünket.

 Képtalálat a következőre: „anklet on girl”

Tippek a bokaláncok viselésére

Néhány további szabálya a bokaláncok viselésének

  • Mielőtt szerzünk egy bokaláncot, az első legfontosabb dolog annak megfontolása, hogy mi a saját stílusunk. Egy üzletasszony? Nem működik. Egy sportos lány? Ismét nem működik. A bokaláncok a legjobban a bohém stílus vadászokkal, vagy bármely olyan lánnyal illeszkednek, akiknek legalább egy szabad szellemű együttese van a szekrényében.
  • A bokaláncokat miniszoknyával vagy mini ruhával kellene hordani, szokásos rövidnadrággal vagy leggings-el, vagy bármely felhajtott farmernadrággal - dióhéjban, bármely szokásos dologgal, amelynél látszik a lábunk bokazónája.
  • E merész boka stílussal, kötelesség a tökéletesen ápolt láb, bármely bőrkeményedés nélkül, ideálisan pedikűrrel, lehetőleg bármely élénk árnyalatban.
  • Ha a munkahelyre bokalánccal indulunk, az akár súlyos etikett megsértés is lehet, különösen, ha egy nagy pénzügyi társaságnál dolgozunk.
  • Egyes nők preferálják a bokaláncok hordását a harisnyájukon vagy zoknijukon kívül. Azonban, lehetőleg kerüljük ki ezt az opciót, és a bokaláncot a csupasz bokán hordjuk, a hatékonyabb eredmény érdekében.
  • Ha a lábunk vékony és gyengéd, akkor válasszunk fémes bokaláncot, vagy vékony műanyagot, de ha nem olyan vékony, akkor próbáljuk meg vizuálisan karcsúbbá tenni, ezért közepes méretű bokaláncot hordjunk, lógó csecsebecsékkel.

 Képtalálat a következőre: „celebrity with anklet”

A hírességek imádják a bokaláncokat!

  • A Golden Globe Díjátadó utó-partiján, Beverly Hills-ben, a vakmerő Jennifer Lopez teljesen fehér, kivágott ruhában jelent meg, magas kivágással oldal, mutatva teljes lábát, míg az illeszkedő fehér körömcipője kétszeresen is elegánsnak tűnt egy gyémántos vékony bokalánccal, dekorálva Jennifer egyik bokáját.
  • Ashley Olsent egy Santa Monica művészeti galériában látták egy teveszínű kabátban, fekete garbóval és bőr leggings-el, bézs sálat viselve, míg hegyes fekete körömopciói teljes harmóniában voltak mindkét bokájának arany bokaláncaival.
  • RiRi a pop díva egy fényképet osztott meg Instagramján, melyben bemutatta bokáját, egy Chanel vintage gyémántos bokalánccal felékesítve, melyet boka tetoválása mellett viselt, és a posztjának a következő címet adta: "Késői születésnapi ajándék, Chanel bokalánc, #CChitelesített”.

 

Bokaláncainkat ide klikkelve találja.