Ékszerkirály BLOG

Ékszerek tisztítása otthon I. – Az alapok

2022.03.25 08:00
Ékszerek tisztítása otthon I. – Az alapok

Idővel mindenkiben, aki szívesen hord különböző ékszerkülönlegességeket felmerülhet a kérdés, hogy hogyan is lehetséges teljes pompájukban megőrizni kedvenc darabjainkat, hogy azokon se a rendszeres hordás, se az idő vasfoga ne látszódjék. Habár csodatevő szerek erre a helyzetre sincsenek, egy kis odafigyeléssel jelentősen megnyújthatjuk kedvelt darabjaink élettartamát azzal, hogy már kezdetektől teszünk az elszíneződés ellen.

A folyamatra sok minden hatással van, nem csak a bőrünkkel való érintkezéstől, de akár csak a tárolástól, a levegő ásványianyag tartalmától, a használt kozmetikumoktól és még a piszoktól is megváltozhat ékszereink színe.

Az elsődleges lépés, hogy különböző tevékenységek végzése közben ne viseld ékszereidet. Sportolás és alvás közben, illetve házkörüli munkák teljesítése alatt is inkább helyezd őket biztos helyre. A nedves környezet is árthat nekik, így a kezeiden található darabokat tegyük félre mosogatás és kézmosás közben, tisztálkodás közben is kíméld meg őket. Kozmetikumokat és parfümöt minden esetben az ékszerek felvétele előtt használj, hogy a bőrödnek legyen ideje beszívni őket, ne tedd ki az ékszereidet ezeknek a negatív hatásoknak!