Ékszerkirály BLOG

Hogyan tisztítsuk meg az ezüst ékszereinket házi módszerekkel?

2023.03.28 17:00
Hogyan tisztítsuk meg az ezüst ékszereinket házi módszerekkel?

Tisztítsuk meg az ékszereinket!
Házi praktikákkal, kevés pénzzel is megoldható, sőt még ki se kell mozdulnod az otthonod kényelméből sem!

Sokan fürdés közben sem veszik le az ékszereiket mivel sok gond, bajlódás van vele. Ám jobb, ha tudjátok ez nem lesz elég az ékszer „karbantartásához”. Az ékszertisztítás nem csak abból áll, hogy simán vízzel lemossuk és áttöröljük.

Az ezüst ékszerek fényessége az idő múltával egyre fénytelenebb lesz. Ezért kell időközönként megtisztítani őket, hogy visszanyerjék csillogásukat. Házi módszerekkel is el lehet érni a csillogásukat és nem is kell drágább eszközökhöz jutni ahhoz. Elég csak akár a fogkrémes tubus és egy fogkefe melyet nem használsz vagy használtál és már meg is van az első tisztítási módszer.
Vedd elő a kellékeket majd gyengéden sikáld át az ékszeredet ezután alapos öblítéssel és törléssel meglesz a célod, mi szerint gyönyörű csillogóvá válik az ékszered.

Ki gondolná, hogy mennyi mindennel lehet megtisztítani az ékszereket csupán az otthonodban is fellelhető termékekkel, amik alap vásárlás esetén bele kerülnek a kosaradba. Ilyen lesz a következő praktika is. Mindenki használ hajbalzsamot a hajára hogy könnyebb legyen kifésülni illetve, hogy a hajkoronád is fényesé és egészségessé váljon. Nem csak a hajadra alkalmas, de az ékszereidről is el tudod távolítani a nemkívánt szennyeződéseket.

Most hogy a fürdőszobából megnéztük mi az, ami tisztításra használható nézzünk szét a konyhában is. Víz+só+citrom. E három összetevő is nagyon szépen eltávolítja a lerakódásokat. Áztatva vagy fogkefével is le lehet mosni a nemkívánt szennyeződéseket.

Ecet és szódabikarbóna. Ezt a technikát csak is áztatással lehet elvégezni. 2-3 órán át hagyd benne utána alapos öblítéssel és törléssel megkapod ugyan azt az ékszert csupán fényes és újszerű lesz a kinézete.

Nem is kell nagyon belenyúlni a zsebünkbe ahhoz, hogy az ékszereink fényességét visszaszerezzük.

Összegezve ezekkel lehet otthon letakarítani az ékszereket:

- Fogkrém
- Hajbalzsam
- Víz+só+citrom
- Ecet+szódabikarbóna

Ha valamelyik praktikát kipróbáltad utána már csak egy száraz törlővel áttörlöd melyen jól látható lesz a lerakódott szennyeződés.

Tehát az ezüst ékszereket, gyűrűket, karpereceket, fülbevalókat, bokaláncokat egyszerű házi praktikával is újjá varázsolhatod.

Ezentúl nem kell megijedned, ha új ezüstös ékszert szeretnél választani, hiszen ilyen könnyű praktikákkal karban tudod tartani az ékszered ragyogását.

Minimalista ezüst nyakéket szeretnék bemutatni mely minden ünnepségre, összejövetelre, illik és nem kell attól félned sem, hogy a ruhádhoz nem passzolna, mert bizony ez passzolni fog!




Név: Ezüst nyaklánc minimalista medállal
Anyaga: 925 Sterling ezüst
Díszítése: cirkóniumkristállyal
Mérete: 45 cm


Maradjunk a minimalista ékszereknél. Íme, egy karkötő ahol nem egyet, hanem kettőt kapsz ez áráért. Hogy miért mondom ezt, azért mert ez a karkötő kétféle lánccal van elkészítve.


Név: Ezüst karkötő, dupla
Anyaga: 925 Sterling ezüst
Mérete: 17+5 cm