Ékszerkirály BLOG

5 érdekesség, amit lehet, hogy még nem tudtál a Mikulásról

2021.11.30 11:29
5 érdekesség, amit lehet, hogy még nem tudtál a Mikulásról

Bár sokan úgy gondolják, hogy várni a Mikulást a gyermekek kiváltsága, én azt tapasztalom, hogy jellemző, hogy azok is egyre inkább tartják ezt az ünnepet, akiknek bár még nincs gyermekük, de már kirepültek a családi fészekből. A december 6-a nap elmúltával már fokozottan megkezdődik mindenhol a karácsonyi készülődés, így hoztunk pár érdekességet az ünnepi hangolódáshoz.

Ezüst hópihe charm

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-hopihe-charm

 

  1. A piros szín eredete

Ha a Mikulásra gondolunk, mindannyiunk felében egy ősz, pocakos öregúr képe jelenik meg, aki pirosba öltözve zsákjában minden jóval jár házról házra, megajándékozva a jó gyerekeket. A piros ruhát a Coca-Cola Companynak köszönhetjük, hiszen eredetileg a Mikulást mindenhol lila színű palásttal ábrázolt. Azóta viszont a piros szín az egész decemberi ünnepkörrel elválaszthatatlanul összeforrt.

  1. Az ajándék és a csizma kapcsolata

A magyarázat szerint Szent Miklós úgy segített a szegényebb családokon, hogy egy marék pénzzel ajándékozta meg őket. Ezt az ablakba helyezte, ezért kell a csizmát az ablakba készíteni éjjel, hogy legyen hova tenni a kedves ajándékot.

Ezüst nyaklánc szarvassal

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-nyaklanc-szarvassal

 

  1. Mikulásváró falatok

Az amerikai filmekből már megtanulhattuk, hogy a Mikulás nagyon szereti a sütit és a tejet. A gyerekek lefekvés előtt előkészítik a finom falatokat a megfáradt öregúrnak, azonban nem mindenhol sütit tesznek az asztalra. A skandináv államokban zabkását, a britek húsos pitét és sört készítenek ki vendégvárónak.

  1. Csokimikulás

Csak 1934-ben kezdtek el csokimikulást gyártani Magyarországon az ünnepre, előtte gyümölcsöt, almát és mogyorót kaptak a gyermekek a csizmájukba december 6.-án.

Ezüst ajándékcsomag charm cirkóniumkristállyal

https://www.ekszerkiraly.hu/Ezust-ajandekcsomag-charm-cirkoniumkristallyal

 

  1. Krampuszok

A krampuszok az ördög megtestesítői és a legenda szerint azért kísérik a Mikulást, hogy miközben ő a jó gyerekeknek ajándékot oszt, addig a krampuszok megfenyíthessék a rossz gyerekeket.