Ékszerkirály BLOG

A világ legdrágább Rolex Daytona - Egy gyémántokkal kirakott műremek titka

2023.11.10 17:00
A világ legdrágább Rolex Daytona - Egy gyémántokkal kirakott műremek titka

Az ékszeriparban a Rolex órák mindig is különleges helyet foglaltak el, és közöttük is kiemelkedik egy különösen exkluzív darab: a világ legdrágább Rolex Daytona órája. Ebben a cikkben bepillantást nyerünk ebbe a lenyűgöző műremekbe, felfedezve annak történetét, tulajdonosát, és persze az árát. Ezen kívül összehasonlítjuk a Rolex Daytona kollekciót, amelyeket az Ékszerkirály oldalán is megtalálhatunk.

A Rolex Daytona különlegessége

A Rolex Daytona kollekció a luxusórák egyik ikonja, de a legdrágább verzió még ennél is különlegesebb. Ezt a páratlan műremeket a Rolex egyedi megrendelésre készítette, és csak egyetlen példányban létezik. Az óra tokja fehéraranyból készült, és az arany részeken ragyogó gyémántok díszítik. A számlapon egy zafírkristály borítja a fekete díszítéssel ellátott, tökéletesen kidolgozott időskála körvonalát. Az arany óralap hátoldalán pedig a szerencsés tulajdonos neve is fel van gravírozva.

A születésnapaját ünneplő Rolex Daytona

Ez a lenyűgöző óra egy igazi különlegességnek számít, mivel a Rolex cége a Daytona kollekció 50. évfordulóján készítette el. A jubileumi alkalomból a cég valóban egyedi darabot alkotott, és bemutatott egy luxusórát, amely az exkluzivitást és a precizitást képviseli.

Az óra elkészítése három hónapot vett igénybe, és a legkiválóbb mesteremberek foglalkoztak vele. A számlapot különösen gondosan tervezték meg, és a számlap közepén egy finom szarvasmarhahátról készült embléma díszíti, emlékeztetve a Daytona kollekció hírneve eredetére.

A birtokos: Ki vásárolta meg?

Ezt a különleges Rolex Daytonát egy titokzatos gyűjtő vásárolta meg, aki az óra szerelmeseinek és a gyémántok rajongóinak körében ismert. Sajnos az illető személyazonossága titokban maradt, így csak találgatni lehet, hogy melyik milliárdos vagy híresség került gazdájához ez a páratlan óra.

Az óra vásárlási árát is homály fedi, de szakértők becslései szerint több millió dollárt kellett fizetnie érte. Ezzel a vétellel a Rolex Daytona nem csak a legdrágább, hanem egyben a legértékesebb Rolex órája is lett.

Az Ékszerkirály kínálata

Az Ékszerkirály oldalán is található egy lenyűgöző Rolex kollekció, amely magában foglalja a Daytona sorozat többi gyönyörű óráját. Bár talán nem érnek fel a világ legdrágább Daytona órájával, ezek a Rolex darabok is magukban hordozzák a márka hírnevét és kiválóságát.

Az Ékszerkirály kínálatában megtalálhatók az acél tokkal rendelkező sportos modellek, valamint az arannyal díszített luxus órák is. Mindegyik darab kivételes minőséget és eleganciát képvisel, és a legigényesebb óra szerelmesei számára is ideális választást jelentenek.

Összegzés

A világ legdrágább Rolex Daytona órája valóban egy lenyűgöző műremek, amely magában hordozza a Rolex hagyományait és a luxusotthonok precizitását. A titokzatos tulajdonos mellett az Ékszerkirály oldalán számos más márkájú óra között is válogathat, mint például a Michael Kors, Roamer, Calvin Klein és még sok más. Bármelyik óra is kerüljön az óra gyűjteményébe, biztosan hű társa lesz az idő múlásának és a stílusnak egyaránt.

A világ legdrágább órája: Google adatok szerint:1968-ban kapta ezt az órát Paul Newman. Akkori ára:  5 122 575 000 Ft