Ékszerkirály BLOG

Karórák karban tartása

2023.07.07 17:00
Karórák karban tartása

Mint minden kiegészítőt, a karórákat is időnként karban kell tartani. Ne akkor jusson az eszedbe a karbantartás, amikor már az óra nem ketyeg többet!

Mint minden kiegészítőt, a karórákat is időnként karban kell tartani. Ne akkor jusson az eszedbe a karbantartás, amikor már az óra nem ketyeg többet! Házi praktikával sajnos nem igazán lehet és nem is javasolt az órák karbantartása, hiszen ez a speciális ékszer/kiegészítő nem egy sima nyakék vagy gyűrű, hanem egy bonyolult alkatrészekkel összeállított kiegészítő.

Ha a legkisebb gondod az, hogy lemerült a benne lévő elem, akkor is egy szakembernek mutasd meg és majd szakszerű gondoskodás alatt újra életre kel szeretett kiegészítőd. Egy óra eleme elegendő 24 hónapig, ami azért elég jó, hiszen nem kell attól félned minden percben, hogy „jajj lemerült az óra”. -például a telefonok esetében alig bírják ki a pár órát, főleg ha használatban van. - Természetesen ez a 24 hónapos időtartam a sima karórákra értendő leginkább, hiszen függ az óra szerkezetétől is hogy mennyi energiát használ fel. Ilyen szerkezet lehet a kronográf. Tudakold meg, hogy a kiszemelt órád milyen szerkezettel rendelkezik és hogy mennyi ideig bírja egy elemmel.

Mire vigyázz, ha mechanikus óra kedvelő vagy illetve annak büszke viselője?

Az órára közvetlenül ne kerüljön kozmetikai cikk, ilyen például a parfüm. Ha teheted, kerüld a hirtelen hőmérséklet változásokat, hiszem az óra nem bírja illetve a páratartalomra is figyelj. Ebben az esetben például főzés közben nem ajánlatos, ha egy óra van a kezeden vagy ha éppen kényezteted magad és elmész szaunába akkor is jobb ha biztonságosabb helyre rakod. A túl sok nap és a túl sok hideg is árthat szeretett karórádnak így ügyelj arra, hogy ne legyen egyik helyen se sokáig. Mindig száraz helyen tárold, védve a portól is. Erre az esetre óra dobozokat lehet vásárolni melyek pont ennek céljára készültek, hogy megvédd az órádat.

Ha vízálló órád van mielőtt vízbe merülsz nézd meg mindig hogy helyén vannak-e a gombok. Ez azért szükséges, mert ha hiányzik, akkor már is kevésbé ellenállóbb a vízzel szemben. Itt is, mint a mechanikus óráknál karban kell tartani az elemeket, gombokat stb., ezenkívül a vízálló órák tömítését is időnként ellenőrizni kell, ha szükséges cserélni vagy pótolni kell azt. Egy-egy szervízelés után egy nyomáspróbán esik át az órád. Ez alatt azt értjük hogy a szakember vízbe veti hogy biztosan vízálló-e a karóra.

Házi tisztítás terén pedig csak annyit tehetsz, hogy egy puha szövettel át törlöd a külső felületét.

Egy női és egy férfi karórát szeretnék megmutatni nektek. E két óra a maga módján elegáns, modern és klasszikus stílusjegyeket viselik. Árérték arányban nagyon jó. Természetesen eme két órán kívül is találhattok megannyi órát, amik márkásabbak, drágábbak, olcsóbbak, vagy más fazonúak stb.

Név: Női karóra, fém szíjjal, felete-rosegold

Anyaga: Egyéb ötvözet

Üvege: Ásványi

Név: Q&Q by citizen qz10j208y férfi karóra

Anyaga: Egyéb ötvözet

Üvege: Ásványi

Vízállósága: 5 ATM

 

Az Ékszerkirály webáruház teljes karóra kínálatát ide klikkelve találja.