Ékszerkirály BLOG

Életfa - Erő, bölcsesség, és hosszú élet -

2023.06.30 17:00
Életfa - Erő, bölcsesség, és hosszú élet -

Az életfa egy elég erőteljes motívum és szimbólum is, ami erőt, bölcsességet és a hosszú életet szimbolizálja. Tekintsd meg honnan ered és hogy milyen plusz képességekkel ruházták fel a kelta és vagy skandinávia népei.

Az életfa, mint szimbólum elég sok helyen felhasználják. Páldául ékszerek, textíliák, teloválások és még sok más helyen is előfordul. Ha rá nézel egy ilyen medálra, vagy design elemre akkor biztosan azt a benyomást kelti hogy ez egy milyen dekoratív motívum. De! Az ókorban elég sok jelentéssel ruházták fel az életfa szimbólumot, illetve a nép akkoriban tisztelte a természetet, így ez a fa szimbólum nagy jelentéssel bír. A kelták szerint a természet és a fa egyfajta varázslat ami a világokat köti össze.

Szép és jó hogy a természetet jelképezi és hogy a kelták plusz képességekkel ruházták fel, de honnan is ered pontosan ez a szimbólum?

A kelták előtt létezett már ez a szimbólum, hiszem az ókori egyiptomban is nagy jelentéssel bírt eme fa szimbólum. Feltehetően kr.e. 2000-re tehetőek.

Hiedelmek szerint a germán népek mitológiájából vették át. Yggdrasil fa, a föld minden élőlény forrása a skandinávia nép szerint. Skandináv illetve a kelta nép hagyományában az életfa 9 világhoz vezetett.

Jelentése

Ókori kelták szerint az Életfa különleges erőkkel volt megáldva. Menedéket, élelmet, melegséget biztosított és fontos találkozóhely is volt a kelta népnek. Ám nem csak az embereknek nyújt menedéket, hanem a föld minden lakójának is. Élelmet, menedéket nyújt az állatok számára is. Kelta hiedelem szerint minden egyes fa egy ember őse. Felruházták erővel és jellemmel is.

Szimbolum

Erőt, bölcsességet és hosszú élettartamot szimbolizálja.

Válassz egy ilyen erőteljes jelentéssel rendelkező medálos karkötőt vagy nyakéket, ezüst vagy arany kivitelezésben. Mindegyik egy igazi kincs és mindegyik nagyon elegáns kinézettel rendelkeznek. 

Fa szimbólumok az ékszereken:

  • Gyűrű
  • Nyakék
  • Karkötő
  • Fülbevaló
  • Charm

Nyakékek közül különösen megtetszett ez a kis szolid arany nyakékes, fa medálos ékszer. Nem bonyolítja túl a kivitelezést, mégis egy csodás ékszert tudhatsz magadnak.

Név: Arany medál, életfa

Anyaga: 14K Arany

Medál: Átmérője kb 25mm

 

Ásványi/ meditációs karkötő, mely fehér kövekkel és életfa medállal rendelkezik. Nem csak szépségében rejlik a gyönyör, hanem a különleges hatásában is. Ez az ékszer szabályozza az anyagcserét, csökkenti a folyadékraktározást. Természetesen bővebb hatással rendelkezik melyről olvashatsz az Ékszerkirály.hu oldalán.

Név: Meditációs karkötő, Howlit

Anyaga: A medál cink ötvözettel és antik ezüst bevonattal rendelkezik

Hossza: kb 20cm

 

Ezüst fülbevaló, illetve gyűrűben is megtalálhatóak az életfa motívumai. Szolid kis ezüst ékszereket választottam, hogy minden szetthez passzoljon. Természetesen vannak merészebb színekkel, kövekkel, kinézettel rendelkető ékszerek is ez csak tőled függ mi az ami illik hozzád és tetszik az ízlésednek. 

Név: Ezüst fülbevaló életfa motívummal 

Név:Ezüst gyűrű életfa motívummal, zöld, 8-as méret