Ékszerkirály BLOG

Apák napja!

2023.06.13 17:00
Apák napja!

Apák napja helyi idő szerint Június 18.-án ünnepeljük. Mivel nem elterjedt ünnep, ezért nem igen hallhatunk róla, de te aki ezt olvasod a napján menj oda apukádhoz és köszöntsd fel, hiszen ugyan olyan fontos mint az anyukád!

 

Az apák napja ugyan olyan fontos, mint az anyák napja. Apukákat közel száz éve ünnepeljük Magyarországon. Az anyák napja egy eléggé elterjedt ünnep, mint az apák napja ezért is érdemes megemlíteni ezt a napot is. Az apukák is fontosak!

Ismerjük meg egy kicsit az apák napját.

Egy bizonyos Sonora Smart Dodd nevéhez kapcsolódik ez az ünnep melyet a 20. század elején vezettek be. Egy amerikai család, anya nélkül nevelkedett. Így hát csak az apukájuk nevelte őket, emiatt az egyik lánya felfigyelt apja kitartására, odafigyelésére, gondoskodására és elhatározta magát hogy anyák napja mellett legyen az apukáknak is egy dicső nap, melyeben ők a főszereplők. Eredetileg a lány, apja születésnapját szerette volna kijelölni erre a napra végül a hatóság kissé megcsúszva június harmadik vasárnapjára jegyezték be elfogadott ünnepként. Így az első ünnep 1910. Június 19-én került sor. Természetesen sok akadályt kellett még legyűrniük, hogy széles körben elfogadott ünnep legyen.

Egy másik történet szerint 1908-ban nyugat virginiában egy szörnyű bányászszerencsétlenség következtében 300 férfi lelte halálát. Az egyik bányász lánya a lelkészhez fordult, hogy szeretne megemlékezést az elhunyt férfiaknak, apukáknak. A lány Grace ezzel elindított egy ünnepséget és innestől létezik és ünnepelik az apák napját.

Minden országban, vallásban máshogy tartják meg ezt a napot, illetve nem egységes minden országban a dátum.

Hazánkban nem olyan ismert ünnep, mint az anyák napja, de érdemes egy napot szánni rájuk is hiszen TE, mint gyerek sokat köszönhetsz mindkét szülődnek. Attól hogy sokan nem ismerik és nem is hangoztatják ezt az ünnepet legalább te, aki ezt a cikket olvassa, menj oda édesapádhoz köszöntsd fel a napján.

Ha már elolvastad eddig a cikket és tisztában vagy az ünnep eredetével kapcsolatban, akkor ideje elgondolkozni milyen ajándékot is kéne venni/készíteni az édesapátoknak hiszen, valamilyen formában illő felköszönteni őket.

Ha már közeledik az apák napja helyi idő szerint Június 18.-án, akkor ideje megkeresni a megfelelő ajándékot. Kétszeres meglepetésben lesz része, hiszen a kevésbé elterjedt ünnepet nem feltétlen tudják az apukák hogy létezik, így tehát meglepődik az ünnep miatt és a gesztusod miatt is.

Erre az alkalomra egy szolid, elegáns de modern órát tudok ajánlani mely árérték arányban is tökéletes választás.

Név: Esprit es108271007 férfi karóra

Üveg: Ásványi

Anyaga: Egyéb ötvözet

Vízállósága: 5 ATM (50méter)