Ékszerkirály BLOG

Anyák napi blog

2023.05.02 17:00
Anyák napi blog

Anyák napja tehát hivatalosan 1930-tól vált ünneppé. Azóta minden évben megünnepeljük az anyukánk feltétel nélküli szeretetét és gondoskodását.

Közeleg az Anyák napja, helyi idő szerint Május 7-én. Minden anyuka megérdemli, hogy legyen egy kimondott ünnepük, hiszen annyi mindent tesznek a gyerekeikért/értünk, hogy azt soha nem lehet majd visszafizetni. Az anyák napi ünnepség pont azért van, hogy megpróbáljuk ezt a sok szeretetet és gondoskodást viszonozni.

Honnan is ered ez az ünnep?
Az ókori görögökhöz vezethető vissza ez a jelenség. Rhea, Kronosz felesége minden istenségnek anyja előtt tisztelegtek. Tehát először az ókori görögöktől kezdett el terjedni ez a szokás.

Az őskeresztények nagyböjt negyedig vasárnapján Szűz Mária tiszteletére rendeztek egy ünnepséget, ami már majdnem anyák napi ünnepségnek számított. Angliában ezt az ünnepséget kiterjesztették az összes anyára és innentől az esemény neve anyák vasárnapja.

1600-as évekre visszatekintve, Szűz Mária tiszteletére tartott imaóra után a gyerekek megajándékozták saját édesanyukájukat.

Magyarországon 1925-ben ünnepelték először az anyákat a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt zászlaja alatt a MÁV gépgyár foglalkoztatójában. 1930-tól pedig hivatalos rendelet készült, hogy május első vasárnapján országszerte anyák napját ünnepelhetnek.

Anyák napja tehát hivatalosan 1930-tól vált ünneppé. Azóta minden évben megünnepeljük az anyukánk feltétel nélküli szeretetét és gondoskodását.

Minden anya megérdemli, hogy gyermeke megünnepelje és számon tartsa ezt a gyönyörű ünnepet. Most "idősebb" emberekhez szólnék, akik valakinek a gyerekei. Egy anya mindent megtesz értünk már akkor is mikor még világra se jöttünk és ezt a sok törődést egy napon meg lehet ünnepelni, tehát érdemes ilyenkor a legjobb és legmeghatóbb ajándékkal meglepni.

Az óvodások, kisebb gyermekek ilyenkor kézzel készített ajándékokat készítenek az iskolában és óvodákban, de a felnőtteb „gyerekek” már nem igen fordulnak az ilyesmi ajándék ötletekhez. Bár azt mondják, hogy a kézzel készített ajándékok sokkal többet érnek, mint a boltban megvett ajándékok de ne feledjük, hogy egy rohanó világban élünk és hogy az idősebbek már nem igen tudnak időt szakítani a munka és gyerekeik mellett.

Ha nincs időd ilyen ajándékot készíteni nem kell aggódni, a lényeg hogy valamilyen folytán de felköszöntsd az anyukádat. Medálos termékeink mögöttes jelentéssel bírnak és emellett gyönyörű szépek és csillogóak, mint édesanyáink a szemünkben.

Végtelen jel az örök forgást jelképezi ilyen a sima egyszerű kör is mely soha meg nem szűnő vonalat alkotnak. A szív már egy konkrétabb jelentőséggel bír a szeretet/szerelem jelképe, de ha a kettőt összerakjuk, akkor egy egész jelentéssel fog szolgálni, ami nem más mint az örök szeretet/végtelen törődés. Egy arany nyakéket hozok ezzel a jelentéssel, ami a legtisztább érzéseket válthatja ki mindkét félből.

 

Név:14 K arany nyaklánc, végtelen kötődés

Anyaga: 14 Karátos arany

„Az embernek lehet több felesége, több gyereke, több barátja is: de anyja csak egyetlenegy lehet, azt az egyet hát gyöngéden kell szeretnie, ameddig csak lehet.” Arthur Conen Doyle

 

Édesanyánknak, nagymamánknak leggyakrabban virágot ajándékozunk Anyák napjára. Most azonban, hogy újra kimozdulhatnak, élvezhetik a teraszokat és a kellemes sétákat, már lehet olyan ajándékkal is kedveskedni, mely tartós és mutatós. Mi az: kiegészíti a nyakat, megvillantja a bokát és megfiatalítja a kezet? Az É K S Z E R!