Ékszerkirály BLOG

Ballag már a vén diák..!

2023.04.28 17:00
Ballag már a vén diák..!

Május első hétvégéjén felbojdúlnak a városok, mindenhol szépen kiöltözött szülők, nagyszülők, rokonok és ballagó diákok.

Idén május első hétvégéjén országosan ballagási ünnepségek lesznek. A diákok már készülődnek a ballagási ceremóniára, az alsóbb évfolyamok kezdik szervezni az iskola díszítését.

Míg a diákok serénykednek, a szülők ballagási ebédet készítenek. Rokonokkal, ismerősökkel, barátokkal megünneplik a gyermek iskolai teljesítményét. A ballagás végeztével a gyerekek rengeteg ajándékot kapnak, ilyen a jogosítvány vagy pénzbeli támogatás, telefon vagy más egyéb ajándék.

Május első hétvégéjén felbojdúlnak a városok, mindenhol szépen kiöltözött szülők, nagyszülők, rokonok és ballagó diákok.

Történelem:
A ballagási ceremónia Magyarországon először 1870-es években jelent meg (Selmecbánya). Helyi erdészeti és bányászati akadémia hallgatói iskolájuk búcsúztatásaként elénekelték a Ballag már a vén diák… kezdetű dalt. Ez a szokás hamarosan elterjedt ország szerte és ma már megszokottá vált ez a ceremónia. 1920-as évektől már az Elmegyek, elmegyek... kezdetű népdalt énekelték, illetve szokássá vált a tanári búcsúztató is.

Igazi egyedi ajándékban gondolkozol, akkor nem lősz mellé egy ékszer ajándékkal vagy karórával. Ajándékként lánynak szinte bármilyen ékszert lehet venni, hiszen kevés olyan lány van, aki nem preferálja az ékszereket. Fiúnak karórát vagy nyakláncot, karkötőt lehet ajándékozni.

Időben vagy még hogy meglepd a ballagó diákot. Nézz szét az Ékszerkirály.hu oldalán, hiszen ékszerektől kezdve, karórákig, kiegészítőket, ékszerdobozokat, charmokat is megtalálhattok. Számos csoport közül tudtok válogatni és barangolni. Ha ismered a ballagó diák ízlését könnyebb dolgod lesz, de ha nem tudod az se baj, keress egy olyan ajándékot ami semleges és nem lőhetsz mellé. Például charmok közül a kezdőbetű neves charm. Biztosan ideális lenne bármilyen nemnek.

Ezüst charmok közül betű charm, állatos, virágos, szívecskés, horoszkópos és még sok más témában találhatsz ajándékot. Karórák közül márkásabb kevésbé márkásabb kiegészítőket találhatsz.

Szeretnék pár ajándék ötlettel segíteni, illetve megmutatni miket is találhatsz egy ballagó diák számára.

Név: Ezüst charm, ikrek csillagjegy

Díszítése: Cirkóniumkristállyal

Felhasználása: Karkötőre és vagy nyakláncra

Mérete: 1.1x1 cm

Anyaga: 925 Sterling ezüst

 

Név: Ezüst nyaklánc dupla gyűrű medállal

Díszítése: Cirkóniumkristállyal

Mérete: 2x1,2 cm Nyaklánc mérete: 38-45 cm

Anyaga: 925 Sterling ezüst

Név: Nautica icebreaker férfi karóra szürk/kék napics006

Üveg: Ásványi üveg

Mérete: 22 mm szíj szélessége Átmérője: 48mm

Anyaga: Rozsdamentes acél

 

 „Elbúcsúzunk, de ne sírjatok,
 hiszen nem meghalni megyünk,
 csak most kezdődik az életünk.”
/Mive Nolis/