Termék használati útmutató

TERMÉK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS JÓTÁLLÁSI TÁJÉKOZTATÓ

 

 

 

Jótállás tájékoztató

A jótállás időtartama a Rapid Metal Kft által értékesített termékekkel kapcsolatban egy év.

A jótállási határidő a termék fogyasztó részére történő átadása napjával kezdődik.

Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék a fogyasztó részére való átadását követően lépett fel, így például (de nem kizárólag):

 • Nem rendeltetésszerű használat, a használati útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása,
 • Helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás, szakszerűtlen javítás,
 • Elemi kár, természeti csapás, egyéb fizikai, kémiai behatás stb, okozta.

 

Korlátozott jótállás

Kristállyal ellátott ékszerekkel kapcsolatban a kristály kiesésére 30 napig cseregaranciát vállalunk, 30 nap felett nem vállalunk jótállást.

A kapcsok, zárómechanizmusok meghibásodására a jótállás 30 napig érvényes.

 

 

Használati útmutató 

Általános használati útmutató:

 • Az ékszereket óvjuk a savas lúgos közegtől, erős hőhatástól, vegyszerektől, tisztítószerektől, mechanikai hatásoktó
 • Vízben ne viselje az é
 • Ne használja olyan helyen az ékszereket, ahol beakadhat, felakadhat, dörzsölődhet, benyomódhat (munkavégzés, házimunka, mosogatás, fürdés, sportolás, öltözködés stb).
 • Közvetlenül illatszert, krémet (parfümöt, dezodort, hajlakkot, napozót, testápolót, stb.) ne kenjen, permetezzen az ékszerre, mert mattulást, maródást okozhat a felületén, illetve a ragasztott kristályok elengedését eredmé
 • Ne aludjon az ékszerben, mert alvás közben eldeformálódhat, megnyomódhat vagy elszakadhat.
 • Figyeljen arra, hogy ne ejtse le és ne üsse semmihez az ékszert, mert sérülések keletkezhetnek rajta, illetve a kő kiesését idézheti elő a köves ékszerekné
 • Az ékszert tartsa távol a gyógyvízektől, strandoktól, uszodáktól, mert erős elszíneződést és az ékszer fényének elvesztését okozhatják, illetve a ragasztott kristályok elengedését eredmé
 • Az ékszert óvjuk az, erős fény és hőhatástól, mert az ékszer, kövek elszíneződését és a kristályok kiesését eredmé
 • Óvja az ékszert a mechanikai hatásoktól erős nyomás, feszítés és ütésektől, mert ezek a hatások eldeformálják az é Különös tekintettel a köves ékszerekre, amelynél már kis mértékű alakváltozás is a kövek kiesését okozhatja.
 • Tartsa távol az ékszereket kisgyermektől, háziállattól és olyan személyektől, akik esetleg lenyelhetik az ékszert, vagy annak részeit, illetve kárt tehetnek magukban az é Esetleges probléma esetén azonnal kérj orvosi segítséget!
 • Ügyelj arra, hogy más ékszerekkel, kiegészítőkkel (óra, karkötő) történő együtt viselés karcolást, kopást vagy más károsodást okozhat é Rendeltetésszerű használat esetén is az egymással érintkező felületeken kopás alakulhat ki (pl. karkötőkön a charmok viselése, vagy nyakláncon viselt medál esetében)
 • Az ékszerek záróelemei kézzel könnyen nyitható Kerülje az erős feszítést, eszközzel (csavarhúzó, kés) történő nyitást, ütést, nyomást, melytől az ékszer eldeformálódhat, a záróeleme sérülhet, a kövek kieshetnek. Az ilyen módon sérült ékszerekre nem vonatkozik garancia.

 

Kristályokkal ellátott ékszerek

Ékszereit ne tegye ki erősebb fizikai igénybevételnek ütés, csiszoló, dörzsölő hatás, mert a kristály könnyen kieshet.

A cirkónia kristályokkal díszített ékszerek érzékenyebbek a jelentős hőmérséklet változásra, szélsőséges páratartalomra, nedvességre, fizikai és kémiai hatásokra, vagy erős fényre.

Kristállyal ellátott ékszerekkel kapcsolatban a kristály kiesésére 30 napig cseregaranciát vállalunk, 30 nap felett nem vállalunk jótállást.

 

Nyakláncok, karláncok, bokaláncok

Kerülje a feszítést, akadást. Ha beakad a nyaklánc valamibe és hirtelen megrándul a szemek közti részek megnyúlhatnak melynek a következménye a szakadás vagy a szemek összeakadása lehet.      

Alvás, fürdés ideje alatt ne viseljünk semmilyen ékszert
Nyakláncot, karláncot soha ne vegyünk fel megcsavarodva. Minden felvétel előtt ujjainkkal állítsuk egy irányba a szemeket. Ha megcsavarodva hordjuk akkor a   szemek megnyúlhatnak és összeakadhatnak.

 

Tisztítás

Ajánljuk, hogy időnként törölje át az ékszert egy puha száraz nem karcoló textil kendővel, hogy eltávolítsa a szennyeződést, izzadságot, zsírt.

Az ékszer tisztításához és eredeti fénye visszanyeréséhez tudjuk még ajánlani az ékszertisztító kendőt, melyet kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki. Az ékszertisztító kendő beszerezhető webáruházunkban.

Az ékszer tisztításához ne használjon súrolószereket, vegyszereket, mert azok kárt tehetnek az ékszer felületén.

Amennyiben az ékszer erősen elszennyeződött, elszíneződött, forduljon ékszerész vagy ötvös szakemberhez az alapos és szakszerű tisztítás érdekében.

A nem szakszerű tisztítás kárt tehet ékszeredben és a garancia elvesztését okozhatja.

  

Tárolás 

Az ékszert tárolja fénytől védett száraz helyen, puha tasakban vagy ékszerdobozban a karcolások és sérülések elkerülése érdekében.

Ne tároljon több ékszert egy dobozban, mert össze karcolhatják egymást, vagy egyszerűen összegubancolódhatnak és a szétválasztásuk során el is szakadhatnak.