Ékszer használati útmutató és jótállási információk

ÉKSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS JÓTÁLLÁSI TÁJÉKOZTATÓ

 

Kérjük, hogy a kellemetlenségek elkerülése érdekében a jótállási, vagy garanciális igény esetén minden esetben győződjön meg a rendeltetésszerű használatról. Néhány példa:

Amennyiben az ékszer kopása a probléma:

Az összes általunk forgalmazott ékszer (nemesacél, ezüst, arany) rendeltetésszerű használat esetén kopásálló, és erre vállalunk jótállást a jogszabályban meghatározott ideig. 

Az ékszer kopását okozhatja: savas lúgos közeg (kézkrém, arckrém, fürdősó, termálvíz, sampon, szauna, tusfürdő, habfürdő...stb.), erős hőhatás (szauna, forró víz, sugárzó nap...stb.), vegyszerek (mosogatószer, tisztítószer, festék, higító...stb), mechanikai hatások.

Amennyiben az ékszer kopását bármilyen a fentiekben említett tényező okozta, sajnos nem tudunk garanciát vállalni.

Amennyiben az ékszerből kiesik a kristály

A forgalmazott ékszereink túlnyomó többségében a kristályok ragasztásos módszerrel vannak rögzítve. A legyártási idő és az általi kézhetzvétel közt általában minimum 60 nap telik el, ami azt jelenti, hogy amennyiben a kézhezvételkor a kristály a helyén van megfelelően, a ragasztás megfelelő. További - a kézhezvételtől számított - 30 nap jótállást vállalunk a kristályok ragasztására. Ezen idő alatt akkor is vállaljuk a jótállást, ha nem rendeltetésszerű használat történt, viszont adott esetben fenntartjuk a jogot a termék megvizsgálására és amennyiben a vizsgálat során bebizonyosodik a nem rendeltetésszerű használat, a költségeket ki kell számlázzuk a vásárlónak.

A kézhezvételtől számított 30 naptári nap után a kristályok kiesésére nem vonatkozik a jótállás.

Ezüst ékszerek elszíneződése (fektedés)

Az ezüst ékszerek "feketedése" természetes folyamat. Amikor az ezüst kénnel lép kapcsolatba, ezüst-szulfid réteg keletkezik a felületén.

A fenti kémiai folyamat kialakulhat a levegő kéntartalmától (kipufogógázok), kozmetikai szerektől, bőrünk izzadtságától, thermál víztől, stb.

Az elszíneződött ezüst terméket Ön is megkísérelheti megtisztítani ezüst törlőkendővel, vagy tisztító folyadékkel.

Az ezüst elszíneződésére nem terjed ki az általunk nyújtott jótállás, viszont 12 hónapon belül, amennyiben visszaküldi számunkra a terméket, megkíséreljük a megtisztítást. A tisztítás utáni visszaküldés költségét utánvéttel kell fizetnie, ami 1 990 Ft. Amennyiben nem sikeres a megtisztítás, abban az esetben is csak a vásárló költségén tudjuk visszaküldeni a terméket.

 

Jótállás tájékoztató

A jótállás időtartama a Rapid Metal Kft által értékesített termékekkel kapcsolatban egy év.

A jótállási határidő a termék fogyasztó részére történő átadása napjával kezdődik.

Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék a fogyasztó részére való átadását követően lépett fel, így például (de nem kizárólag):

  • Nem rendeltetésszerű használat, a használati útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása,
  • Helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás, szakszerűtlen javítás,
  • Elemi kár, természeti csapás, egyéb fizikai, kémiai behatás stb, okozta.
  • Bármiféle törés, szakadás

 

Korlátozott jótállás

Kristállyal ellátott ékszerekkel kapcsolatban a kristály kiesésére 30 napig cseregaranciát vállalunk, 30 nap felett nem vállalunk jótállást.

A kapcsok, zárómechanizmusok meghibásodására a jótállás 30 napig érvényes.

  

Használati útmutató 

Általános használati útmutató:

  • Az ékszereket óvjuk a savas lúgos közegtől, erős hőhatástól, vegyszerektől, tisztítószerektől, mechanikai hatásoktól
  • Vízben ne viselje az ékszert
  • Ne használja olyan helyen az ékszereket, ahol beakadhat, felakadhat, dörzsölődhet, benyomódhat (munkavégzés, házimunka, mosogatás, fürdés, sportolás, öltözködés stb).
  • Közvetlenül illatszert, krémet (parfümöt, dezodort, hajlakkot, napozót, testápolót, stb.) ne kenjen, permetezzen az ékszerre, mert mattulást, maródást okozhat a felületén, illetve a ragasztott kristályok elengedését eredményezi
  • Ne aludjon az ékszerben, mert alvás közben eldeformálódhat, megnyomódhat vagy elszakadhat.
  • Figyeljen arra, hogy ne ejtse le és ne üsse semmihez az ékszert, mert sérülések keletkezhetnek rajta, illetve a kő kiesését idézheti elő a köves ékszereknél.
  • Az ékszert tartsa távol a gyógyvízektől, strandoktól, uszodáktól, mert erős elszíneződést és az ékszer fényének elvesztését okozhatják, illetve a ragasztott kristályok elengedését eredményezheti.
  • Az ékszert óvjuk az, erős fény és hőhatástól, mert az ékszer, kövek elszíneződését és a kristályok kiesését eredményezheti.
  • Óvja az ékszert a mechanikai hatásoktól erős nyomás, feszítés és ütésektől, mert ezek a hatások eldeformálják az ékszert. Különös tekintettel a köves ékszerekre, amelynél már kis mértékű alakváltozás is a kövek kiesését okozhatja.
  • Tartsa távol az ékszereket kisgyermektől, háziállattól és olyan személyektől, akik esetleg lenyelhetik az ékszert, vagy annak részeit, illetve kárt tehetnek magukban az é Esetleges probléma esetén azonnal kérjen orvosi segítséget!
  • Ügyelj arra, hogy más ékszerekkel, kiegészítőkkel (óra, karkötő) történő együtt viselés karcolást, kopást vagy más károsodást okozhat. Rendeltetésszerű használat esetén is az egymással érintkező felületeken kopás alakulhat ki (pl. karkötőkön a charmok viselése, vagy nyakláncon viselt medál esetében).
  • Az ékszerek záróelemei kézzel könnyen nyitható Kerülje az erős feszítést, eszközzel (csavarhúzó, kés) történő nyitást, ütést, nyomást, melytől az ékszer eldeformálódhat, a záróeleme sérülhet, a kövek kieshetnek. Az ilyen módon sérült ékszerekre nem vonatkozik garancia.

 

Kristályokkal ellátott ékszerek

Ékszereit ne tegye ki erősebb fizikai igénybevételnek ütés, csiszoló, dörzsölő hatás, mert a kristály könnyen kieshet.

A cirkónia kristályokkal díszített ékszerek érzékenyebbek a jelentős hőmérséklet változásra, szélsőséges páratartalomra, nedvességre, fizikai és kémiai hatásokra, vagy erős fényre.

Kristállyal ellátott ékszerekkel kapcsolatban a kristály kiesésére a termék kézhezvételétől számított 30 napig cseregaranciát vállalunk, 30 nap felett nem vállalunk jótállást.

 

Nyakláncok, karláncok, bokaláncok

Kerülje a feszítést, akadást. Ha beakad a nyaklánc valamibe és hirtelen megrándul a szemek közti részek megnyúlhatnak melynek a következménye a szakadás vagy a szemek összeakadása lehet.      

Alvás, fürdés ideje alatt ne viseljünk semmilyen ékszert
Nyakláncot, karláncot soha ne vegyünk fel megcsavarodva. Minden felvétel előtt ujjainkkal állítsuk egy irányba a szemeket. Ha megcsavarodva hordjuk akkor a   szemek megnyúlhatnak és összeakadhatnak.

 

Tisztítás

Ajánljuk, hogy időnként törölje át az ékszert egy puha száraz nem karcoló textil kendővel, hogy eltávolítsa a szennyeződést, izzadságot, zsírt.

Az ékszer tisztításához és eredeti fénye visszanyeréséhez tudjuk még ajánlani az ékszertisztító kendőt, melyet kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki. Az ékszertisztító kendő beszerezhető webáruházunkban.

Az ékszer tisztításához ne használjon súrolószereket, vegyszereket, mert azok kárt tehetnek az ékszer felületén.

Amennyiben az ékszer erősen elszennyeződött, elszíneződött, forduljon ékszerész vagy ötvös szakemberhez az alapos és szakszerű tisztítás érdekében.

A nem szakszerű tisztítás kárt tehet ékszeredben és a garancia elvesztését okozhatja.

  

Tárolás 

Az ékszert tárolja fénytől védett száraz helyen, puha tasakban vagy ékszerdobozban a karcolások és sérülések elkerülése érdekében.

Ne tároljon több ékszert egy dobozban, mert össze karcolhatják egymást, vagy egyszerűen összegubancolódhatnak és a szétválasztásuk során el is szakadhatnak.