Ékszer ajánló
TOP ékszerek
Hírlevél
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás

Ródium információk

Információk a ródiumról

A ródium egy fehér fém. A nem radioaktív fémek közül a legritkább a földön, és nem mellesleg a legdrágább. Vegyjele: Rh, atomszámszáma 45. A ródium tagja a platina csoportnak, amely magában foglalja a platinát, a palládiumot, a ruténiumot, az irídiumot és az ozmiumot is. A ródium rendkívül ellenálló a korrózióval szemben. nem irritáló, tartós, kemény és fényvisszaverő. A ródium nem környezetszennyező.

 

A ródium és az ékszerek

A ródiumot ékszerek bevonására is használják. Növeli a tartósságot, megakadályozza a karcolódást és csillogást. A ródium hipoallergén, és gyakran használják fehér arany védő bevonatként. A lakosság mintegy 15% -a allergiás a nikkelre, a ródium viszont nem irritatív, tehát azok is viselhetik a ródium bevonatú ékszereket, akik allergiásak. Természetesen egy próba azért nem árt.

A ródium nem alakítható és tiszta formában törik, így tehát tiszta ródium ékszert nem is készítenek. A ródiumot olcsóbb fémek, például ezüst vagy sárgaréz lemezekhez lehet használni. Miután ródiummal bevonták, az ékszer ugyanúgy fog kinézni, függetlenül attól, hogy milyen fémet vontak be vele.

Válogasson ékszereink között

 

Webáruház készítés